A feljelentés miatt feljelentett feljelentő – zajlik az élet Sz. Viktoréknál is


„Hajdanában, amikor még
Így beszélt a magyar ember:
Ha per, úgymond, hadd legyen per!”

Ami nem volt éppen oly rég… Ha figyeltünk a gimiben, amikor a tancsinéni A fülemile című Arany János verset elemezte, akkor jól az eszünkbe véshettük azt a tételt, hogy bizony a magyar ember identitásában bennfoglaltatik a pereskedés szeretete. Szigetvári Viktor azonban nemcsak bizonyította, hanem meg is hatványozta eme tétel igazságértékét. Feljelentést tett a kormány kötelező kvóták elleni kampánya miatt, ami szintén egy bírósági keresetet hívatott megtámogatni.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Mondhatjuk úgyis, hogy Szigetvári feljelentette a feljelentőket a feljelentés miatt…[/title]

Továbbjátszva Arany János örökbecsű soraival leírhatjuk a két Viktorunkról is, hogy „Összeférnek a naptárban, / Könnyű nekik ott szerényen / Megárulni egy gyékényen;”. De a valóságban már csöppet sem oly békés a viszonyuk! Szigetvári, az Együtt párt (mert még van ilyen!) elnöke (ilyen is!) ugyanis feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, nagy nyilvánosság előtt elkövetett közösség elleni uszítás gyanúja miatt. Mert szerinte a kabinet „a kormány nemet mond a kötelező betelepítési kvótára” szlogennel fémjelzett kampánya kimeríti e bűncselekmény tényállását.

A most már Bajnai hiányában egyedül, de még mindig a Soros-pénzek csecsein csüngve intézkedő Szigetvári Viktor a következőképpen indokolta a feljelentést:

„A Fidesz–KDNP-kormány az idegennek nyilvánított, a hazánkba érkező migránsokkal azonosítható csoportot olyan közösségnek állítja be, amely veszélyezteti a magyar polgárok kultúráját, életformáját, szokásait és hagyományait. Róluk azt állítja, hogy ők nem tartják tiszteletben törvényeinket, és nem akarnak osztozni közösségi értékeinkben. Ezek a kijelentések nyilvánvalóan hamisak, hazug általánosításokon alapszanak, és alkalmasak arra, hogy az azokat megismerőkben ellenérzések, indulatok ébredjenek. E hazug állami kommunikáció félelmet kelt, szorongást idéz elő, továbbá megnyitja a cselekvés lehetőségét is, hiszen a hirdetés szövegében a ha nem cselekszünk mondat felhívást jelent az idegenek elleni fellépésre. Az Együtt szerint ezek az üzenetek olyan veszélyt jelentenek az ellenségként beállított társadalmi csoportok egyéni jogaira (becsület, méltóság, de akár testi épség, élet), hogy a véleményszabadság korlátozása szükségesnek és arányosnak tekinthető, azokkal szemben jogi eszközökkel fel kell lépni.”

S mindezt a kölni terror sajnálatos események után… Ej Viktor, Viktor! Nincs ebben egy jókora politikai fáziskésés? Mert ennél rosszabb időben, ennél rosszabb időben ezt a feljelentést nem lehetett megtenni! Erre szoktuk mondani, hogy ha hallgattál volna, bölcs kevésbé hülye maradtál volna!

És az indoklás is jókora abszurditásokat tartalmaz. Mert mit is jelent az „idegennek nyilvánított” és a „hazánkba érkező migránsokkal azonosítható csoport” formula? Jó lenne először ezt tisztázni! Ugyanis senki nem nyilvánította, vagy azonosította őket idegeneknek esetleg migránsoknak. Nem is volt rá szükség, mert azok. De az is jókora marhaság, miszerint a kormányzati kommunikáció keltene félelmet, vagy szorongást. Sokkalta inkább maguk a migránsok teszik ezt akcióikkal.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]A létező félelem voltaképp európai reakció a bevándorlók akciójára.[/title]

Az elmúlt időszakban kiszivárgott rendőrségi jelentések szerint ugyanis Németországban, Finnországban, Franciaországban, vagy Svédországban is már jó rég óta követnek el tömegesen bűncselekményeket. Franciaországban például már hónapok óta fosztogatják a boltosokat; Németországban, vagy Svédországban zaklatják az állampolgárokat, leginkább a nőket. (Biztos nem vették még részt azokon a tanfolyamokon, melyeken megtanulhatták volna tisztelni a nőket…)

A szilveszteri erőszakos események így „csupán” a jéghegy látható csúcsai. Ez Idáig ugyanis az állását féltő rendőr, vagy a píszí közbeszédbe beleragadt, önmagát cenzúrázó európai sajtó nem nagyon mert beszélni erről. Féltek, hogy ha nyilvánosságra hoznak egy-egy esetet, akkor ők üthetik meg a bokájukat, nem a bűncselekményt elkövetők. De aztán jött a szilveszter, amikor sok helyütt annyira tömegessé vált a migráns-terror és az erőszak, hogy azt már – hiába próbálták – nem lehetett titokban tartani. És azt sem, ami szilveszter előtt történt.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Most pedig jön Szigetvári Viktor, és szükségesnek tartja a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozását (!), mert az sértheti a bevándorlók méltóságát és testi épségét? Nooormális?[/title]

És persze az is nagyon furcsa, hogy ezt a feljelentést már jóval hamarabb megtehette volna. Hisz a Fidesz már nyár óta gyűjti az aláírásokat, a kormányzat már november óta nyomja a kampányt a kötelező kvóta és a feltétel nélküli befogadás ellen. Ráadásul annak is több mint egy hónapja, hogy az Európai Bíróság befogadta a keresetét.

Mindezek miatt pedig felmerül bennünk annak gyanúja, hogy Szigetvári Viktor, mielőtt feljelentést tett, illetve közleményt adott ki, már hetek óta nem nézett bele a sajtóba. Esetleg síelni volt Ausztriában, távol minden sajtóorgánumtól, térerő nélkül, s mikor visszaért, úgy nyomta ki régóta előkészített közleményét, hogy nem nyitotta ki a laptopját, és nem beszélt senkivel sem. De az is lehet, hogy Karácsony óta rendesen csapatta, bulizott, híreket sem olvasott, és csak mostanra józanodott ki.

Vagy egyszerűen kiesett neki néhány hét. Van ilyen. Mással is megesett már.


  Boris Vian

2 hozzászólás

  1. Ezek mindenre képesek! Jelentgetnek ide,oda,nem nyugszanak.
    Êrzik,hogy minden ,mind hiâba,nem nyerhetnek a vålasztàson,ezērt
    megengedik maguknak a legaljasabb módszert is. Gàtlås nincs!

  2. Gondolom eddig tarthatott nála a kemény anyag hatása. Remélem,valami PC nőszervezet,helyrerakja azt a sötét lelkét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük