Történelmi pillanathoz érkeztünk! A Toronyház (!) szexizmuson érte a libnyaf sajtót. A celebmédia közvélemény-kutatásán alapuló interjúban a Parlament legszebb hölgyének megválasztott Demeter Mártát a liberális értékrendtől, és szocialista női egyenjogúság eszményétől zavaróan eltérő kérdésekről faggatták.

Szexista a magyari libnyaf sajtó. Lesz miatta tüntike?


Történelmi pillanathoz érkeztünk! A Toronyház (!) szexizmuson érte a libnyaf sajtót. A celebmédia közvélemény-kutatásán alapuló interjúban a Parlament legszebb hölgyének megválasztott Demeter Mártát a liberális értékrendtől és a szocialista női egyenjogúság eszményétől zavaróan eltérő kérdésekről faggatták.

Miért Rigó

Meglepő húzás azoktól, akik naponta szomorkodnak pl. Hollywood állítólagos szexizmusa felett, mert ott a női színészek teljesen más kérdéseket kapnak, mint férfi társaik. Míg az Avengers szereplői közül a Natasha Romanovot játszó Scarlett Johansson felé a fő kérdés, hogy mennyit kellett fogynia a szerephez illő bőrrucihoz, addig a többieket a veszélyes, kaszkadőrt igénylő jelenetekről faggatják rendszerint.

A Hír24 interjújában Demeter Mártát arról kérdezték – (a zárójeles részben a képviselőnő higgadt válaszai olvashatók):

– mit szól hozzá hogy, szép (Nem gondolnám, hogy ma ez a leghangsúlyosabb dolog a magyar politikában.)

– hasznos -e a szépség a politikában (Olyan dolgokról beszélünk, amik nagyon szubjektívek.)

– Kunhalmi Ágnes kikaparná -e a listaelsőségért a szemét (Ugyan már!)

– vállalna -e főzősműsort ezután az elismerés után (Nem tervezek sem főzős műsorban részt venni, sem szakácskönyvet kiadni. …ha valamilyen közéleti kérdésről van szó, nagyon szívesen nyilatkozom.)

…és még néhány hasonlót.

Adekvát kérdés lett volna még, hogy mennyiért vetkőzne a plébojnak, mikor tervez összeházasodni Hajdu Péterrel, és hogy kivetetné e a petefészkét az egészsége megóvása érdekében. Meghogy szereti-e a cicákat. Sajnos ezt mind kifelejtette a hír24 intelligens riportere, Nagy József. Vajon mikor szexistázzák le hölgykollégái, mikor borul ki a 444 Szilyre hivatkozva, aki az ügyről a HVG online magazinjában olvasott. A hölgy visszafogott válaszaiból ugyanis József levághatta volna, hogy csúnyán elnézte a színvonalat. Meg a földrészt. Nekünk legalábbis elsőre lejött.

Az említett kérdőív másik eredménye, hogy Vona Gábor lett a legszebb férfi a parlamentben. (Ez viszont kitűnő alapanyag lesz későbbi posztjainkhoz.) Ezúton előlegezzük meg a hír24-nek a következő kérdéseket: Mikor vasaltatja már ki a heréjét Vona? Gondolom az oldal olvasóit ez is érdekelni fogja.


  Zsuzsanna Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük