Május elseje, a rumba ünnepe


Kommunista skanzenben jártunk a Városligetben, megfigyelve a munkásőröket és a kiérdemesült szakszervezetiseket természetes környezetükben, ahova a megszokott sör-virsli kombó helyett belopakodott a kapitalizmus, de annak is a torz, kelet- közép-európai változata, vattacukorral, kókuszvízzel, mágneses rezonanciával és az elmaradhatatlan tombolával. Forró fotóriportunk következik, valahol a 70-es évek velencei tava és a Kongresszusi Központ metszéspontjából.

Miért Rigó & Piréz Róbert

tobias

A szocialista pártot lassan el kell engedni, már csak a tombola tartja össze őket. Annyi aktualitást sikerült Tóbiási Józsefnek összeraknia ünnepi szónoklatában, mint amennyit kinyerhetünk egy Szomszédok ismétlésből a Nemzet Televízióján. Módszertani nóvum, hogy beszédét egyszer sem szakította meg taps, remekül igazította az idült alkoholistákból és félrészeg újságírókból álló közönségéhez mind a ritmikát, mind a tartalmat. Örök szocialista.

rendszerbonto

Kurultájról kölcsönzött megjelenés mögött baloldali tartalom. A háttérben ostort csattogtató és üveget gyűjtögető kisemberek. Elszántság, akarat, a végső győzelem biztos tudata sugárzik e képből.

nyugger

A gerontokrácia nem közösködik a kikopott réten sem! Fiatalok mennyetek’ haza!

nepefrontja

Erőszak és pincérruha. Újabb közös pont a hazai szélsőségeseink között. Magyari Föld Népi Frontja. Mellette a Magyari Föld Népe Frontja.

munkasunio

Van valami, ami soha nem változik. Ha átépítik, befedik, lebetonozzák a Városligetet, e két fa közé akkor is kifeszítik ezt a két molinót, hirdetve ezzel a nehéz- és könnyűipar örök és megbonthatatlan szövetségét, melyet sörből kovácsoltak virslivel.

fiatalok

Térfoglalás 2.0. Fiatalok mennyetek’ haza! Otthon lehet szakszervezeteskedni a négy fal között!

elte

Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kara is képviseltette magát.

dodzsdemekSzocdemek és Dodzsdemek. Éljen a népi demokratikus vásár, a hangulatról Dj Körhinta gondoskodik.


  Zsuzsanna Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük