Putyinozás vol.3. – avagy meg lehet nyugodni


Komolyan mondom, én nem írtam volna ma semmit, ha nem tör ki össznépi pogózás ruszkiügyben a Toronyház ügyfélszolgálatán. Egy nap, két ellentétes poszt alatt megkapni EGYSZERRE a mocsadékfideszes, putyinistageci, rohadtliberális, büdősnáci, zsidóbérenc, simicskista áljobber, sorosmédiás jelzőket már-már akkora büszkeséggel tölt el minket, mint ami Szily Lacit szokta, amikor körbeszopják az övéi a kommentekben, rögtön a cicás animgifeket után. Ezekhez külön-külön hozzá vagyunk ugyan szokva, de így egyszerre kb. olyan, mint egy verbális bukakkee parti.

Na, de nézzük sorra:

1. Ötvenhatos oroszokat koszorúz Vása, amivel pofánköpi Orbánt, ami skandallum, ráadásul ugye Viktor politikai autofellációja.

A képek tanúsága szerint a cucc valójában hoax. Valóban megkoszorúzott egy obeliszket a Vása, de a sírkert középső nagy obeliszkjét, ami nevezetesen az ötvenhatostól jó 20 méterre van. Az egész temető úgy en block a „felszabadító szovjet hadseregé”, ahol valóban áll egy szürke obeliszk az 1956-ban elesett megszállók (khm’) tiszteletére, de a nyilvánosságra került fotók tanúsága szerint Putyin nem ezt koszorúzta meg. Persze mehet a melldöngetés, hogy „azok negyven évig” meg hogy „hány nőt erőszakoltak meg” meg „ötvenhat szelleme”, de szerintem erről a témáról azért is kéne leszállni. Nem mellesleg nemrég még ott hőbörögtek ugyanezek a Parlament előtt, mert a kormány identitásképző alkotmányos tartalmat gyártott a megszállások mellett az 56’-os szabadságharcból.

A másik téma, hogy 444-es hoaxok benyalása után érdemes elmerülni az orosz nyelvben, és a Putyin által Ukrajna kapcsán használt zsargonban is.

a. A traktorosok és bányászok nem az ukrán regulárisok, hanem az orosz felkelők neve Putyin értelmezésében, akiket „szeparatistáknak” és nem „szabadságharcosoknak” titulált. Ők győzték le amúgy Donyeckben már több ízben az ukrán hadsereget. És Debalceve-nál, amit a minszki konferencia előtti napokban kerítettek be, és lőttek tovább, miután azok nem akartak kivonulni.

b. A vereség elfogadása a béke feltétele. Legalábbis az orosz elnök szerint. Persze az ukránok is teljes megadást várnának a harctéren a de facto győztes oroszok támogatta szakadároktól, de ennek halvány az esélye bármiféle emberi számítás szerint, tehát a sakkban ezt szokták patt helyzetnek nevezni.

2. Vitya kiengedte a karanténból Vását, és különben is imádják egymást, olyan melegen néztek egymásra, hogy lehetett látni, hogy tisztára egymásba vannak zúgva.

Nyilván. Aztán fel is fognak menni terelni a marhákat egy hegytetőre az Urálba, és amikor visszajönnek minden más lesz. Jól túl lesznek a barátságon is. Marhaság. A történetben egész egyszerűen érvényesült a „valamit valamiért” elv. Ha nagyon beleolvasunk a 2008-as Viktorba, ami amúgy a balos média kedvenc szórakozása, épp azt látjuk, hogy ezúttal nem köpte szembe magát. A kialkudott megegyezés hazánknak a legjobb jelenleg, megszűnt az egyoldalú energiafüggőség, és ha 2019-ben az amcsik épp tele akarják tolni palagázzal Fiumét, megtehetik immár: nincs kötelező átvétel, nincs tárolási díj, hazánk leszakadóban a ruszki csöcsről, amire épp Gyulabá tette rá. Ennyi, mivel ebben a pillanatban azonban az orosz félnek nem elsősorban gazdasági, hanem politikai gondjai voltak, tehát az a bizonyos „valami” visszafelé az volt, hogy Orbán tolt egy vodkát ahhoz, hogy Vása elreppelhesse, hogy az ukránok kapják be a maci farkát, meg különben is annyira fasza gyerek vagyok, hogy Kínával a seggemben van merszem Nyugaton izmozni.

Egészségedre, Vása, csak nem fog menni. Ahogy mi Napóleon óta tudjuk, hogy pusztán a fizikai körülmények (hideg, távolság) okán nem fogjuk tudni összetörni az Orosz Birodalmat, úgy neked is meg kellett volna már tanulnod, hogy a csóróbb se tudja hosszabb távon uralma alatt tartani a gazdagabbat. Ezt a franciák és a spanyolok is megtanulták Németalföldön, neked is értened kellene az oroszok uralmat jelző térképszínek rendszeres visszahúzódásából Európából. Utoljára talán nekünk sikerült tartósan itt megtelepednünk, de elég hamar el is hagytuk a szokásainkat cserébe.

Menyhárt kérdi: kellett ez? Hát a fene se tudja. Valóban nem lehet tudni. Első blikkre talán hasznosnak tűnik, mert cserébe a ruszkik előzékenyek voltak üzletileg, tehát jóformán megvették gázért Putyin sajtótájékoztatóját fideszesorbános biodíszlettel. Na és? Mondaná pont az a kedves úriember, aki oly ügyesen elintézte azt 1996-ban, hogy most Magyarországnak az legyen a legjobb, ha végre az oroszok nem kizárólagosan pumpálják bele a drága gázt tovább. Mert szemben a bölcs kommenthuszárok gazdasági szakértelmével, csak közölni szeretnénk, hogy a ruszkiké a DRÁGA, ha nincs verseny, egyúttal a ruszkiké is LEHET OLCSÓ, ha van verseny.

3. Remek tüntik is voltak, mert Putyin valójában bekebelez minket, mint a Krímet.

Volt egy FEMEN ribanc, meg pár baller, akiknek igazából tök mindegy volt, hogy miért jönnek össze, hisz ez a hobbijuk. Volt még pár antiputyinista nemtudomki, de összességében ez eleve hülyeség: a Nép azon túl, hogy bosszankodott a lezárásokon abszolúte szemmel láthatóan leszarta a Nagy Orosz medve látogatását. Kis mormogás, de valójában semmi.

Ezek az ellenzéki hőbörgések meg, hogy ne fogjon kezet se vele, szemben a miért nem térdelt rögtön le előtte és csókolta meg a kezét szintű hisztikig meg szimplán a nettó hülyeség kategória. 444-től az Alfahírig szórakoztassák magukat és egymást ezekkel.

Végezetül

A Tutit nem vette meg Soros, Simicska se vette meg, és a PS-hez csak becuccoltunk, a brigád a régi. Menyhárt valóban szarul beszél oroszul, mert csak annyit tud, amit Szibériában felszedett, és a 444 hoaxot is beszopta szegény. A mi hibánk, de azért jóleső, hogy még a jobbikos Alfahír is külön posztot szentelt szegény öreg Menyhárt dokinak, és egy pillanatra sikerült meghatnunk pár DK-s trollt, mert a „kormánypártiak” nekünk estek. A félreértések végett azért tudatnánk a következő tényeket így nyelvtanilag: jobboldali NEM egyenlő jobbikos. Jobboldali NEM egyenlő fideszes. Fideszes NEM egyenlő Orbánista, Orbánista NEM egyenlő jobboldali. Tudjuk, hogy ez bonyi, de érdemes lenne azért kicsit elgondolkozni, mielőtt beindul a troll-üzemmód. Előre is kösz.

Akinek a 444 borzolja a kedélyeit a fasságaival, az ne csak cuppanjon az ellenkező csatornára, hanem vegye a fáradtságot arra, hogy tájékozódik. Nekünk nem vette el még az eszünket a rezsicsökkentés és a NER annyira, hogy ne lássunk lehetőleg tisztán, vagy legalábbis az általunk szabadon választott gőzön át, amin keresztül Orbán se a Sátán Fattyának, se pedig a Második Messiásnak nem, hanem egész konkrétan Magyarország miniszterelnökének tűnik. Akinek ez a felfogás nem tetszik, az olvassa a Szilyt, a Galamust, a Népszavát, vagy hallgassa a Szaniszlót, menjen a Kurucra, vagy ott az Alfahír, meg a hír24 is. Nagy az internet mezeje és ott virágzanak rajta a szebbnél szebb virágok. Kár azonban hőbörögni, ha valaki épp nem azt gondolja, amit én a monitor mögött gondolok. Szóval a felbolydult közönségnek üzenjük: kösz, velünk nem történt semmi különösebb. Meg lehet nyugodni.


  B. Boogieman

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük