Miért Pont a Ponta? Pont azért…



Kanosszajárás Erdélyben? Új alapokra helyezett MSZP-s nemzetpolitika? Lószart, mama! Ezek a szocik már abban a korban vannak, hogy nem változnak. Márciusban a kőkeményen magyarellenes román kormányfő, Victor Ponta lesz az évértékelőjük sztárvendége.
Mesterházyék valószínűleg abból a nagy népi bölcsességből indultak i, hogy „az ellenségem ellensége a barátom.” Kerestek hát valakit, aki ország-világ előtt büszkén hirdeti, hogy ellenségnek tartja a Fideszt és Orbán Viktort. A tavaly egy ravasz puccs eredményeként kormányfővé avanzsált Victor Ponta igazi lelki társa az MSZP-nek. A baloldali ideológia iránti elköteleződésükön túl az erdélyi magyarokról alkotott véleményük is bámulatos egyezést mutat (nyűg, macera, magyarkodnak, csak a gond van velük).

Bár még egy éve sincs, hogy a Ponta-kormány munkához látott volna, az eredmények figyelemre méltóak. A romániai magyar kisebbség meglévő jogainak korlátozása, csorbítása a jelek szerint abszolút prioritást élvez (a nacionalista, magyarellenes indulatok felkorbácsolásával remekül el lehet terelni a figyelmet az ország valós gondjairól.) Ennek jegyében villámgyorsan keresztbe tettek a magyar nyelvű felsőfokú oktatásnak: szabotálták a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar karának létrehozásáról szóló kormányhatározat végrehajtását. Ezt követően kirobbant a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium körüli botrány. Az iskolaépületet 2002-ben szolgáltatták vissza az Erdélyi Református Egyházkerületnek, ám tavaly nyáron a törvényszék arra a megállapításra jutott, hogy a lépés jogtalan volt. A visszaszolgáltatásban érintett magyarokat letöltendő börtönbüntetéssel, a református egyházat pénzbírsággal sújtották. Az erdélyi magyarságot valósággal sokkoló, mélységesen felháborító ügy májusban folytatódik a román bíróságon. 

Egy újabb magyarfóbiás: Victor Ponta
A Ponta-kormány közben azt is bejelentette, hogy újra kívánja szabni Románia közigazgatási térképét, mégpedig oly módon, hogy a székelyföldi megyéket több régióba dobnák szét, és az így létrejövő új régiókban a magyar lakosság – minő véletlen – kisebbségben lenne. A hab a tortán a kisebbségi kerettörvény, amelynek tervezetét Pontáék addig-addig csonkítják, amíg már nem is lesz értelme elfogadni. Nem is csoda, hogy elítélték Pontáékat a magyarellenes politikájuk miatt. Napnál is világosabb, hogy a márciusi MSZP-évértékelőn egy nagy egymásra találás szemtanúi lehetünk. A magyar szocialisták igaz barátja a nyíltan magyarellenes, román nacionalista Ponta. Nincs ezen mit csodálkozni: a magyarországi baloldal már Kun Béla óta barátkozik a magyarellenes, nacionalista román, szerb, vagy éppen cseh politikusokkal. Itt szeretnénk megemlékezni a legalja, hazaáruló bolsi nemzetpolitika egyik legemlékezetesebb pillanatáról: 2002. december elsejéről, amikor Medgyessy Péter szocialista miniszterelnök a magyar fővárosban fülig érő szájjal koccintott román kollégájával, Adrian Nastase-val Erdély elcsatolásának román nemzeti ünnepén.

2013. március kilencedike minden bizonnyal újabb jelentős állomás lesz a magyar baloldal életében. Képzeljük magunk elé a pillanatot, ahogy Szanyi kapitány anyanyelvén köszönti a román kormányfőt, megisszák a pertut, a nézőtéren helyet foglalók pedig lelkesen lobogtatják a román zászlókat, és vastapssal jutalmazzák Ponta minden egyes kijelentését, ami Orbán Viktor, a magyar kormány és az erdélyi magyarság ellen irányul.

Kedves szocialista barátaink! Ha elfogadtok egy jó tanácsot: hívjátok meg a másik neves magyargyűlölőt, Jan Slotát is! Így tegyétek fel a Pontátpontot az i-re.

 “A baloldal amikor erre lehetőséget kapott, rárontott a saját nemzetére” Milyen igaz…

  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük