Palackozott levegőt importál a töretlenül fejlődő Kína


Megvan az, amikor az Űrgolyhók című filmben az elnök palackozott konzervlevegőt szív egy kólásdobozból, mert annyira rosszak légszennyezettségi mutatók a saját bolygóján? Hát, ez most valósággá végre vált, egy kanadai cég el is kezdett csomagolt és konzervált hegyilevegőt árulni a halmozottan hülye Kínának. Meg is veszik, miközben a sötétszürke égboltot megpróbálják feketévé színezni az örök és megállíthatatlan gazdasági fejlődés jegyében. Mert olyan nincs, hogy csak éjszaka van koromsötét, ez nem a középkor…

Kezdetben állítólag csak poénnak szánták a dolgot a srácok, de az első 500 adagot pillanatok alatt eladták, így elkezdtek komolyan gondolni az üzletet. Az albertai Banff városban összegyűjtött levegőt jelenleg 14-20 dollárért árulják a kiszerelés méretétől függően és az egyik legdinamikusabban fejlődő “startup” a kies Kanadában.

A sikeres ötletembert Moses Lamnek hívják (valószínűleg egy munkanélküli, unatkozó bölcsész), aki azzal büszkélkedik, hogy kézzel gyűjtik össze a levegőt (kézműves levegő, gratulálok), Kína meg örvendezik neki vala, mert azon a véleményen van, ha vizet és élelmiszert importálhat, akkor levegőt miért ne?  Ez még az egész antikovácsákosizmus, a magzatok szerveinek eladása, a migránskérdés mellett is kiemelkedő hülyeségnek tűnik, de lehet, csak irigyek vagyunk, mert nem nekünk jutott eszünkbe.

Amúgy meg nem is baj, hogy van egy ilyen opció, mert a párizsi klímacsúcson aláírt megállapodást úgysem fogja betartani senki, ahogy mi tudjuk megállni, hogy meló után ne igyunk meg egy sört, mielőtt nem megyünk el jógázni.

Legalább a remény maradjon meg az emberekben, hogy ha egy flakont szagolgatnak, akkor jobb lesz nekik.

Kína gazdasága meg közben töretlenül fejlődik…

 


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Egy hozzászólás van

  1. Atyaég!
    És teszik ezt kézzel bele azokba a WC szagtalanítóknak tűnő dologba. Káprázatos észre vall Mózes úrtól. Jobb,mint a Kőtáblák. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük