Mire áll föl Wittinghoff?


A budaörsi önkormányzati ülésen, nem politikai indíttatásból, hanem csak a tiszteladás kedvéért meg kívántak volna emlékezni a kommunizmus áldozatairól. Wittinghoff Tamás polgárúr pedig nem állt föl, mert szerinte olyan váratlanul jött ez az emléknap, hogy az kellemetlen helyzetbe hozta őtet. Hivatkozott is mindjárt Kövér Lászlóra, hogy ez ugyanolyan. Kivéve, hogy Kövér László felállt, és vele az egész Parlament, még akkor is, amikor nyilvánvaló politikai indíttatásból ugráltatta volna a képviselőket az MSZP.

Eltelt néhány nap azóta, de még mindig semmi hír arról, hogy Wittinghoff külön, nem az ellenzék utasítására, valamelyik elhagyatott folyosón, vagy egy parkban éjjel ácsorgott volna egy kicsit a megemlékezés végett, ha már olyan büszke a II. Világháborús német katonai temetőre.

Fura egy ember ez a Wittinghoff, mert szerinte, ha volt is komenizmus, az nem az az olyan komenizus volt, mint az igazi lett volna, hanem egy másik fajta. Egy többarcú. De nem igazi. Következésképp áldozatai sem lehettek. Ezt a relativizáló libnyaf játékot persze jól ismerjük, hogy vannak az eleve gonosz ideológiák, meg vannak az alapvetően kitűnő, zseniális ideológiák, amikkel csak a megvalósítás volt a baj. Nyilvánvalóan Hitler sem tartaná ma a saját nácizmusát igazi nácizmusnak, mert rosszul láttak neki a megvalósításához, mint arra a végeredmény is rámutat. Nyilván Bajszi is szeretné elölről kezdeni, visszatérve a tiszta, elméleti alapokhoz…

Nagyon sajnáljuk, hogy Marx és Engels után nem maradt fönt sósborszeszben eltéve néhány darab a mesterek altesti produktumából, amibe a Wittinghoff-féle liberálostoba gondolkodók  orrát bele lehetne verni. Mert akkor megértenék, hogy bármi szépet is magyaráztak a nagy mesterek, produkálni ők is csak ilyet produkáltak, és ez pontosan az és annyi, amennyit az emberiségre hagytak, és nem több.

Nem kell műbalhé, meg szakértők általi magyarázkodás. Ezen 89’-ben egyszer már túlléptünk, és nem szeretjük ezeket a ravazdi, szétkenős húzásokat. Mindenesetre nem volt túl jó húzás ez már csak azért sem, mert mostantól a sikerre kiéhezett jobber média azt fogja figyelni, vajon mire áll föl Wittinghoff.


  Zsuzsanna Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük