Otthon, a négy fal között szabad csak náculni a Jobbik álláspontja szerint


 

Érthetetlen a logika, ahogyan a Jobbik Rig Lajoshoz, a párt tapolcai jelöltjéhez viszonyul. Miután a sajtó feldobta, hogy Rig Zoltán vállalhatatlan szövegeket oszt meg a közösségi oldalán, a pártvezetés elintézte annyival, hogy az teljesen természetes, hogy valaki a személyes oldalán saját habitusának megfelelő dolgokat posztol. Ez magánügy. Viszont azért meggyőzték Riget arról, hogy közéleti szereplőként óvatosabban járjon el vagy ő is mehet érzékenyítő ottlakásra.

Összegezve: a Jobbik képviselője a magánéletében súlyosan szélsőséges nézeteket vall. Ezzel különösebben nincs baja a pártvezetésnek, csak ne tegye közszemlére. Náculjon inkább baráti körben, otthon, és ne dörgölje a választók orra alá, mit is gondol tulajdonképpen. A Jobbik továbbá elvárja a választóktól, hogy Rig Zoltán a magánéleti nézeteit válassza el politikai tevékenységétől.

Érdekes megközelítés… Ezek szerint a Jobbik hivatalos álláspontja, hogy volt Holokauszt, de erről otthon, a négy fal között, eltérhetnek a magánvélemények.

A választók szemszögében viszont szerencsésebb megközelítés volna, ha inkább nem arra utasítanák képviselőiket és jelöltjeiket, hogy valódi személyiségüket eltitkolják a nagyközönség előtt. Sőt! Jó lenne az eddigiekhez képest még mélyrehatóbban betekinteni a Jobbik potentátok gondolkodásmódjába, értékrendjébe. Vona Gábor cicás-kutyás cukikampánya helyett azokat az embereket megismerni, akik indulnak a választásokon.

Rig Lajosról már nagyjából sikerült képet alkotnunk. A közéleti Lajosról és a magánéleti Lajosról is…


  Zsuzsanna Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük