Mesterházy és a NAGY STADIONÖSSZEESKÜVÉS


Hála a mandiner-blognak, és Deutsch Tomi újabban felserkenő netes tevékenységének, előkerült a sufniból egy 2004-es beszéd, méghozzá parlamenti felszólalás, amin Mesterházy Attila épp azt taglalja, hány darab (szerinte leginkább 5) UEFA stadion kéne ebbe a kis országba, legalábbis, hogy ő hányat építene.
A dolog nem lenne annyira izgalmas, ha én, azaz a Tuti felhőkarcolójának hivatalos konteo felelőse ne valami hatalmas rejtett szabadkőműves összeesküvést sejtenék az egész mögött. A Boogieman-teória lényege, hogy a baloldaliak soha nem csinálnak semmit se véletlenül, se pedig spontán. A „baloldaliság” lényege – az elmélet szerint – a tökéletes társadalom-mérnöki precizitás: minden történjen eleve lerendezett, meghatározott modellek, stratégiák mentén, s hogy épp kicsoda hajtja végre az eleve megszabott feladatot, tulajdonképp lényegtelen. Az Élet egy nagy gyár, s benne munkás minden ember, aki végzi a dolgát. Ezért is nem kellenek nagy egyéniségek, csak szürke aparátcsikok, akik ezt kérdés nélkül, precízen, lojálisan meg is teszik. Pont ezért egyfajta impulzív hevület tökéletesen meg is akasztaná a gépezetet. Az elméletet bizonyítja, hogy bukása okaként, amikor ez megtörténik, illetve az önkritika konklúziójaként évtizedek óta azt vonják le, hogy is az ilyen „egyéniesekedésekek” (c. Várkonyi Tibibá) tették tönkre a Tökéletes és Kimódolt Tervet. Ha valami nem sikerül, az azért van, mert az „egyéni ambíciók” felülírják a „közös érdekeket”. Ekkor jön a „belső megtisztulás”, többnyire a renitens egyéniségek (2013: Gyurcsány) eltávolítása a Gépezetből, helyükre a leginkább lojális (és jellegtelen) arcok (2013: Török Zsolt) pozíciókba ültetése.
Épp ezért Boogieman, az ügyeletes paranoiás már azon kezd el gondolkozni: vajon miért van az, hogy az MSZP direkt napirendre vette az „ellenfél és rivális” PM-es (tehát bajnaista) Szabó Timcsi egyébiránt teljesen blőd indítványát, miszerint a Kómány (az a szemét) a beteg gyerekeket az utcára téve, az ő gyógyulásuk árán akar stadionokat építeni. Valami többnek kell lenni annál, semhogy a teljes, immár megegyezett, ha egységbe nem is forrt baloldal összehangolt „stadion irányú tematizációt” hozzon létre. A válasz persze, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma mondott igazából lényegtelen. Természetesen SEMMI köze a stadionoknak a Pető Intézethez (pedig már a Tuti is ezt sugallja), és az állami támogatás sem lesz megvonva, de ki is emlékszik arra (két nap után!), hogy most mi van a beteg gyerekekkel, amikor már réges-rég mindenki bőszen stadionozik. És ezzel akarhatnak valamit. Mert ugyan a gyerekek nem lesznek legyilkolva, de VALAMI van a stadionok körül, ez biztos. ÉS ez kell most a baloldalnak.
Nagyon úgy tűnik, hogy ebbe a mesteri agitprop húzásba rondított bele ez a fent citált felszólalás elterjesztése a magyar szájbertérben. Igaz, Mesterházy már bőszen magyarázza, hogy ő nem is stadionokat akart építeni, illetve csak azután, hogy már megvalósult a nagyszabású tornacsarnok-terv. “Miután felépítettek 400 tornatermet országszerte, 15 év múlva majd stadionokat is építenek” – mondják. Jogos a felvetés, hogy hát tulajdonképp Viktor tartja a menetrendet, e téren is, és annyi a baj vele, hogy nem baloldali, és nem Mesterházy Attilának hívják. Tehát egész biztos nem a stadionokkal van a baj, hisz tulajdonképp a Mesterházy által 2004-ben meghirdetett, és az ahhoz képest 10-15 évvel később, azaz most megépített stadionoknak örülnénk mindenképp. Az, hogy most nem örülünk a stadionoknak, azért van, mert miért? Igen, jó a válasz: „van valami a stadionok körül.” Igen, ezt szeretné a baloldal. De miért?

Ahhoz ez túl jól van felépítve, hogy a trafikmutyi után ez legyen az új, menetrend szerinti „lélegeztetőgép-populizmus” első számú tárgya. Persze az is lehet, hisz egyelőre a stadion szóhoz a „felesleges pénzpocsékolás” fogalmainak társítása folyik gőzerővel. Ezt amúgy a baloldali média (főleg az újonnan támadt közösségi netes része) elég jól tolja, hisz a „trafikmutyi” meg a „rezsim” szavak is kellően beivódtak a közbeszédbe, tehát le lett tesztelve a „tematizáló gépezet”. Most szét kell verni azt a szót, hogy „stadion”, s addig dolgozni, amíg azt nem jelenti, amit mi szeretnénk, hogy jelentsen. Legyen szinonimája a reprezentatív, emberek vérén-zsebén történő pazarló fényűzésnek. Stadionozni = költeni a szegény ember adóforintjait. Stadion = Gyermekgyilkosság. 

Boogieman egyszemélyes konteo-szekciója azonban ennél is többet sejt, ami durvább egy igazi vatikáni-szabadkőműves-feketemágus-náci összeesküvésnél is. Van egy üveg pálinkája fogadni arra Pirézzel, hogy ez a stadion-mém építés nem fog megállni az egyszerű hétköznapi demagógiánál. A stadionozás csupán előkészítése a Kampány Nagy Támadásának, ami bizony Simicskázás és Közgépezés lesz. Előre közlöm: a stadionokhoz kapcsolódó érdeklődés-dagasztás célja, hogy az esetlegesen a fiókokban időzítve lapuló „leleplező” anyagokat úgy tudják elsütni a közvélemény számára, hogy azok már kellően termékeny talajra hullhassanak. Meg kell puhítani a jórészt ma még passzív nép agyát, hogy miután már tudja, hogy a stadion rossz dolog, és hogy valójában közvetlenül veszik ki hozzá a pénzt a zsebéből, valamint Pető Intézetes gyerekek és alkotmányosan láncra vert hajléktalanok kényszermunkában húzzák fel őket az éj leple alatt rabszolgahajcsárok parancsszavára, mindez valójában egy hatalmas, mindent átfogó gigantikus korrupciós botrány. 
Ekkor fognak beizzani a balmédia, a közösségi oldalak, a mémgyárak, (akiket Zsolti tüzel az MSZP irodából). Lesznek naponta „nyilvánosságra kerülő” szerződések, feljelentések, Simicska-birodalom, trafikbárók, Fidesz-maffia. Ködös bonyolult „tényfeltáró” cik
kek építőipari konszernek, és azokkal összefonódott Orbán-vejek hálózatáról, ami maffiának az „utolsó pillanatban történő elkergetése, amíg lehet, mert ha maradnak, a következő Te magad leszel a sorban” üzenet lesz a választási kampány csattanója. Ez, az „itt az idő elzavarni ezt a korrupt bandát, aki stadionmaffiában trafikozik!” vezényszó hivatott mozgósítani az Ipsos által kijelzett, ma még passzív, pártot nem választó, de tulajdonképpen kormányváltásra vágyó tömegeket. Mert az is hír, hogy állítólag a pártot nem választó passzív tömegek nem szeretik Orbánt. Tehát a baloldalnak egy darab dobása maradt: őket kiugrasztani a bokorból, de őket csak akkor lehet, ha tényleg valami szenzációs hatalmas korrupciós őrület, vagy legalábbis annak látszata, vagy egy „annak tűnő ügy” szakad a Fidesz nyakába az utolsó pillanatban, amit nem tud kivédeni, csak X államtitkár menesztésével, vagy egy kulcsminiszter lemondásával. 
Pár hónappal a választások előtt ez már csak olaj lenne a népharag tüzére. Nem tudhatjuk, hogy van-e ilyen adu-ászuk, van-e egy ilyen „3-as a 19-re” lapjuk, amivel csak várnak az utolsó percig, hogy pont időben terítsék le az asztalra, miközben játsszák az eszüket időhúzásra gyúrva itt a bénakacsa megegyezéses baromsággal. Tehát nem tudhatjuk mi sem, itt a Tuti székház felhőkarcolójában, hogy van-e TÉNYLEG egy ütős, bizonyítható, létező korrupciós botrány beélesítve, amit épp azért tartanak vissza, és épp azért csinálják a cicaharcot Bajnaival, hogy aztán időben kiélesítve akkorát szóljon, hogy a Fidesznek felocsúdni se legyen ideje, nemhogy korrigálni a választások előtt. Ha van, akkor a Fidesznek van mitől rettegnie. Ha nincs, akkor is fel kell készülni egy hatalmas petárdára, vagy tűzijátékra, egy utolsó nagy maffia-trafikstadion támadásra, ami persze – valódi korrupciós skandalumok nem lévén – vaktölténnyel történő demagóg ricsajozás lesz csupán, s remélhetőleg édeskevés arra, hogy pont a választások előtti pillanatokban mozgósítson 40 százalék kriptobalost
De azért jobb lesz betenni a füldugót, mert a hangja biztos nagyobb lesz ennél. Erre fogadni mernék!  

  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük