Ma megint bukott az Orbán – avagy április 9-e május 27-én


Rövid helyzetelemzés az Orbán sokadik bukása után átrendeződő, valódi civil ellenzék állapotáról és várható közeljövőjéről.

Fidesz

Nyilvánvaló bukás-bukta már megint! Az alig 52%-os eredmény ismét bizonyítja, hogy a magyar nép többsége igenis mást akar, mint amit a fideSS kínálni tud számára! Természetesen azt se felejtsük el, hogy ez egyszerre igaz azzal az ellenzéki tézissel, miszerint a magyar nép többsége köcsög fasiszta idegengyűlölő, illetve még nagyobb többsége egyszerűen meg van vezetve az óriásplakátok által. Mindenesetre az ellenzék vezetői nem lennének most Orbán helyében egy kicsit se, aki a 98,7%-os, egyébként érvénytelen eredménye óta csak folyamatosan csúszik lefelé a lejtőn. Talán kéne végre egy tisztán listás alapú, európai szabályok szerinti választás, amin nem lehetne trükközni a fideszes gerrymanderinggel meg saját maguk felé döntött pályával!

DK

Az ellenzék vezető erejévé vált, az egykori szocialista-szabaddemokrata koalíció két legrosszabb végét vegyítő párt az elmúlt 9 év legnagyobb sikerét érte el, amikor nagy országos választáson végre sikerült rommá vernie az MSZP-t. Gratulálunk hozzá! Ez biztosan óriási lépés az ellenzék számára. Most valami tényleg meg fog változni a lelkeben, és egy ország akarja majd végre, hogy Gyurcsány Ferenc megkapja azt az esélyt, amit eddig a világtörténelem folyamán sohase: Kormányfőként bizonyítani!

Momentum

Személy szerint nagyon drukkoltam, hogy bent legyenek, mert talán csakis a DK-hoz mérhetőek a Fidesz számára hasznosság terén. A vezető arcaik eleve úgy néznek ki, hogy a szavazók 90%-a vasvillát ragadna a kezébe, ha netán a településére tévednének, de szerencsére ennek rendkívül csekély a valószínűsége. Eleve az egész párt olyasmi, mintha egy dr Genya-szerű főgonosz castingolta volna őket valami tinivígjátékból, hogy velük biztosítsa majd be bűnös világuralmát. Kb. ennyire kell félni tőlük, meg komolyan venni bármelyiket is. Külön mókás, amikor ez a sok, nem túl okos, de annál hiúbb kis csillogószemű fiatal külföldre kényszerül az időközönkénti titkosszolgálati egofröccseiért. Ilyenkor elképesztő önbizalomra tesznek szert, amit a rövidke hazaút után egyből a magyarokon vezetnek le. Tuti siker lesz ez, Orbán helyében én már számolnám a hátralevő napokat, mert a választók többsége egész biztosan nagyon szeretné a feje fölé ezt a 125. újszdsz-t majd.

MSZP

Hahahahaha. A helyetekben gyanakodnék, hogy Bangóné meg Ujhelyi nem dékás-e esetleg. Hát, most MÉG lehet, hogy nem azok. 😉

Jobbik

Itt is az egész pártot meg lehetne vádolni hasonlóval, ha lenne még párt. Ezen a héten biztos csomó új dolgot meg fogunk tudni majd a még mindig Jobbikban maradók szexuális és fajüldözési szokásairól, illetve esküvői szertartásairól, néhány új Mi hazánk-frakciótag jóvoltából.

Kétfarkú mihazánk

Az igazi viccpárt! Ja, nem. Az megint csak ezután jön majd, bocs.

LMP

Az a néhány tucat pinceértelmiségi, aki valamilyen rosszul értelmezett hagyománytiszteletből a mai napig is kitart emellett az épphogy létező, politikára teljesen alkalmatlan társaság mellett, most bizonyára hetekig fog nyavalyogni meg különféle világvége-víziókat posztolgatni és feltölteni a youtubecsatornájára. Pedig az a helyzet, hogy nem a világ, hanem sokkal inkább az LMP vége jött el, amit igazán emelkedett lenne a részetekről nem hisztizve tudomásul venni. Nem tudtok ti nemhogy politikát máshogy, de lényegében semmit se csinálni az üres filozofáláson kívül. Szerencsére a magyar nép megintcsak nem kért a jegesmedvevédő szélerőműves hülyeségetekből, amelyekkel innen nyugatra lehet választásokat nyerni. A kicsit is értelmes politikusokból álló pártban ilyenkor önvizsgálatot tartanak, mit hibázhattak el, de kedvenc értelmiségi köldöknézőink utolsó pár hónapjait biztosan nem ezzel fogják eltölteni. Először az etikai bizottság kizár mindenkit, aki nem akarja megszüntetni Európában az atomokat. Utána bizonyára castingolnak valami MSZP-s társelnököt a saját tökismeretlen pártelnökük mellé, hogy októberben ők is lemondhassanak majd Tarlós újabb bolygóforraló 5 éve láttán.

Puzsér Róbert

Személyes kedvencem a csávó. Elvileg tökéletesen beleillik az előző pontban tárgyalt elempés értelmiségi kategóriájába, amikor az elempés világvége-víziók tálalása közben a másodpercenkénti egy tonna kerozint elégető új airbus-hajtóművekről értekezik (ez csak úgy 997 kg-mal több a valós fogyasztásnál). Hogy Róbert mégis sokkal több egyszerű elempésnél, azt az életpályája bizonyítja. Volt már rádióműsora egy rakat, azóta megszűnt csatornán. Tévézgetett a Budapest TV-n és az Echon, majd Simicska Lajos leigazolta a régi HírTV-hez és Magyar Nemzethez. Tavaly ősz óta viccnek gondolt, de valójában nagyon is komoly főpolgármesteri ambíciói vannak az LMP és a Jobbik csendes háttértámogatásával. Hatalmas szerencséje, hogy korunkban lehet kritikus, mert a középkori tengerészek az ilyen halálmadarakat már rég a tengerbe dobták volna. Talán csak az RTL-Klubbal kéne már valaminek történnie…


  Kurtz ezredes

16 hozzászólás

  1. A kényelmes többséggel és a liberálisokkal, zöldekkel együttműködve az EPP-nek nem lesz szüksége többé a Fideszre. Farage-ékat kirakják, Orbán mehet a rontibontizni a gumiszobába Salvinival/Le Pennel – jelentéktelenek még együtt is. A valódi EU-politikát ezután sem a széljobb populisták csinálják.

  2. Az a gond az Ezredessel, hogy nem érti az új idők új szelét. PuRó simán lehetne spriccenkandikát a Sétáló Európa- programjával. Hasonlít is Conchita Wurstra, tehát lehetne például az EU arca is. (Az van neki, bőven, jutna még exportra is, ha lenne rá vevő.)

    A nácik is már olyan zöldek, hogy már simán befestették Germániát. Lesz itt nagy zöldöklés!

    Mert a Próféta színe is zöld.

    • Jó, hogy mondtad, mert már régen hallottam, és már elfelejtettem, hogy a próféta színe is zöld.

  3. Orbán megint két szék közt a pad alá került. És ezt a csávót tartják jó taktikusnak?

  4. Barna Memics

    Egyébként tényleg ez jön le az ellenzéki médiumokból. A FideSS bukott!!! — elképesztő egyébként. Meg hogy végre tisztán listás választás kell, ugye.. Hát ez volt most, s a Fidesz — bukott?

    Szóval elég ezekből a barmokból, a cikkszerzőnek gratula.

  5. Ha ekkorát nyert a Fidesz, miért szartok még mindig az ellenzéktől? Nincs itt egy aprócska önellentmondás, pubikák?

  6. Orbán nem bukott meg, csak paralizálta magát. Se előre, se hátra nem tud mozogni.

  7. Gyurcsánynak és a momentumosoknak egyetlen szerencséje van, hogy nincs egy igazi baloldali pártunk. Én a Fidesz helyében a portáljaikon felkarolnám a Munkáspártot.
    Thürmerék az egyetlenek, akik a “baloldalon” nem hazaárulók, ők a módszerváltozás óta sem köpönyeget forgató igazi baloldali párt, amely felszívhatná a gyógyíthatatlan Orbán fóbiások tömegeit, a gazdasági veszteseket, az elhanyagolt nyugdíjasokat és kispénzű munkásokat.
    Nagyon sokan ezek a tömegek közül vagy el sem mentek szavazni, mert azért azt lehetett tudni, hogy a Fidesz ettől még nem kerülne le a kormányról, tehát belpolitikailag nem volt számukra nagy a tét, de a Fideszre mégse akartak szavazni.
    Viszont ha 2 év múlva a kormányválasztó szavazásnál nem kerítjük el a Gyurcsányt és Orbánt egyaránt rühellő kisembereket, főleg veszteseket a “haladóktól”, nem lesz Jobbik A és Jobbik B se, akkor a politikailag nem kellően képzett kisember a klímavédelemmel operáló Soros-Momentumra fog jobb híján szavazni.
    Lásd Nyugat-Európa megvezetett őspolgárai ma.
    Műsorokba be kell hívni a Munkáspártot, beszélni róluk, s akkor talán nem hazaárulókból fog állni a “baloldal”.

  8. Az ellenzék szerint Orbán mindég bukik de érdekes mindég ö nyer. A Gyurcsány családban az a hir járja, hogy Orbán Viktor hatalmasat bukott, nem értem ha 12 -böl 13 mandátum lesz az hogy lehet bukás. Èn mindég ilyen bukást kivánok Orbán Viktor miniszterelnök úrnak.

  9. Soha el nem múló 52%-os “bukásokat” kívánok a Fidesznek!

  10. Egyet értek ezzel a kívánsággal!

  11. Kozák Gézáné

    Gratulálok a minszerelnök úrnak és barátainak a világraszóló győzelemhez! Most már senki sem állíthatja meg Orbán Viktor nagyszerű, keresztény politikáját a hanyatló EU-ban.

  12. Várjad meg a végét türelmesen.Utánna tapsolhatsz az Órbánnak sokáig.Sza.László.ny.mérnök.

  13. Pácser László ny.mérnök

    Szia ALADIN csak igy tovább.Gratulálok a hozzászólásodhoz.László ny,mérnők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük