Továbbra is szarban a Haza!



Legalábbis a gazdaság. Mert az elmúlt hónapokban is folyamatosan jöttek az aggasztó hírek Magyarország fő gazdasági mutatóival kapcsolatban. Nagyjából egy éve írtam egy összefoglalót arról, hogy miért is szar a magyar gazdaság, és miért is fogunk maradni a túlzottdeficit-eljárásban. Tévedtem. Most, egy évvel később ismét áttekintek pár mutatót, és megpróbálom bebizonyítani, hogy miért volt tévedés ez, és miért is kéne visszakerülnünk az eljárásba.

9% alatt a munkanélküliség kérem. Ez a folyamatos csökkenés fenntarthatatlanná teszi az MSZP/DK szavazóbázisát. Segély helyett munka? Ez bizony támadás minden ellen, amit a demokratikus ellenzék képvisel. 28%-kal megugrott az építőipar teljesítménye, ráadásul 2013 eleje óta folyamatosan emelkedik. Tarthatatlan. Elkezdtek emelkedni az ingatlanárak meg úgy általában bővül az ingatlanpiac? Mi lesz így itt? Új házak, beruházások, gyorsabb vasúti közlekedés meg járható utak? Hol van ilyenkor egy Demszky kaliberű főpolgi, aki együtt dudál a kátyúban a tüntetőkkel saját fővárosában? 6,7%-os kiskereskedelmi forgalomnövekedés, mi? Vásárolgatunk, vásárolgatunk? A baloldali anti-Matolcsy/anti-Varga propaganda meg muníció nélkül marad?

Baloldali kormányok alatt azt is megtanultuk, hogy úgy kell “rendben” tartani az államháztartást, hogy felpörgetjük az inflációt. Ehhez képest itt egy 0,1%-os éves és 0,2%-os előző hónaphoz képesti áremelkedés. Nevezhetjük egyáltalán ezt még inflációnak? Mi lesz így velünk?

És akkor a lényeg: 2013 IV. negyedévében 2,7%-os GDP bővülést hoztunk össze az előző évhez képest. Idénre egy szolid 2,3%-ot jósol a NGM (a GKI pedig 1,5%-ot és nemzethalált…), Miközben az euróövezet valósággal szárnyal a 0,3-0,4%-os becsült éves növekedésével.

Elnézést a sok száraz adatért, de kellet ez a sok szám, hogy megértsük, hogy tette tönkre az elmúlt egy évben is Kajiu Magyarországot hű csatlósaival, Vargával és Matolcsyval. Eközben érdemes lenne vigyázó szemeinket a HVG szerkesztőségére és az IMF-re vetni. Hisz tudjuk, mindkettő éleslátása hosszú ideje bizonyított, csak a végén mindig Matolcsynak, majd Vargának lett igaza.

Végül íme a Téblog cselekvési terve, hogy helyre hozzuk, amit Orbán elbaszott:
  • Ne vásároljunk, vagy ha igen, akkor is csak olyan helyen, ahol a közelmúltban árat emeltek!
  • Mondjunk fel a munkahelyünkön és keressük fel a legközelebbi Munkaügyi Hivatalt! Ha mégis maradnánk, kérjük átjelentésünket részmunkaidőbe zsebbe fizetés mellet! Mindenesetre szabotáljuk a munkát, ahol tudjuk!
  • Ahol lehetséges, szabotáljuk az építkezéseket úttorlaszokkal, építőanyag-lopással, építési engedélyek kiadásának bírósági megtámadásával, stb.! Minden megengedett!
  • Ne vegyünk ingatlant!
  • Hallgassunk az IMF-re, mert nekik mindig igazuk van! MINDIG!

Talán még menthető a helyet…

  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük