Minden, ami igaz lett a pusztító disztópiából


Méltán sokunk kedvence a kedves gyerekkori emlékből igazi időtlen klasszikussá nemesedő filmtörténeti remekmű, A pusztító. A rengeteg, aranyköpéssé váló beszólása mára a beszélt nyelv részévé vált, de belegondoltunk vajon, hogy milyen rejtett üzeneteket közvetített nekünk 1993-ban a mostanra megvalósuló szörnyű jövőből?

Számos hollywoodi szuperprodukcióról feltételezik, hogy titkos üzeneteket próbál közvetíteni felénk, melynek jeleit dekódolva felsejlik előttünk a szörnyű valóság. Kubrick Ragyogása őszintén bevallja, hogy semmiféle holdraszállás – főleg Hold hiányában – nem volt, az egészet csak ő rendezte meg az NASA számára a legmodernebb studiótechnológia segítségével. Polansky sem véletlenül rendezte meg a feleségét a Sátánnak a karrierért eladó színész történetét. A pusztító azonban ezekhez képest is brutálisabban és profétikusabban rántja le a leplet a háttérhatalom és a nemlétező világerő által nekünk szánt jövőről. Nézzük, mi az, ami 1993-ban még csak filmen létezett, de mára fenyegető és borzasztó valósággá vált.

  • Vegánság: Normális ételek, finom húsok, Szilárd Alelnök Úr receptjei. Na, ezeket felejtsétek el, ha győz a Bolygón (valójában Tányér) a liberalizmus. Első látásra még viccesnek is tűnt, hiszen a kilencvenes években a vegánság furcsa buddhistákat jelentett még, akik karaj helyett patisszont meg karfiolt rántanak kis vasárnapra. A filmben ezzel ellentétben az egész világ Steiner Kristóf és Jacques Tricatel szerelemgyerekeinek termékeit fogyasztja gyári cukkinicsatni formájában. Hús nincs, cupák nincs, porcogó nincs. A film egyetlen ehető étele a csatornában elkészített patkányburger, amiért a föld felszínén nyilván halálbüntetés járna, csak nincs egy alkalmas algoritmus, amelyik ezt végre is hajtaná…
  • PC-nyelv: A kis bazdmegtrafipaxok talán a film legemlékezetesebb szereplői. Megvalósulásukra még várni kell, de a facebookon már évek óta zajlik az ígéretes tesztüzem. Az alkotók egyébként itt még jóhiszeműek is voltak, hiszen valójában nem is azokkal a szavakkal van igazi probléma, amelyet a filmben büntetnek. Köcsög, kancsó, agyagedény, gabona, búza. Valójában ezek az igazán félelmetesek és betiltandók! 🙁 Meg, ha sapka van rajtad.
  • Önvezető villanyautók: Ez talán a legfélelmetesebben a valósághoz közel álló dolog, hiszen a jelenben zajló tervek megvalósításaként még annyira sem lehet majd vezetni egy autót, mint a filmben a néhány testüregi motozás végrehajtása után kézi üzemmódra kapcsolni. Természetesen nem a benzin felesleges pocsékolása mellett érvelünk, hiszen már Hassler ezredes is elmondta, hogy a benzin vér, de aki még nem érzett fizikai örömöt egy Királytigris vagy csatahajó padlógázig kormolása közben, az bizonyára jól fogja magát érezni a megvalósuló liberideális jövőben…
  • Pizza Hut: A háttérhatalom legfontosabb jellemzője, hogy okkult szeánszain őrzi nemtelen hagyományait, és rettentően fontosak számára a szimbólumok. Vajon miért ez az egy hálózat maradt meg nekik a régmúltból? Biztos semmi köze ennek a Pizzagate-hez, mert az csak egy buta jobbos konteo, ahogy 2016-ban már a 444 is megmondta. Aztán, ahogy 2019-ben, hogy mégse. Mit kapott volna szegény John Spartan pizza helyett, ha nem tűnnek fel a lázadók?
  • Rendőrség: Részben nem létezik, mert semmit nem tud megoldani. Részben viszont semmi dolga nincs, nincs is értelme annak, hogy létezzen. Viszont a két dolog úgy igaz egyszerre, hogy közben az algoritmusai révén mindent tud mindenkiről. A jövő rendőrségét vezérlő dublinberlini facebookirodából tehát minden tudásuk megvan ahhoz, hogy azzal lényegében semmit se tudjanak elérni. Ezért veszítenek mindig.
  • Önpusztító butaság: A tökéletes liberális világnak annyi esze van, hogy bátran önmagára ereszti azt a ragadozót, akit önmaga szisztematikus és sikeres kiherélése után, tökéletes Felsőbbrendű Emberként biztosan nem tud majd legyőzni. Ismerős a harmadik világ fizikailag erős és gátlástalan férfijainak beengedése képében?
  • Tökéletesen szexmentes élet: Amikor boldogult gyermekkorunkban a buta prüdériát meg egybekapcsolták a keresztény vallással meg főleg annak angolszász fanatikusaival… Boldog békeidők…. Szüleink bizonyára a hippikből indultak ki, de mi már megismerhettük az ezekből kisarjadt, szexuális életet még sosem élő, de arra nagyon sokszor gondoló, saját testi adottságaik miatt viszont arra esélytelen agresszív feministákat. Ők a saját problémáikkal való szembenézés és azok megoldása helyett a többi embert is szeretnék eltiltani a szextől. Ebből egyelőre annyit mernek megvalósítani, hogy betiltanák a két felnőtt ember konszenzuális megegyezésén alapuló, de számukra nem tetsző szexuális együttléteket.
  • A férfiak teljes hiánya: Mint a fenti pontok összegeként kiderült, a két, XX. századból kiolvasztott főszereplőn kívül csak a társadalom kívül, a föld alatt találunk férfiakat a városban. A jövőben tesztoszteront termelni, fosszilis tüzelőanyagot égetni, verekedni, fingani-böfögni, normális ruhákat hordani, trágár vicceket mesélni olyan nőknek, akiket utána jól megkefélnek, izmosnak és okosnak lenni mind-mind bűncselekménynek számít majd. Ez az a jövő, amit állítólag elloptak a kis Grétától, de valahogy aztán mégse.
  • Techet Péter szemüvege: Valaki itt nagyon megunta az unalmas és üres publikációit, és inkább totalitárius gauleiternek állt. Ügyes álca, de az az összetéveszthetetlen és nagyon árulkodó szemüvegkeretet nem sikerült eltüntetni sajnos!
  • Schwarzenegger elnöki könyvtár: Trumpból sohase lehet elnökjelölt se. Nyilvánvalóan csak viccel, sose választaná meg a pártja, de ha mégis, akkor a választók már soha, de sohase, tényleg! Becs szóra! Kielemezzük nektek ezt itt mi, a 444-nél, akik mindenkinél többet tudunk a világról. Elnök csak olyan lehet, akire a mi főnökünk rábólint. Az mégse lehetséges, hogy a buta nép az csak úgy megválaszt magának valakit, akit akar, ugye? Abszurd maga a felvetés is!!444!!!

  Kurtz ezredes

10 hozzászólás

  1. Az igazi probléma nem azzal van, hogy a hölgy megtanul-e kötni, szerintem nem. A manuális képességek, és gyakorlat hiánya, amit úgy élnek meg, hogy nem kell, mert hülyeség, ez a gond. Aki soha életében a két kezével, nem készített, alkotott semmit, ami használható, az csak elméleteket gyárt amit a valóság soha nem igazol mjd. Így válik saját maga számára zsenivé az életre alkamatlan ember, aki saját megnemértett géniusza miatt mindenkit hülyének tart környezetében. Itt tart a világ, és sajnos erre vannak itthon is fogékonyak,egyre többen. Ki mint vet, úgy arat. Amikor ezt megtapasztaják ők már késő lesz!

  2. Borkairol nem lesz eszmefuttatas? Csak kerdezem. Igen meglepodtem hogy a fidesz kiall mellette, ez vedhetetlen.

    • Borkai kiállt és beismerte; erkölcsileg szégyenletes dolgokat tett, de elmondása szerint bűncselekményt nem követett el.

      Van ezzel gondja?

      Azon túl.:
      Mi! Beismerte?
      Hogy merte!
      Kiállt? A média elé?!!
      Miért ismerte be?
      Olyan jó lett volna ha tagad!
      Na most micsináljak? (GyF 2018. április 8-i szavai után szabadon)

  3. Borókairól miért kellene itt csámcsogni?!
    Emberekből áll a Fidesz is – egyszer bárki hibázhat.
    EGYSZER!

    • Egyetértek kedves Lupusszal, kedves Namonddal. Szégyellheti magát Borkai, rá is fér a bocsánatkérés, s joggal viseli kicsapongása terhét, a gúnyt ezentúl, de ezzel legyen is vége. Nem korrupció, nem hatalommal való visszaélés, nem munkaidőben kergette a takarítónőket a WC-ig, nem kiskorúval és nem saját nemével, sőt nem is kérkedett a priden felvonulva. Vagyis magánügy.
      S magánügy akkor is, ha a másik oldalon a baloldaliak hálószoba titkait teszi fel egy újabb talpig jellem fotós résztvevő a médiára.

      De ha már itt tartunk, a cikkhez kapcsolódva, akár örülhetünk is, hogy még nincs betiltva a heteroszexuálisok testi kapcsolata, meg a “csúnya” beszéd sem. Bár manapság Európa kezd hasonlítani a “hülyék paradicsoma” c. szintén korszak-jós film világához, talán mégse valósul meg a mi ellenállásunkon megtörve a Gréta-Cortez ifjúi libsi világa, ahol maximum patkány vagy emberburgert ehetünk, ha húsra vágyunk.
      Bár maga a “Pusztító” vagy akár a kis idegbeteg francia humorista “Szárnyát vagy combját?” humoros filmek túlzással karikírozó egyszerű vígjátékoknak látszódtak, de becsszóra az én baráti körömben megborzongtunk, hogy ugye ilyen nem lehetséges, mi nem butulunk így el?
      Akkor még megráztuk a fejünket, hogy dehogy, ilyen nem lehet…
      S lám az élet felülírja megint a legkicsavartabb pihentagyú írói, forgatókönyvírói fantazmagóriákat.
      S de szeretném a mai élet-filmet is visszatekerni az elejére, amikor minden normális, mert ez a bolondok hajója csak a pusztulásba vihet.

  4. Az éhezők viadala már történik. “A sziget” ( 2005) – vö. planned parenthood

  5. fürgerókalábak

    Lakott sziget…

  6. Egy dolgot nem értek. Részletkérdés, de bosszant. “Kubrick Ragyogása őszintén bevallja, hogy semmiféle holdraszállás […] nem volt.” Hol? A Ragyogást pont elég jól ismerem, de nem jövök rá, melyik részre utal a szerző. Valaki tudja esetleg?

    • No human, no cry

      Nézzen meg youtube-on egy összefoglalót, tele van a film erre való utalással. Egyébként a Demokrata idén augusztusban megírta, hogy a holdra szállást megrendezték, alig hittem el hogy le merték írni. És a libsi sajtó nem csapott le rá hogy Orbán hetilapja tagadja a holdra szállást, pedig milyen magas labda lett volna. Vajon miért nem tették meg? A nyugati civilizáció irányítása elképesztően sötét erők kezébe került, szép lassan de biztosan le kell válni Magyarországnak ezekről a struktúrákról vagy nekünk is annyi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük