Mit hazudjon holnap Márki-Zay Péter?


Ha az ember hazudni kényszerül, akkor próbáljon meg úgy, hogy azt ne lehessen kettő másodpercen belül megcáfolni – szól a régi szingaléz bölcsesség. Márki-Zay Péternek szerencsére könnyű dolga van a haladó médiával, akik olyan ütemben és lelkesedéssel szopják be a legnyilvánvalóbb hazugságokat, mint Földes András a kutyaharapást és a frissen kihalászott világ legjobb fodballistáját, így nem kell különösebben megerőltetnie magát, bármit mondhat.

A bekamerázással és a kirúgásával indította a kampányát, ezeket rendre el is ismételte a fake news propagandasajtó, nem igazán érintette meg őket úgy morálisan, mint szakmailag, hogy mind a két hazugságával szinte azonnal lelepleződött. Most, hogy már polgármester, igazán tölthetné az idejét mással is, például a kirúgásokkal vagy a városban hirtelen tömegesen megjelenő olyan futóbolondok tettvágyának értelmes lekötésével, mint Tétényi Éva és Horváth “Zölddosszié” András, de Márki-Zay csak szakít időt a hazudozásra továbbra is.

A hét elején milliárdos hiányokról beszélt, majd gyorsan eltávolította hivatalából az aljegyzőt, aki finoman jelezte, hogy az a megtakarítások oszlopa az excelben, a hétvégéjét pedig a megfigyeltetés tematikára fűzte fel. Elmondása szerint kémprogramot talált a számítógépén, amit úgy vett észre, hogy csökkent a műszer teljesítménye. Nos, az informatikai bennszülöttekből álló haladó tábor ezt szintén beszopta, ahogy kell, nem zavarta őket az, hogy egy kémprogram (ami a billentyűzet leütéseit figyeli) semmilyen szabad szemmel látható teljesítményromlást nem okoz, és a kiszúrásához több kell, mint Márki-Zay gyanúja, mondjuk vírusirtó meg ilyesmi…

Viszont félünk attól, hogy szép lassan kifullad a hódmezővásárhelyi hazugsággyár, hiszen a kémprogramos megfigyelése is már valahol önismétlés. Annyira nem szép a szivárványpolgármester, hogy ennyiszer meg kelljen figyelni. Nem maradt hát más választásunk, mint hogy összedobunk pár ötletet Péternek, nehogy a végén polgármesterként munkával, városvezetéssel kelljen eltölteni a mandátumából hátralévő bő másfél évet.

  1. Lófejet tett Lázár János az ágyába, de anyus véletlenül megfőzte, ezért nem tudja megmutatni a fényképész kollégának.
  2. Egy gyanús autó megállt a közeli közparkban, és feltűnően lassan cserélt kereket a sofőrje, közben néha az ő házuk felé nézett.
  3. Csörgött a telefonja, de nem szólt bele senki, csak a háttérben beszélgettek valamit, amit nem értett.
  4. Magánszámról hívták, de nem vette fel.
  5. Egy kis kavicsot talált reggel a szebbik cipőjében, ami előző este még nem volt ott. Lehet, lehallgatókészülék.
  6. A pizzafutár szemüveget viselt, miközben láthatóan nem is értelmiségi, biztos felvette, ahogy kifizeti az ananászos-sonkást.
  7. Másfél perccel hosszabb pirosat kapott a bekötőn mint szokott, GPS-el követik és próbálták megnehezíteni szegedi találkáját Botka Lászlóval és Szotyori Lázárral.
  8. Becsapta a huzat az ablakot, pedig ő nem is nyitotta ki. Valószínűleg bemásztak Lázár emberei és megnézték, miközben elalszik az RTL híradóján.
  9. Nem az alsó polcon volt a tej a hűtőgépben, Lázár emberei rosszul pakolták vissza, miközben polóniumot csempésztek a joghurtjába.
  10. Reggel pin-kódot kért a telefonja, távolról újraindították frissítésnek álcázva, miközben csak Lázárék telepítettek rá kémprogramot. Ugyanez megtörtént Juhász Péterrel is.
  11. Valaki aludt az ágyacskájában és ivott a poharacskájából.
  12. Valami fura zörgést hallott az asztali gépe alól. És amikor a kutyája ásni kezdett alatta, kiderült, hogy egy illegális kínai bitcoin bánya van ott, ami Mészároséknak pumpálja a lóvét.
  13. Áttelepítette a kamerát a fideszes jelölt utcájában, de a monitor továbbra is az övét mutatja.
  14. A fideszes biztonsági őr direkt lassan nyitotta ki az ajtót, ő ezért megfázott az előcsarnokba. Már meg is akarják gyilkolni.
  15. Az asszony lencse-becsillogást észlelt a laptop kameráján. Amikor szervizbe vitte a gépet, már csak annyit tudtak mondani neki, hogy jelenleg  4300 tengeren túli előfizetője van egy webkamerás szexoldalon.
  16. Összeszurkált Márki-Zay woodoo-babákat találtak az óvodában, ahol korábban fideszes kampányestimese zajlott.
  17. A rohadt Fidesz bekavart, így Vona rossz Vásárhelyre ment, ahol mindenféle románok inzultálták, pedig Hódon szeretettel várták volna.
  18. Az angolul sokkal jobban beszélő gyerekeket szélsőszakadár fehér kun felsősök csoportja támadta be az iskolai menzán.
  19. A böngészési előzményekben feltűnt a blowjob in the rekettyés keresés, de lehet, ez most nem Lázár, csak kölcsönadta Volnernek egy facebookozásnyi időre.
  20. Három nap alatt lenullázódott a mobiljáról a free Wifi, és helyette egy Szél Bernadett képes Free Tibet app jött elő a kijelzőn.
  21. Felhívta Bayer Zsolt, hogy jöjjön ki a Békemenetre, pedig meg se adta neki a telefonszámát.
  22. Ha beírjuk a keresőbe, hogy Habsburg, akkor sok fotón Márki-Zay látható.
  23. Vásárhelyen egy Fehér Zay nevű szélsőséges rockbanda alakult, akik Karthágó dalokat írnak át D-mollról basic-re.

Egyelőre ennyi, ha elfogy, és a megrémült volt munkaadója nem veszi vissza kétszeres fizetésért, akkor természetesen írunk neki újabb hazugságokat. Van pénz Hódmezővásárhelyen tanácsadói szolgáltatásokra.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

12 hozzászólás

  1. Követi a nagy kommunista bölcs tanítását:

    „Hogyan hazudjuk át magunkat az igazsághoz”.(Lukács György kommunista filozófus)

    Szerintem bármennyit is hazudik, nem lesz ideje befejezni a nagy művet. Szívlapátra teszi az elbolondított közönsége…

  2. REMÉLEM AZ ÉN OLVASOTT POLGÁRI TÁBOROM MEGÉRTI—-A HAZAÁRULÓ szoclibjobb MEG KICSIT SEM ÉRDEKEL !!
    TEHÁT : LEVELE !!!!! /SAJNOS A MOZDULATOT MUTATNI NEM TUDOM /

  3. Senki soha meg se említette ,hogy a 4 évig Polgármester Almási István munkájának folytatásáról lenne szó IDÉGLENESEN 1.5 évig.
    Gyülölet, rettegés .lopások Almási Pistával kapcsolatban ? Ezek Vásárhelyen élnek ?

  4. Szerintem a pasi jol nezne ki egy lukkal a homloka kellös közepen. Mår nem tudom hånyszor mondtam hogy le vannak årazva a puskagolyok New York ållamban

    • Khm.

      Ezt nem kellene.
      Nem a mi stilusunk.

      Ujabban Bayer Zsoltnak igertek be ezt a Bekemenet alkalmabol egyes hiperdemokratak.
      Nem kene lemenni erre a szintre.

      • Te egy kicsit erzekeny vagy. Hazudozoknak es idiotåknak nincs joguk elni! Lagalåbbis nem közöttunk hogy rocsoljåk a közerzetet a levegöt es a morålt. Valakinek ki kell takaritania. Nem engedhetjuk meg magunknak hogy ilyeneket tåplåljunk. Meg mielött besorolnål valahova megkönnyebiten a delutånodat es elmondom hogy en NÅCI es fajgyulölö vagyok.

  5. Egy lemaradt:
    24. Vásárhelyen Vásárhelyi Mária egy rögtönzött tüntetésen nevére vette Márki-Zayt ezzel is emléket állítva az apjának és a városnak.

  6. Biztosan jobb lett volna helyette Lázár marionettje, akitől János kedves, fesztelen (illetve kedvetlen és feszengő) videóban meg is kérdezte, hogy ugye nem vagy a marionettem? Ugyan, János, hová gondolnak a kedves nézők!

  7. Gyerekek! Nézzetek már utána, hogy 12 év alatt hogy lehet 4 ilyen diplomát szerezni:közgazdasági, villamosmérnöki,gazdaságtörténész ( ez az egy van megjelölve, hogy a Pázmányon) meg van egy ötödik is. (Apja nyilatkozta, hogy 5 diplomája van. ) Mindezt úgy, hogy 2004-ben már 5 gyereke volt. ..

    • ez engem is meglepett, bar abban a “CV-ben” amit en olvastam (valasz.hu) nem szerepelt semmifele villamosmernoki vegzettseg csak a KVIF (vendeglatoipari foiskola anno) utan valami kozgazdasagi egyetem es ezzel egyidoben(?) egy szegedi tortenesz szak szerepel aztan a Pazmanyon meg a phd emlegettek.
      A pasi 72-es szal 90-ben erettsegizhetett hat az biztos, hogy a 90-es eveket folyamatosan az iskolapadban toltotte – jo neki nem csak valami nemmindennapi zseni lehet, finoman szolva sem ugy beszel – de a szulei is biztosan milliomosok minimum mert a 90-es evek kozepetol kemenyen csengetni kellett a masodik diplomaert es Bokros alatt mar a diplomaert is, jo neki – sokan eppen anyagi problemak miatt hagytak ott akkoriban az egyetemeket.

      Mondjuk elvileg akinek phdje van kell hogy legyen hivatalos CV-je is valahol.

  8. Ja,kimaradt a történelem-tanári

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük