Színésztraumák a XXI. század Magyarországán


A 37 éves férfinak életre szóló lelki traumát okozott volna, hogy a fiatalos ötvenes igazgatónő úgy rendezte volna a formabontó, polgárpukkasztó darabot, hogy megnyalja egy bizonyos testhajlatánál. Bármennyire is elkötelezett híve volt a színművészetnek, ilyet nővel semmilyen körülmények közt nem csinált, és nem csinálna sohasenem. Nem és nem!

A 28 éves segédrendezőlányt annyira kiakasztotta, hogy az igazgatónő átrendezte a maszathegyes rendezését, hogy első elkeseredésében majdnem callcenteres munkát vállalt volna, hacsak rendezőbarátai le nem beszélik erről, és nem adnak neki ösztöndíjat a Szakmában. 

A 30 éves népszerú művészt teljesen elképesztette, hogy az igazgatónő hisztérikus üvöltözésben tört ki, amikor a művész nem jól alakította a heteroszexuális szerepét. Eddig soha ilyet nem tapasztalt még nőtől, és hónapokig tartó beszélgetéssorozatra volt szüksége a művészbarátaival, hogy közösen fel tudják dolgozni ezt az egész szörnyűséget. 

A 47 éves művésznőnek végleg elege volt abból, hogy az 59 éves igazgatónő 15 éve folyamatosan jobban néz ki nála, és kívánatosabb volt már főiskolásként is a neves rendezők közt, ezért betelt nála a pohár, és ő is aláírta a petíciót, mely szerint nem kíván a továbbiakban közösen alkotni. 

A 75 éves színművész-emeritus már évek óta tiltakozik az ellen, hogy az igazgatónő zsarnokoskodik és szexuálisan próbálja kihasználni a beosztottait. Az idős színművész bizalmasan elmondta nekünk, hogy a színház előző igazgatóitól és főrendezőitől biztosan nem ezt tanulta.

A fiatal, 23 éves főiskolai hallgató megdöbbent, hogy az igazgatónő utasításokat osztogatott neki, és mindenfélére kötelezte a munkaszerződése alapján. Véleménye szerint a világnak nem így kéne működnie, ő pedig nem hajlandó prostituálni a művészet iránt érzett alázatát. Egyúttal lapunk figyelmébe ajánlotta számlaszámát, 19 forintos adományok céljából.

A 42 éves rendezőfeleség elmondta, hogy fiatalon a színházban őt is traumatizálták. Azóta kénytelen a Boulvard Saint-Michel és a Csanády utca között ingázni, és képtelen kitörni a handjobos szerepek megbélyegző skatulyájából.

Férje, a 43 éves rendező elmondta, hogy ő sosem kényszerítené öncélű szexuális magamutogatásra színészeit és önmagát a színpadon vagy a facebookon. Idegen tőle, hogy meztelenséget hangsúlyozó performanszokkal borzolja a modern színházra szomjazó közönséget. Valamint ő dehogyis perverz a magánéletben sem.

A 39 éves expolitikusexfeleséggel is nagyon kiabált az igazgatónő, és vele úgy nem lehet…

Az 53 éves, zseniális színész-rendező-képzőművész-nagyágyú-reggeliműsorvezetőjével Budapest egyik ismert melegbárjában nyaltunk el egy fagyit. Elmondta, mennyire megdöbbent, hogy az igazgatónő, akit a zsűriből nem így ismert meg, nem ment vele tüntetni a rohadék Orbán ellen. Hatalmasat csalódott… Ja, és szörnyű a színészek szexuális kihasználása is, amit ő sosem tenne.

A 34 éves művésznő többször melegfelvonult már a szabad szexualitás mellett és Orbán ellen. Mégis megdöbbentő volt számára, hogy az igazgatónő egyszer nyelvesen smárolta le a próbán, utána pedig nagyon hisztérikus is volt.


  Kurtz ezredes

30 hozzászólás

  1. Nézzük_magát_a_dolgot

    Bzmeg, hátrányos helyzetű idősebb vidékiként, akinél nem az a műveltség amerikai módra értelmezett fokmérője, hogy ismerje az ember fia az önjelölt Oscar-díjas színésznőcskék melltartókosár-méretét, nem bírom megkülönböztetni a dokumentartista hűségű(nek álcázott[?]) és a kitalált (bár lehet, hogy ha nem is igaz, de találó[?]) irodalmi ihletettségű bekezdésekt. Itt hánykolódom szörnyű kétségeknek közepette! Amúgy, ha erre az írásra mint irodalmi alkotásra tekintek, stíluskritikám csillagos ötös!

  2. Néphadsereg Színház a Pannónia utca sarkán?

  3. Eszem, f@szom megáll! Mire számítottak, ha egyszer a liberósoknak kötelezték el magukat? Ott ez evidens és természetes. Ja, hogy csak addig, mig a saját auráját nem sérti?

  4. csakafidesz

    A múltkori eset pedig felháborító. Egy fiatal színésznőre úgy nézett a rendező mintha a szexuális vágyai tárgya lenne..

    • Vén kecske is megnyalná a sót, nem de?

      • zolatiguszti

        Nem egészen: ” Vén kecske is megnyalja a SÓST!”
        Mindíg elnevetgéltem magamban húsvétkor amikor locsolkodás közben az anyukák és tinilányaik kiöltözve behozták a tálcás sütiket és megkérdezték az egyébként termékenység ünnepen:
        “Egy kis sóst? “

  5. Na, azért ordibálós színésznéni sem
    ment a szomszédba túlzsákokért.
    De! Kirúgja a kétkezi, sztahanovista váltóbotrángatót állítólag abuzáló rendezőt, majd egy év múltán menjen a Gothar/Máté kettős mellett tüntetni?!
    Sajnos, Rudolf felesége beszállt a csasztuska kórusba, ami hatalmas erkölcsi zuhanás, a nak fénytörésében meg végképp, hogy Rudolf Iszonyú Enikő helyére lályázik. Kész. Ennyi volt. Kár.

  6. Medvefütty

    Boulevard az. Az utcát se uccának írod.

  7. Támogatom a szakma erkölcsi megtisztulását, de az itt szereplő művészek alakítása nem túl meggyőző!

    Sakálok vagy hiénák kórusa?

    • Egymás ellen. Eszenyi hiába vitt “alternatív izét” a Viallm Házban, kivégzik, mert nem ugatott együtt a falkával.

      • Vigalmi Színházban

      • gyozo2018

        Értem én.

        Eszenyi kritikusait hirtelen négy+egy csoportba tudom sorolni.

        1. Azok akik csalódottan elsomfordáltak, mivel kezdő kora óta nem tudták befolyásuk alá vonni. Sem emberileg, sem szakmai f.aszságokra sem volt kapható.

        2. Azok, akik hiába próbáltak hozzá dörgölődve kedvezőbb elbírálást kapni és ezért megsértődtek.

        3. Azok akik szakmai teljesítményük miatt beégtek, még akkor is ha rendezői segítséget kaptak, pl színpadi nyelves csók. (Milyen felzúdulás lett volna, ha Eszenyi, Stohl “Sáros”Bucival adat neki egy smárt az átélés kedvéért?)

        4. Azok akik szeretnék a fentiek miatt sikeres és rentábilis színházi műhelyt megörökölni és felélve Eszenyi hagyatékát a szakma élére kerülni.

        +1. Stohl “Sáros”Buci a jellemtelen semmi ember, de jó színész, aki a személyes haszonszerzés érdekében, kitörve Eszenyi védőszárnyai alól saját erkölcsi magaslatokra vágyik.

        Nos, kedves csakafidesz:

        Az életmű, nettó művészi teljesítménye számít csak? Lásd. “Sáros”Buci.

        Vagy az életcélhoz vezető életút és annak megélési, életmódja magyarázza az életmű művészi teljesítményét?
        Esetleg csak annyi az egész, hogy a művész önmagát jobban alakítja, egy áruló, besúgó jobb teljesítményt nyújt Jágó szerepében, mint egy becsületes ember?

        Mit várok én egy színházi vezetőtől?
        1. Előadásai közül minél több menjen telt házzal.
        2. Működése legyen rentábilis, önállóan vezesse a társulatot, ne kunyeráljon állandóan pénzt, paripát, fegyvert.
        3. Ne legyen a társulat összeférhetetlen, az intrikusokat dobja ki.
        4. Ne gyújtsák fel a színházat, ne lopják el a kellékeket, jelmezeket.
        5. El tudjon számolni minden kiadott és beszedett forinttal.

        Arra azért felhívom mindenki figyelmét:

        Eszenyi Enikőt sem sikkasztással (Sas József), sem plágiummal (Koltai Gábor), sem korrupcióval is (P. Koltai Gábor), nem vádolta meg senki.

      • zolatiguszti

        Na azért Eszenyit se kell félteni. Most épp bepróbált a kormánypárti széljárásba de amúgy ősbalos…..nézzetek már meg pár régebbi nyilatkozatát!
        Ez olyan mint Weinstein ügy. Az a kérdés igazából, mi baja a zsidóknak egymással és miért küldik egymás díszgojait a vágóhídra?

  8. Azt hiszem évszázados mondás, hogy művészvilágban helyosztó díványok működnek szinte mindenhol. Képzőművészet, film , zene, szinház sőt a tudomány területén is.

    Hogy ez most konkrét emberek vonatkozásában került felszínre, ez erősen elgondolkoztató. Hogy valaki igazgatja a témát szinte biztos.

  9. Eszenyi Enikot tenyleg ki kene rugni, nem tudja hol a hatar. Ha fideszes ha nem.

    • Eszenyi soha nem volt “fideszes”. Kőkemény nem fideszes.
      Ultraliberális belharcról van szó, ha nem vetted volna észre.

      Nem tudom, mit tudsz a magyar történelemről,
      de a kommunisták is egymást irtották. Volt, akit belöktek a vasműben az olvasztóba.
      Az 50-es években koncepciós perekben nyírták ki egymást.
      Ma már más a módi, meetoo-akciók, s ha generációs problémáik adódnak, simán leváltják egymást (lásd, Vajna megjelenését a honi filmpiacon).
      Egyik induló sem “fideszes”.
      Eddig még Rudolf nyilatkozataiból a normalitást lehetett kiszűrni. De hogy a felesége, Nagy-Kálózy Eszter beszállt az iparos Selmeczy ultraliberális, a Gothár/Mátét mosdató csasztuska kórusába, ez már törölve… Kár. Komolyan nagy veszteség.

      • Ja, és ahogy kinéz az ügy, lehet, hogy kár volt devalválni magát, mert Rudolf egyáltalán nem biztos, hogy nyerő pályán áll. Habár, ki tudja, hogy Harácsony Heréék mit fundálnak ki. De ilyen körtéssel, ilyen “szövegkörnyezetben” a Rudolf/Nagy-Kálózy elfogulatlanságáról… Szegény Bubik… Jó batárok voltak.

      • zolatiguszti

        így van a jónép gyorsan felejt mert bepróbált a jobboldali kurzusba egy tartózkodással.
        A nagy kérdés az mi bajuk ezeknek egymással?

    • Ahogy a listát olvasom, hát, inkább Iszonyú Enikő, mint akik a listát aláírták.
      Iszonyú Enikő legalább tehetséges. Szemben pl. az általa favorizált, kiemelten szerepeltetett
      Stohllal, akitől mindenki, aki ad a tisztességre, hányingert kap.
      A börtön után Eszenyi regabilitálta, ahogy anno Stohl, maga nyilatkozott, “kianyalta a fenekét”.
      Most meg belemar, együtt ugat a sakálokkal.
      Pfúúúj….

    • A törökök nem tudják hol a határ.

  10. Eszenyi, Eszenyi…
    Édesanyám emlegetett két Eszenyi fiút, akik száz éve a fiatal kunmadarasi baráti társaság tagjai voltak. További sorsukról nincs tudomásom, de édesanyám nagyon rendes fiúknak jellemezte őket.
    Ez az Enikő csak nem valamelyik leszármazottja?
    Lám, lám miből lesz a cserebogár?

  11. Eszenyi egy eroszakos zsarnok, aki sexualisan is abuzalta a kollegait, de ezzel mwg egyik sem jott elo…csak az elobiekkel.
    ti meg nyomjatok a hujeseget.

    • Nem Eszenyi mellett, hanem a falka ellen.
      A pamflet ponpásan megrajzolta, hog y oda-vissza ezek egymást is kinyírják.
      De ha te többet tudsz Iszonyú Enikőről, mesélj.

      • akirol ugy gondolja jobb no nála annak annyi a színházban.
        mivel lassan 60+, gondolhatod mit kap kb minden nő.

        a masik, szerinted csak fert
        ferfi szereposzto divany van?
        naiv vagy fiam
        eszenyi egy fereg, arra lennek kivancsi felfelé kivel baszik, hogy nem derult ki ez még ilyen szinten soha…
        egy borderlineos kurva akiert rajongani kell ha ferfi vagy esetenkent meg is kell dongetni ha …..

        • Eszenyi stílusával egészen addig nem volt gond, amíg ki nem hagyta a színésztüntetést. Arról nem is beszélve, hogy mindenki ismeri ballibsi beállítottságát, most mégis ” fideszes “-ezik.
          Hirtelen rengeteg sértett mer egyszerre megszólalni. nem furcsa ez? Amúgy te gyertyatartó voltál?

        • kancsuka,

          A féltékenység vagy az irigység hangját hallottuk?

          Gothar, koltai, verebes, stb milyen szép bordelino látogató kurvák és ők felfelé melyik alfa hímmel barátkoztak/nak, kancsóka?

    • Nem Eszenyi egy szakmailag és gazdaságilag sikeres rendező.

      Aki ráadásul fillérre el tud számolni.

    • 45 kg-os létére csak nem macho módon kommunikál?

      kancsóka, Eszenyi csak nem nyúlt a szoknyája alá, mint egy pécsi illetőségű zsírfolt állagú alfa hím?

  12. És “ezek”a mi írástudóink,ha úgy tetszik,”elitünk”
    Szegény hazánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük