Politikai Ablak-Zsiráf, 2019 – I. negyedév


Apolitikus: Olyan csalódott SZDSZ-es, aki már nem vállalja fel. Jobb esetben el se ment szavazni. Ismert még, mint: apatikus, szakmai, civil.

Brexit: Szörnyű dolog, amit a külpolitikailag teljesen elszigetelődött Orbán okozott valahogy mégis Nagy-Britanniában, ami egy végtelenül toleráns és befogadó társadalom.

CEU: Elitegyetem. Minden mutató szerint benne van a legjobb 500-ban, csak a hallgatói néha elbuknak a PISA-teszten.

Dolgozók: Az a társadalmi osztály, amelyik még nem elég öntudatos a saját érdekei képviseletéhez, ezért dolgozik, mialatt az érdekeiért nemdolgozó, de nagyon öntudatos rétegek (500-1000 fő) szrtájkolnak országosan.

Csicska: Jobbikos

Emberi jogok korlátozása: Utcán szarás/bebaszás/drogozás/fetrengés többé természetesnek nem vétele. Rendfenntartás. Csövesekre rászólás, akár agresszívabban is, mint ahogy ők szokták.

Élethez való jog: A legeslegalapvetőbb liberális nemes elv, hogy ilyen mindenkinek van, kivéve a hetero fehérek magzatait.

Filantróp: Olyan nagyon gazdag kapitalista, akit valamiért mégis szeretnek az ifjúkommunisták. Ez a valami rendszerint a nekik kifizetett pénz, vagy a reménykedés, hogy a ~ mesterlövészei egyszer csak lelövik végre Orbánt.

Gólya: Az említett ifjúkommunisták fészke. Társadalmi munkában épül, ami az ő nyelvükön annyit jelent, hogy a sok, semmihez sem értő bölcsész próbál olyan balekokat találni, akik tudnak számukra kalapálni, betonozni, tokmánykulcsot cserélni. Természetesen teljesen ingyen.

Gyakornoki rendszer: Ha jó csaj vagy, szerény díjazásért (kávéfőzőért) cserébe szophatsz le reménybeli, de a jövőben sohasem befutó, magát mégis kurva nagy spílernek képzelő jobbikos vezetőket. Német jobbikos vezetők esetében ezt csak akkor teheted meg, ha jó csávó vagy.

Hadházy Ákos: A forradalom egyik vezetője. Csak azért nem lehet reménybeli miniszterelnök belőle a Negyedik Köztársaságban, mert nem nő, így az épp aktuális ellenzéki párttársai nem éreznek gátlást a székkel együtt való felborítására, ha ismételten hátba szúrta őket.

Ius Fecalia: A római jog azon alapelve, mely szerint a törvényes szenátor 72 órás előzetes bejelentkezés alapján bármelyik közintézményben szabadon székelhet.

Jogállamiság: Az MSZP-SZDSZ azon törekvése, hogy annak ellenére legyen minden a saját akaratuk szerint az országban, hogy a választásokon megint orbitálisan lebőgtek.

Környezetvédelem: A túlfogyasztó túlokos belpesti liberális értelmiség külföldi mintáról másolt pótcselekvése. Főként a harmadik világ által okozott környezetszennyezésen való meddő picsogás. Jellemző kivetülése a részben ugyanezen kultúrák iránti rajongás révén megvalósuló jógázás olyan közterületeken, ahol a normális (értsd: húsevő, nem túlfogyasztó, és ezért nem libsi) emberek közlekednének.

Levitézlett: Eufemizált jelző az ellenzéki pártok azon állapotára, amikor épp választások után, és alakváltás előtt vannak. Ritkábban előfordul az eszméikre is.

Mikroadomány: Az ellenzéki felforgatásért járó bér. A filantróp (lásd fent) fizeti, a spekulációi során szerzett vagyon sok apró részre osztásával.

No-Go Zóna: Nyugati nagyvárosokban található lakónegyedek. Amióta a magyar kormányszóvivő hivatkozott rájuk, a liberálisok kötelességet éreznek a nemlétük bizonyítására, ezért gyakran ugyanazt a tévéstábot zavarják vissza forgatni a nemlétük, mint amellyel előzőleg a létezésükről forgattak dokumentumfilmet. Ritkább esetben egy magyarországi liberális robog rajtuk végig, egy vélhetően a saját városát még nem eléggé ismerő migráns taxissal, és a letekert ablakból felvett okostelefon-felvételekkel igyekszik bizonyítani, hogy ott járt, túlélte, és ezért nem is ~.

O1G: A balliberális ellenzék akkora politikai innovációját jelentő szlogen, hogy minden elvüket (lásd: környezetvédelem) félretéve teljesen öncélúan rárepülik az égre, belevágják az esőerdőbe vagy kirakják műanyaghulladékból az óceánokon.

Öt pont: Összefüggő és alaposan kidolgozott követelésrendszer, melyből négyet tudva is egy a lényeg, hogy bukjon a rendszer!!!

Párbeszéd: Ezt kéne folytatniuk a nácikon kívül mindenkivel, tehát a néhány átállt áruló exfideszesen kívül önmagukkal. Újabban az MSZP parancsnoki modulját is így nevezik, amióta szétment az Együttel.

Queer: Erről a múltkori óta se tudjuk, hogy pontosan micsoda. Szerencsére a ~-ek se.

Rossz zsidó: Első megtestesítője Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök volt, akit a sértődött balliberális zsidók neveztek így. Minden zsidóra vonatkozik, aki merészel fideszes lenni.

Soros Alex: Aki naivan azt hitte, hogy a kedves papánál nem lehet jobb főellenséget összerakni, az most mélyen szálljon önmagába!

Szalon: Itt születik több száz éve az épp aktuális progresszió. Mitikus, kultikus értelmiségi találkozóhely. Állítólag titkos társaságok, okkult szertartások otthona, amelyek varázserővel bírnak. A Jobbik néhány év alatt leírt politikai pályáját nézve, ez mind igaz lehet.

Törpepárt: Anno az SZDSZ-t csúfolták így, melynek hatására a sok sértődött SZDSZ-es a KNDP-t kezdte el ~-nak nevezni. Azóta a KDNP továbbra is nagyobb parlamenti frakcióval bír, mind az SZDSZ-ből létrejött ~-ok összessége.

Tyúkhúsleves: Ilyen luxuscikkeket fogyaszt a Várban Orbán a Gundelből, amíg a DK-frakció élethordóban ki nem viszi a szegények közé.

Undorító: A közélet azon formája, amikor egy rohadt jobbos újságíró lebüdösproliz egy ártatlanul faszgeciző 18 éves kisgyermeket.

Ügyek mentén politizálás: Jó ürügy arra, hogy az SZDSZ és a Jobbik összeálljon mondvacsinált okokból, majd az okok elmúlásával se váljanak ismét külön.

Vidék: Belpesti libsi számára olyan mitikus hely, mint normális ember számára a Szalon. Különböznek abban, hogy nem otthona okkult szertartásoknak, valamint a normális embernek nem kell nyernie a Szalonban, ha pártjai révén kormányozni szeretné az országot.

Xanax: A csodaszer, amelyik a leghevesebb ellenzéki megmondóvezért is lelassítja, kilyukasztja zokniját.

Z: Ez a generáció fogja majd megbuktatni Orbánt, ha nem űzi el őket Nyugatra, vagy nem mossa át az agyukat a korszerűtlen és nem hatékony oktatással.

Zsidesz: A szó, amelyet a dékás zászló alatt MTVA-székházhoz vonuló jobbikos csőcselék csak belül dörmöghet mostanában.


  Kurtz ezredes

9 hozzászólás

  1. “Minden zsidóra vonatkozik, aki merészel fideszes lenni.”

    Aki merészel magyar lenni, aki merészeli támogatni a kormány gazdasági, határvédő, szociális, családvédő és biztonságpolitikai intézkedéseit. Ehhez ugyanis nem kell fideszesnek lenni.

  2. “amíg a DK-frakció élethordóban ki nem viszi a szegények közé”

    Miután a parlamenti menzáról, ételhordóban haza nem szállította a családjának
    a képviselők ócsított napi takarmányát.
    A sikeres akció után mindjárást kampányt hirdettek, hogy a hajléktalanoknak és a diákoknak is az ingyenes menza helyett napi 800.-Ftos menüt rendeljen el a kormány.
    Mert a liberálisok szociálisan érzékenyek.

  3. “Xanax: A csodaszer, amelyik a leghevesebb ellenzéki megmondóvezért is lelassítja, kilyukasztja zokniját.”

    Ez sajátos, ugyanis a xanax nem álmatlanságra való, hanem súlyos neurológiai problémák
    átmeneti kezelésére, mint pl. az idegbaj. Aki altatóként használja, az pórul jár, mert olyan lesz
    a mája, mint Hadházy zoknija.
    Amúgy le a kalappal az MTVA szemfülyes dolgozója előtt, aki megkörítette a balliberális oldal
    emblematikus figurájának civilizációs szintjét. Amit árnyal az a tény, hogy Hadházy a kanapén
    terült, míg Bettike Amazon a fotelban hanyakodott. Úriember nem páratlan zokni.

  4. fürgerókalábak

    Az nem no-go zóna, hanem “hipszternegyed” 😀

  5. A, mint Antifa. Az a verőlegény szolgáltatás amit egyes államfők vagy államfők ellen kirendelnek máshogy gondolkodókat verni.
    B, mint Birka, azaz eredeti európai népesség.
    C, mint Civilizáció, ami éppen felszámolás alatt áll.
    D, mint demokratikus. Egy olyan fontos alapelve a liberálisoknak, ami két összetevőből áll: mi lennénk a démosz, mindenki másnak kuss.
    E, mint Ember, vagyis az a két lábon járó sejtgyűjtemény amit meg kell szüntetni, hogy felszabaduljon a bolygó.
    F, mint Fasiszta, vagyis az a két lábon járó sejtgyűjtemény akit A, mint Antifa kinevez annak, hogy ezzel az ürüggyel megszüntethesse E-t, mint embert.
    G, mint Gigatüntetés, az a párszázfős szórakozási forma, ahol az A mint Antifa közreműködésével verik F, mint Fasisztát, hogy a D, mint Demokratikusok, felszámolhassák a C, mint Civilizációt.
    H, H, mint Ahmed H a modern robin Hood a népi Hős.
    I, Igazságügy, amit D, mint Demokraták arra tartanának , hogy megvédjék H-t mint népi Hőst, az F, mint Fasisztáktól.
    J, mint Jogszolgáltatás, az a képlékeny szabálymaszlag, amit D, mint demokraták addig formálnak, míg az I, mint Igazságságügy megfelelően kezeli F, mint Fasisztát.
    K, mint Klímavédelem, az a módszer, amivel D, mint Demokraták felszámolhatják a C, mint Civilizációt.
    M, mint Mamahotel, ahol A, mint Antifák és D mint Demokraták tanyáznak, mikor éppen nem G, mint Gigatüntetnek.
    N, mint Nemzet, az a B, mint Birkagyülevészet, amit előbb fel kell számolni, hogy utána felszámolható legyen C, mint Civilizáció.
    O, mint Orbán, a mindennek oka.
    Ö, mint Önkéntes vagyis az a velőkig Önfeláldozó D, mint Demokrata lény aki Önzetlenül, bár némi soros Összegekért dolgozik a B, mint Birkák idomításán.
    P, mint Parlament, az az intézmény amit azért kell minden országban felszámolni, hogy P, mint Palpatine kialakíthasson egy mégdemokratikusabb Parlamentet magának a C, mint Civilizáció felszámolására.
    R, mint Rasszista az az F, mint Fasiszta, aki szeretne még egy kicsit élve maradni.
    S, mint Soros, vagyis Palpatine szenátor, álnéven Ő, mint Önkéntes Önzetlen.
    Sz, mint Szabadsajtó, már nemlétező fogalom.
    T, mint Tudomány, az a varázsige amivel meg lehet magyarázni a genderizmust, a laposföldet, meg mindent, amit D, mint Demokraták bevetnek az E, mint Ember elbutítására.
    U, mint Unió, ahol remek rendeleteket lehet alkotni, a C, mint Civilizáció beszüntetésére.
    Ü, mint Übermencs, aminek a D, mint Demokraták felső kasztja tartja magát.
    V, mint Világegyetem, az a hely amit Ü, mint Übermencs uralni óhajt a C, mint Civilizáció felszámolásával.
    Z, mint Zakkantak, akik azt hiszik, hogy mindezt gond nélkül végrehajthatják, és mi eltűrjük.

    • Fenomenális! Mindig érdeklődve várom az Ön kedves hozzászólását (hölgyem?)

      • off
        Látom, ismét bővült egy fővel a “Naprózsa kedvelők (még megalakulás előtt álló) virtuális társasága”.
        Naprózsa egy korábbi, néhány héttel ezelőtti (véletlen?) elszólásából tudjuk, hogy az igen szép hangzású nick alatt olvasható jobbnál-jobb hozzászólások – mini-esszék – szerzője egy hölgy. Remélem, előbb-utóbb észreveszi ezt a ~megszólítást, és enkezével is válaszol.
        on

  6. Fenomenális! Mindig érdeklődve várom az Ön kedves hozzászólását (hölgyem?)

  7. Igen, kedves Locksmith és kedves Lupus, heteroszexuális, XX kromoszómás, néhány évtizeddel ezelőtt BME-n diplomázott mérnökként, és teljesen szokványos családdal, fiakkal koptatom itt a billentyűket, mert az naiv tévképzetem, hogy talán mi itt Önökkel együtt, ha mással nem is, iróniával, józan ítélőképességgel sikerrel visszatéríthetünk annyi embert a normalitásba, hogy együtt mind a hétmilliárdan homo sapiens megússzuk a kipusztulásunkat.

    Ha pedig mégse sikerülne, hát legalább legyen nyoma, amikor majd az értetlenkedő ufók olvasnak minket, keresve okát, miért irtottuk ki sajátmagunkat, hogy “mi legalább szóltunk”…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük