Provokáció vagy demokráciahekk?


Mint az közismert, néhány Fradi környékén látott arc csapaterős nekibuzdulást tartott a Nemzeti Választási Iroda aulájában azzal a nem túl kifinomult céllal, hogy Nyakó Istvánt megakadályozzák az ideális időpecsételésben, hogy így (ismét) ne tudja beterjeszteni a szocialista párt vasárnapi nyitva tartásra irányuló népszavazási kezdeményezését.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””][/title]

A törekvést siker koronázta, az „ismeretlen Mancika néni” 4 másodperccel korábban időpecsételte le saját kezdeményezését, így az MSZP várhat a következő alkalomra a sajátjával.

Hogy miért fura ez az egész, azt megpróbálom röviden, pár pontban összeszedni:

Könnyedén adna magát a válasz, az Orbán Moff Tarkinja, Kubatov Gábor áll a háttérben, aki az FTC alkalmazásában álló muszkligusztikat, a ránézésre saját nevüket leírni képtelen, de rendesen tömegnövelt gyökereket kivezényelte népszavazási-ellenkezdeményzni. Mert a mindent tudó, mindenkit ismerő Intimpisták és a Nyílvánvaló Kapitányok kedvenc fordulatával élve, kinek állt ez érdekében, ki félt annyira a vasárnap zárva tartás népszavazásos eltörlésétől, hogy meghekkelte a közvetlen demokráciánk egyetlen intézményét? Persze, a Fidesz…

De ez biztos?

Elképzeltem, milyen lázas telefonálás kezdődhetett az első hírek megjelenése után. Fideszes hívja fideszest azzal a kérdéssel, „te, baszd meg, mi tényleg ekkora hülyék vagyunk?”. Mert, ha igen, ez úgy rájuk fog égni, mint Gyuriferire az őszödi beszéd. Ez mondjuk, mármint hogy tényleg ennyire hülyék, simán elképzelhető, de van ennél azért egy még izgalmasabb szcenárió.

Mert egy kis ábrán összeírva a Fidesz-mesterterv alatt két gondolatjelnyi magyarázat szerepel. A tényleg ennyire hülyék, illetve a tényleg ennyire tartanak a népszavazástól. Utóbbihoz megint csak hülyének kell lenni, de ezt majd később.

A provokáció mellett viszont jóval több érv és tapasztalat szól. Egyrészt rögtön ott az „ezek tényleg ennyire hülyék?” kérdésre a szomorú bólogatás. Ugye a bajai oktató-videóra gondolok, amikor a szocik hasonlóan elmés ötlet alapján, amatőr színészekkel játszattak el egy fideszes korrupciót. Lebuktak, csak a fél világ fetrengett a röhögéstől a földön.

A másik feltűnő ostobaság, hogy a filmek tanulsága szerint ezeket az ugyan bármilyen célra kibérelhető, de – ostobaságuknál fogva is – teljesen apolitikus formákat valakinek sikerült a klasszikus szélsőjobbos gúnyába bújtatni. Nagymagyarország-matrica, miegymás. Néha a kevesebb több lenne, de ki vagyok én, hogy önmérsékletre intsek egy sötétben bujkáló spin doctort, mivel a csávókáknak – a közösségi oldalak tanulsága szerint – jóval több roma haverjuk van, mint Farkas Flóriánnak diplomája. Ez mondjuk csepeli és szolnoki arcok esetében egyáltalán nem is meglepő…

A harmadik, és legfontosabb érv az önhekkelés mellet az nem más, minthogy a szocialistáknak még soha nem sikerült egyetlen kezdeményezésükkel sem áttörni az unott szavazópolgárok ingerküszöbét. Míg a Fidesz simán begyűjt kétmillió migránsellenes aláírást, addig az ellenzék többnyire megreked 20 ezernél.

Szóval nem biztos, hogy akarták ők ezt a népszavazást, de a tüntetést, illetve az őket ma „majd agyonnyomó” szolidaritást viszont igen.

Ennek ellenére ne vessük el teljesen a fideszes, „ezek tényleg ennyire hülyék!” lehetőséget sem, elvégre politikusokról van szó…

 

Frissítés:

Támadt egy remek ötletünk. Amennyiben este megrohamozzák a Fidesz székházat az Alkotmány utcából a Hősök felé demokráciázók, ki fog derülni minden: ha Jóci és Tibike védi, akkor a Fidesz állt a mai ellenkezdeményezés mögött. 😀


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

7 hozzászólás

  1. Minden igaz Fideszes rémálma, hogy ezek tényleg ennyire hülyék.:)))))))
    De szerintem önprovi inkább.

  2. “ha Jóci és Tibike” dobál monitorokat ? Akkor micsoda?

  3. Elképzelhetetlen, hogy az mszp képes lenni összegyűjteni a szükséges számú aláírást.
    Szimpla ballib provokációról van szó.
    Főleg, miután csúful beégtek Orbán brüsszeli “aláírásával”.

  4. Műbalhé, gumicsonttal

  5. A népszavazás megfúrásából senki más nem profitál, csak a kormány. Az MSZP sem a parlamentben, sem az utcán nem tényező, ezen semmilyen botrány nem változtat.

    Amúgy a Fidesz számos alkalommal bebizonyította már, hogy totálisan gátlástalan párt: Magyar Vizsla-ügy, az MSZP szerverének feltörése, megfigyelési kamubalhé, az öszödi felvétel megvágása és terítése, a 2006-os utcai garázdák szervezése, hergelése, Békemenet, közpénzek és titkoszsolgálati információk bevetése választási kampányban, idegengyűlölő plakátok stb.

  6. Ha valaki a Fidesz-vezérkarból erre jár, méltóztasson már átgondolni, hogy “proaktív” népszavazást tartson a témáról, valami megfelelően megfogalmazott kérdéssel. Pl. olyasmivel, hogy “Egyetért-e ön azzal, hogy a kereskedelmi dolgozókat a munkáltatójuk vasárnapi munkavégzésre kötelezheti?”

  7. A “kopaszok” jelző az MSzP elnökére, Tóbiás Józsefre utal?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük