NAV és a flipper


Feltehetően a Naprendszer pereméről érkezhetett az az alacsony fémtartalmú, kondrit csoportba tartozó aszteroida, amely a hajnali órákban lépett be a Föld légkörébe, és a Budapest, XIII. kerület Váci út 48. C-D számú épületbe csapódott. Az erős hang-, és fényjelenséggel járó robbanásban senki sem sérült meg. Az épület helyrehozhatatlan károkat szenvedett, a becsapódásnak köszönhetően darabokra hullott, majd kigyulladt, és porig égett.

Miért Rigó

A katasztrófa helyszínét másnap az ország több pontjából keresték fel az érdeklődők. Az Országos Karasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat közös nyilatkozatban jelezték, hogy a romeltakarítás költségei vélhetően a vártál jóval alacsonyabbak lesznek, a helyszínre látogatók ugyanis szuvenír gyanánt gyakorlatilag elhordják a romokat. Az időközben felállított kordon rácsain megjelentek a „Hálából” és az „Újra van hitem” feliratú koszorúk, és virágcsokrok. Az esti órákban gyertyagyújtás keretében közös istentiszteletet tartanak a különböző vallások képviselői. Az országban általános hangulatjavulás érzékelhető, az emberek egymásra mosolyognak és ölelgetik egymást.

Emlékezetes: A becsapódás másnapján az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint egy magukat Legfelsőbb Égi Hatalmak–nak nevező terrorista csoportosulás vállalta magára az épület megsemmisítését. Mint fogalmaztak, több lehetőség is fölmerült a ház elpusztításával kapcsolatban – villámcsapás, özönvíz a Duna igénybevételével, tíz egymást követő csapással több részletben – míg végül a mennykő alkalmazása mellett döntöttek. A terrorista cselekményt egyszerűen azzal indokolták: A Flipper-múzeum bezárása miatt. Az már idefönt is kiverte a biztosítékot.


  Zsuzsanna Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük