Nem ígérhetek mást, mint magamat!


Kedves polgár- és elvtársak! Honfitársaim és barátaim! Tisztelőim és rajongóim! Európaiak! Jó napot és sziasztok! Nem élek vissza a türelmetekkel, ezért rögtön a közepébe vágok: én egy szép és sikeres ember vagyok. Az élet minden területén lenyűgözöm környezetemet, engem csodál a világegyetem. Ezért támogatom az űrkutatást az összeszerelés helyett. Ha létezne Isten, és nem csak egy középkori babona volna, akkor azt mondanám, hogy én vagyok a teremtés koronája. De nem létezik, én tettem magamat tökéletessé, ebben is egyedülállóan kiválónak bizonyultam. Sokat és keményen dolgoztam, képtelen vagyok hibázni. De ennyit magamról, hiszen időnk véges, ejtsünk néhány szót a közös életünkről és hazánkról, Európáról.

Azért álltam politikusnak, mert szükség van rám; jönnöm kellett, mert hívtatok. Ma percemberkék dáridója tart. Ma a hitványak, a döbrögik uralják a közös életünket és hatalmaskodnak felettünk. Önző, tanulatlan és szűk látókörű emberek, olyanok, akik sosem jártak külföldön, sosem dolgoztak vezető multinacionális cégeknél fontos beosztásban, még a telefonjukat sem tudják bekapcsolni segítség nélkül, e-mail helyett faxot küldenek. Ők a múlt század megkövesedett lenyomatai, a modern kor dinoszauruszai, a történelem által kihalásra ítéltek. El fogom őket zavarni a segítségetekkel, ha végre felébredtek, és megértitek, a világ csak akkor lesz szebb és jobb hely, ha szebb és jobb vezetői vannak. Tanult, nyugatos, nem a politikából, hanem a politikáért élő vezetők. Én elvállaltam ezt a feladatot, most már rajtatok múlik, hogy megértsétek, ha változást akartok, akkor engem akartok.

Csinálhatnék mást is, bármibe fognék, sikert sikerre halmoznék, de a hazám, Európa szólított! Döntöttem és vezetlek titeket, példát mutatok nektek kitartásból, elszántságból és legfőképpen hitből, mert én hiszek benne, hogy ezt az országot a saját képemre tudom formálni, lehet ez az ország hozzám hasonlóan szebb és jobb.

Európa nem egy álom, hanem valóság, és itt áll előttetek!

Ne higgyétek, hogy egyszerű döntés volt. Áldozatot hoztam. Lemondtam kényelmes, gazdag és elképesztően sikeres életemről Nyugat-Európában – ahol mindig mosolyognak az emberek, ahol nem betonoznak, hanem fát ültetnek, ahol nem belerúgnak, hanem lehajolnak az elesetthez, ahol nem gyűlölettel, hanem szeretettel fogadják az idegent, ahol nemcsak reggelizni, hanem uzsonnázni is lehet –, hogy segítsek rajtatok, hogy átvezesselek titeket a 20. századból a 21. századba. Hogy megmutassam, nemcsak alacsony, köpcös vezetőitek lehetnek, akik pusztán a hatalmat akarják, hanem Nyugat-Európában nevelkedett, ott szocializálódott, tanult és sikeres nők, férfiak, transznők, transzférfiak és genderfluidok. Olyanok, akik nem elvesznek hanem adnak – ha kell, magukból is.

Egy normális világban nem lennék politikus, de ez nem egy normális világ.

Nemcsak nekem, hanem nektek is tennetek kell azért, hogy megváltozzon. Fel kell emelni a feneket a kanapéról, kimozdulni az otthon kényelméből és cselekedni kell. Nemcsak a szavazófülkében, hanem az utcán, a köztereken és a parlament előtt is. Ahogy a Fővárosban, úgy vidéken is, egészen a legapróbb zsákfalvakig. Beszélgetni kell egymással, meggyőzni rokont, barátot, ismerőst és ismeretlen, hogy magunk mögött kell hagyni a 20. század elavult kereteit. Menjünk Európába, de mindannyian!

Megígérem, én ott leszek, rám számíthattok.

Orbánnak és bűntársainak nincs elképzelése a jövőről, nekem van. Én már láttam, hogyan működnek a normális, békés, nyitott jóléti társadalmak nyugaton, évekig éltem ott. Figyeltem, tanultam, azaz: tapasztaltam. És sikeres voltam, vezető multinacionális cégeknél dolgoztam fontos beosztásban Berlintől Párizsig, Stockholmtól Madridig. Amitől Orbán fél, amitől Orbán elzár titeket, amit Orbán nem ért, amiről Orbán hazudik, az maga a jövő. Az Európa.

Együtt és csak együtt vethetünk véget a feudalizmusnak, annak a hatalmi struktúrának, ami keletre viszi minket nyugat helyett. A mi dolgunk megmutatni, hogy nem az számít, ki hány kézfogásra van a miniszterelnöktől, hanem a tehetség, a tudás, a tapasztalat és a talpraesettség. Nem stadionok és Trianon-emlékművek kellenek ide, hanem magasabb bérek, jobb egészségügy és 21. századi oktatás. Olyan Magyarország, ahol az iskolapadból a hozzám hasonló tehetséges ifjak nem nyugatra indulnak szerencsét csinálni, hanem itthon maradnak, mert európai béreket és európai egészségügyet kapnak.

Ami Orbánnak emlékezetpolitika, az nekem, az én generációmnak a CEU! Ami Orbánnak stadion, az nekem, az én generációmnak a mesterséges intelligencia! Ami Orbánnak bérmunka, az nekem, az én generációmnak a kreativitás! Ami Orbánnak autópálya, az nekem, az én generációmnak mobilapplikáció! Már nem a 3D-nél, hanem a 4D-nél tart a világ, Orbán lemaradt a 2D-nél!

Legyünk együtt Európaiak, tartsatok velem és az egyetlen olyan listával, ahol csak európai politikusok szerepelnek!


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

14 hozzászólás

  1. A mesterséges intelligencia Londonban mosogatott, de mindannyiunk örömére már itthon politizál.

  2. EZ a húgyagyú fecsegő, akinek nyilván nincs épkézláb gondolata még a ZÓRÓ jelképet is bitorolni akarja, ami bizonyítja borzalmas bunkóságát! Ne várjunk tőle ép előadást

  3. Kimaradt az orokelet.

  4. A fb-hozzászólások némelyike azt mutatja, nem mindenkinek tűnt fel, hogy paródiát olvashattunk – pedig még a lila kiemelő szín arra is egyértelmű útmutatást adott, hogy elsősorban kire is irányul a gúny össztüze.
    Tetszett az írás, nem csodálkoznék, ha egy-egy beszédíró itt-ott komolyan “merítene” belőle 5leteket.

  5. Vagy az egykori “libás” miniszterelnök, aki mint olvasom/hallom vissza akar térni a magyar politikai közéletbe…

    • Félig komoly reagálás: na igen, de Bajnai az “libás” (mint írod is), itt meg a szöveg és szín sugallata lilás.
      [Egyébként eleinte kizárólag FeGyőrre gondoltam, de időközben egyre inkább úgy vélem, hogy ha minden áron le akarjuk szűkíteni egy személyre ezt az amúgy általános(ítható) szöveget, akkor bizony a Cseh Katkát is figyelembe kell venni!]

  6. “Nem stadionok és Trianon-emlékművek kellenek ide”
    Hát utóbbi nem is lesz. Hacsak a föld alatti betonbunkerbe épített siratófal nem az…

  7. Amúgy tényleg remek parádriposzt, szinte az összes sűrített liberális baromságot egybefűzve! Gratulálok!

  8. Ez a Sebestéyn Pisti egy érdekes figura. Imádja, ha beverik az arcát, nyilván azért írogat ide minden marhaságot.

  9. Ez sajnos túl jól sikerült. Nem akarom minősíteni a PS olvasótáborát, de a jelek szerint közel a fele simán beszopta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük