Több mindent mindenkinek


Állunk és csak bámulunk a politikai aréna lelátóján. A szocialista párt akkora baloldali demagógia-orgiába kezdett, ha komolyan lehetne őket venni, mindenki rájuk szavazna. Győzelmük esetén mindenki velük úgy ugrálna velük, mint a lelátó a norvégok ellen (oda-vissza). Csak éppen nem lehet őket komolyan venni.

[badge bgcolor=”#81d742″ value=”Boris Vian”]

Fizetésemelést! Több nyugdíjat! Ingyen ebédet a gyermekeknek! Adócsökkentés! Megfizethető és fenntartható rezsiterheket! Már csak az ingyen sör hiányzik és a felcsúti űrállomás… Bár lehet, a következő etapban előhúzzák ezt is, elvégre a kétfarkúak anti-migráncsellenes kampánya is milyen sikeres volt.

Már az indiánnyár idusán erősen kezdtek a posztkomcsik, mikor a miniszterelnök-jelölt castingba páros lábbal beszálló Tóth Bertalan ismeretlen elkövető képviselő követelte, hogy csökkentsék a rezsit, hisz az olaj világpiaci ára zuhanóban van.

Rezsicsökkentés témában a szocik – diplomatikusan szólva – elég komoly hitelességi deficitben szenvednek. Ugye mindenki emlékszik még Lendvai Ildikó évtizedes bon-motjára? „Lassan mondom, hogy az ország minden választópolgára megértse. Megértse Orbán Viktor is:  nem lesz fogyasztói gázáremelés, lesz viszont rezsitámogatás és magasabb családi pótlék.”. E meggyőző szavak után, 2002 és 2010 között a gáz háromszorosára, a villamos energia kétszeresére, a vízdíj átlagára pedig 70 százalékot is meghaladó mértékben nőtt, aztán Lendvai Ildit se láttuk többet…

Nemsokára meghirdették a fizetéselmés programját politikáját demagógiáját. Emellett azóta is kitartanak, elvégre a fizetésemelés mindenkinél népszerű téma, kivéve, akinek adnia kell. Tehát erre is lehet éljenezni, meg jó nagyokat ugrálni. A pártelnök mindenegyes fórumon, ahol szóhoz jut, elmondja, hogy több fizetés kellene több magyarnak. A magyar gazdaság teszkófizetés problémáiról mi is írtunk már, valóban hülyeség ennyire alacsonyan tartani, hiszen minden épkézláb ember elmegy nyugatra dolgozni. Csak ugye egyrészt erre a munkáltatóknak illene ráébredniük, amennyiben munkáltatni akarnak, nem pedig ülni egy töküres gyártelep közepén,  másrészt a szocialisták negyed évszázados megszorítási politikájáról elég nehéz elfeledkezni…

Legutóbb Nyíregyházán fogalmazott így a kopasz: „Azt követeljük, amiért az emberek megdolgoznak, és amit megérdemelnek: fizetésemelésre van szükség Magyarországon” Majd a kádáristaöregkomcsik nagy örömére folytatta: „ha tenni akar Magyarország az elvándorlás ellen, akkor főiskolai végzettség esetén nettó 175, egyetemi végzettség esetén nettó 200 ezer forintot kell fizetésként biztosítani azoknak, akik az állam szolgálatában dolgoznak. Le kell számolni az alacsony bérek illúziójával, a beruházások nem teremtik meg a jólétet. (…) a fizetésemelés magasabb minőséget és nagyobb teljesítményt generál, így a gazdaság növekedéséhez vezet.” Rock and roll!

Kórozs Lajos továbbvitte:. „Ne bérpótléknak és bérkiegészítésnek nevezett kegyúri alamizsnát, hanem rendes fizetésemelést adjon a fideszes brókerkormány a szociális területen dolgozóknak! (…) Emeljék meg minden állami alkalmazott, így köztük a szociális dolgozók fizetését is legalább 50 százalékkal! Legyen minden állami dolgozónak legalább nettó 150 ezres fizetése! A felsőfokú végzettségűek minimum nettó 175 ezer forintot, az egyetemi végzettségűek pedig legalább nettó 200 ezer forintot vigyenek haza!” Ó, hát ez egyszerűbb, mint az egyszeregy! Ezt mindenki érti.

Fontos követelése továbbá a szociknak a gyermekéhezés felszámolása is. Habár a kormány ezen a területen előrébb tart, mint a felszólítói, hetente előkerült a félmillió éhező kisgyerek kontentje. Speciel annál jobban nem lehet felszámolni a gyermekéhezést, mint hogy napi háromszor megetetik őket.

És itt van végül a népjóléti faukettő, az adócsökkentés. Ebbe a végtelenül leegyszerűsített demagógiába sikerült rendesen belefutniuk a szociknak. Nincs olyan fórum, vagy országgyűlési nap, mikor ne hagyná el az adócsökkentés fogalma valamelyik szocialista politikus száját. Mert erre úgy harapnak az emberek – mármint akik kora délutánonként ráérnek politikusok előadásaira járni álmélkodni – mint a dévérkeszeg a csontira.

A mondanivaló tehát rém egyszerű! Rezsicsökkentést és fizetésemelést, aztán jó lenne adócsökkentés is, de nyugdíjakat is emelni kellene. Több pénzt az embereknek. Mindezt a tomboló orbánizmus árnyékában, ahol – tegyük félre Habonyárpit és a többit – ezekből a „populista szólamokból” többnyire valóság lett és az MSZP többnyire tiltakozott ellene.

Szóval elég érdekes politika ez! Ha nem képesek új napirendi pontot bevezetni, az alapjövedelem is kb. érdektelenségbe fulladt, akkor azt kell követelni, amit a kormány csinál? Működhetnek, de ahhoz meg hiteles arcok kellenek, akikre felrajzolható a „jobban csinálnák, mint a Fidesz”. És az melyik szoci volna?


  Boris Vian

4 hozzászólás

  1. “akkor főiskolai végzettség esetén nettó 175, egyetemi végzettség esetén nettó 200 ezer forintot kell fizetésként biztosítani azoknak, akik az állam szolgálatában dolgoznak.”
    A ‘tátikások” vajon,melyik csoportba illesztendők? 🙂
    Mindenesetre kilöttyent a söröm a röhögéstől,mikor ezek a velejéig demokraták ezekkel a KÖVETELÉSEKKEL (!!!) jöttek. Ugyanis már az “élhető barakk” idejében megtanultam értelmezni a mondataikat.

  2. Nemrég olvastam,hogy valami lakásba költöznek. A székházból. Az nyomhatja ezeket.

  3. Vannak olyan beteg egyedek,akik azt hiszik magukról,hogy az európai értékek ők maguk. Pont olyanok,mint a jelenlegi ellenzékünk. Ezért akár eljárást is akarnak indítani ellenünk.
    Csinálhatnak amit akarnak Európa fel fog ébredni,és az ilyen senkiket,eltakarítja a testéről,vagy élhetetlen iszlám terület lesz.

  4. Így van Khm. Lakâsba költöznek.Ehhez a munkàhoz megfelel szerintem!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük