LIBE-rális bukta


Az EU tagországaiban annyira rendben mennek a dolgok, hogy vigyázó szemüket végre Közép-Európára tudják vetni. Az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) a magyar jogállamiság helyzetéről tartott meghallgatást csütörtöki ülésén, más dolguk mostanában – úgy látszik – nem akadt. A szép új világba csúnya módon belezavarnak még értetlen és elmaradott közép-európaiak, főleg ezek a mitugrász magyarok. Olyan undorító dolgokra ragadtatják magukat, mint az illegális bevándorlás és a kötelező kvóták elutasítása. Skandalum! Régóta húzódik már ez a történet, de most új szintet lépett a Magyarországgal szembeni túlzottaggodalom-eljárás.

A meghallgatáson Szijjártó Péter vett részt a magyar kormány részéről, a bizottság pedig többek között meghívott több olyan civil szervezetet, akik vehemensen bírálták a magyarországi rögvalóságot. A Magyar Helsinki Bizottság (Pardavi Mária), Mérték Médiaelemző Műhely (Polyák Gábor) kedves szószólói mély felháborodottsággal beszéltek arról, hogy mi zajlik itt kis hazánkban.

De nézzük csak, mik is a legnagyobb problémák, melyek miatt megindult korábban a kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen és most a bizottság előtt kötöttünk ki ismét: a szabad sajtó már csak pislákol, na, jó, néhány bátor újságíró még fellép a diktatúra ellen, de ez már valójában nem sajtószabadság. A civil szervezeteket folyamatosan támadja a magyar kormány, a szegény migránsokat üldözik, megalázó módon bánnak velük a magyar hatóságok, ha elfogják őket a határon. Tovább is van, mondjam még? Politikai célokra, az idegengyűlölet szítására használja a bevándorlók Európába özönlését a kormány, a mostani nehéz helyzetben nem segítve az európai összefogást, hanem tovább élezve a feszültséget.

Biztos senkinek sem gyanúsak ezek a támadási irányvonalak.

Nem szívesen írom le ezt a nevet, de Gyuribácsinak is pont ilyen problémái vannak Magyarországgal. Biztos csak véletlen egybeesés, biztos az is az, hogy a fent említett civil szervezeteket Soros támogatja. Sokan azt mondják, hogy milyen unalmas ez az állandó sorosozás, hogy mindent az öreg, jóságos filantróp nyakába akarnak varrni. Azt hiszem, igazuk van, ez tényleg unalmas. Unalmas, hogy valaki folyamatosan arra használja a temérdek pénzét, hogy kormányokat döntsön be, beleszóljon szuverén államok belügyeibe és saját képtelen álmát próbálja ráerőltetni egész Európára.

Ami ennél is fájóbb, hogy óriási a befogadóképesség, rengetegen hajbókolnak előtte és vesznek részt az elképzelései megvalósításában magas szinten is.

Mielőtt összeesküvés-elméletet kiált a gyakorló liberális, szögezzük le: bizonyítható Soros támogatása a bizottság elé hívott civil szervezeteknél. Gondolom, nem befolyásolja a Magyar Helsinki Bizottság független álláspontját az a mintegy negyedmilliárd forintos támogatás, amit pár év alatt kapott Soros Nyílt Társadalom Alapítványától, és az önmagát függetlennek aposztrofáló Mérték Médiaelemző Műhely is csak véletlenül kapott pénzt a spekuláns hálózatától, legutóbb csak úgy mellékesen 40 ezer dollárt.

Így már könnyű sipítozni, hogy az uniós alapértékek mekkora veszélyben vannak.

Cseppet sem vicces, de az főleg megdöbbentő, hogy magas politikai szinten is hasonló nótát fújnak, nem csak a Soros-hálózat által támogatott civil szócsöveknél. Nézve az EU mindennapos működését, talán nem is meglepő, hogy az Európát irányító politikusok számottevő része kilóra megvehető.

Ha lecsupaszítjuk a tényeket, két különböző álláspontot láthatunk a felektől. Egymással szemben áll a mértéktelen bevándorlást támogató és elősegítő irányzat, melyet az EP-képviselők többsége képvisel és melynek veszélyessége már többször bebizonyosodott, velük szemben pedig Magyarország és a V4-ek.

A vendéglátó felet tekintve, a LIBE elfogulatlanságát híven tükrözi, hogy ez a bizottság döntött korábban arról, hogy felső korlát nélküli bevándorlást kíván.

Röviden mutassuk be azért azokat is, akik meghallgatják Magyarországot, a bizottság független tagjait. Az elfogulatlan jelentést biztosítja, hogy a hétfős testület négy tagja Soros György szövetségesei közül került ki, külön kiemelve Judith Sargentinit, aki 2013-ban ünnepelte, hogy 10 éve dolgozik együtt a milliárdossal és ezt büszkén meg is osztotta az egyik közösségi oldalon. Szerencsére ő lesz a jelentéstevő, pártatlansága magától értetődő, ahogy a bizottság által meghívott, fent említett civil szervezetek állásfoglalása is egyértelmű. Sargentini egyébként már a meghallgatás elején leszögezte, az EP azon a véleményen van, hogy Magyarországon a jogállamiság, a demokrácia és az alapjogok sérültek. Az illegális bevándorlók, cigányság, LMBT közösség jogai korlátozottak, a gyülekezési szabadsággal is gond van, a bírói függetlenséget, a civil társadalom helyzetét is megemlítette a zöldpárti EP-képviselő. Elmondása szerint tulajdonképpen Magyarországon tesztelnék, hogy az unió hogyan reagál, ha egy tagállam sérti az uniós alapértékeket. Megszólalása legszebb része következik: a munkát pártatlanul, kooperatívan, bizonyítékokra támaszkodva szeretnék lefolytatni. Szerintem már nincs is szükség bizonyítékokra, a jelentés vélhetően már a meghallgatás előtt elkészült.

A magyar álláspont ezzel szemben tisztán leszögezi, hogy a féktelen migrációból nem kér. A többi csak mellébeszélés, a lényeg itt van.

Ezért zajlik ez az őrületes nyomásgyakorlás, eljárás, fenyegetés, hiszen belepiszkáltunk ebbe az alattomosan fortyogó levesbe. De csupán ezt nem vethetik a szemünkre, ezért érkezik a többi szokásos vád a demokrácia és az emberi jogok eltiprásáról, a sajtószabadság csorbításáról.

Szijjártó kijelentette, hogy „teljesen mást gondolunk nemzetről, hagyományok tiszteletéről, határvédelemről és biztonságról”. Magyarországnak elemi joga, hogy ebben a kérdésben önmaga döntsön, a bevándorlás kérdése ugyanis nemzeti hatáskör. A külügyminiszter elmondta azt is, hogy nyilvánvalóan nem tart minden bevándorlót terroristának, de amikor milliós nagyságrendben érkező, ellenőrizetlen tömegekről beszélünk, egyértelmű a veszély, hogy köztük terroristák is érkezhetnek és érkeznek is.

Ha csupán elméletről beszélnénk, akkor is fájdalmas ennek a kijelentésnek az igazsága, de a közelmúlt bebizonyította, a migrációs hullámokban érkező merénylők többször is lecsaptak a védtelen európai emberekre. Azt ne is boncolgassuk, hogy jó néhány, már több generáció óta Nyugat-Európában élő bevándorlók leszármazottai is követtek el merényleteket, ez a korábbi sikeres integrációs modellt szintén megvilágítja számunkra. Kell ennél több bizonyíték? Több száz európai került már a vágóhídra, de London muszlim polgármesterének szavával élve, el kell fogadni, hogy a nagyvárosok életéhez hozzátartoznak a terrortámadások.

Aki ezt tényleg elfogadja és önként hajtja fejét a tagló alá, az vélhetően nem normális.

A technikai fejlődés csúcsán, a biztonságos, háború nélküli, nyugodt és gazdag európai életmód közepén megjelennek a robbantások, tömegbe hajtó vadállatok, késsel és fegyverrel mészáros munkát végző merénylők, a savas támadók és a kézigránátokkal rendezett területviták, ezt pedig a nyugati társadalomnak el kell fogadnia, ezzel kell együtt élnie? Félelmetes mélységekben a közgondolkodás és a politikai korrektség.

Szerencsére még több millióan tervezik továbbra is Afrika és Ázsia több régiójából, hogy Európába jöjjenek, tovább segítve a már beilleszkedett tömegeket, munkavágytól fűtve és a testvéri kézszorításban bízva.

A meghallgatásnak mégis volt értelme, hiába volt előre lejátszva az egész forgatókönyv.

A valóság nem a magyarországi diktatúra és a menedékkérő tömegek megfélemlítése, a tűzzel-vassal üldözött ellenzék utóvédharcai, hiába próbálják ezt láttatni a nyugat-európai társadalommal és mindenki mással. A bizottság összetétele, kapcsolatai eleve kizárták a tárgyilagosságot, mégis tiszta választ kaptak a magyar álláspontról, melyet egyszerűen csak a józan ész diktált. A sajtószabadság és a demokrácia magyarországi csorbulását pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az ATV, Hír Tv, Népszava, Index, 444, Klubrádió, Tilos Rádió és társaik folyamatosan fasisztoid és Fidesz-párti szólamokkal butítják a közönséget, és ne feledjük, demokratikus választásokat már majdnem négy éve nem tartottak. Nagy a baj!


  Doktor Spider

7 hozzászólás

  1. Lebukni valóban lebuktak,mint sorosbérencek.
    Azonban ezt minden normális ember látta,ha akarta. Szóvalnem akkora bukta,ami eget rengetne,pláne az úniónak nevezett akármiben.
    Amúgy észrevette már valaki,hogy amibe a szocionisták beleléptettek Minket,az nem volt működőképes,de baráti meg semmiképpen sem. (KGST,Varsói Szerződés?,európai Únió,NATO)

  2. Ez a Soros és milliárdos banda ugyan azt a balliberális politikát csinálják LIBE-seikel együtt mint a Gyurcsány és DK jelenlegi és volt MSZ(M)P párjai az összes balosan liberális pártokkal együtt, a Jobbek is.

  3. fürgerókalábak

    Azt hiszem a Discovery-n fut egy sorozat American titans címmel. Annak előzetesében hangzik el mindíg: “Akkor lehet a legnagyobbat kaszálni ha akkor veszünk valamit, amikor vér áztatja az utcákat.”

  4. Az európai összefogási cselekedetet kell elöhúzni a molyrágott politikai ládikóból? : ki fogjon össze kivel? Miért vagy ki ellen vagy a ki érdekében?
    Miért, mi volt eddig, ki volt összefogva kivel? Mi mentén, nem e az érdekek mentén, közönséges, ívelt vagy szögletes bezárójellel?
    Eddig legalábbis, akkor volt szokás összefogni ha valamit menteni kellett. Nem a közös öngyilkossághoz.
    Hiszen még a meglevö terhek elosztását sem állíthatják az uniós parlamenti képviselök, mielött nincs szoros határzár egész Európa körül. Ha meg mégis állítják, akkor az nem butaságra vall, hanem akármi másra.

    Persze, hogy unalmas a „sorosozás“, de a pofája a leginkább. Annak a mutogatását be lehetne fejezni.
    Ki kell állítani az általa írottakat, mondottakat, a róla és tevékenységeiröl szóló megjelent méltatásokat, írásokat, elemzéseket, rögzíteni az „egyedülálló“, egyéni világotmentö hösnek uniós szerepléseit. Pénzbe kerül, az a nagy hátrány; ezt pedig ömaga aligha fogja finanszírozni.

    „…ha egy tagállam sérti az uniós alapértékeket. „
    Kik mikor és hogyan tisztázták ezeknek az „uniós alapértékeknek“ a konkrét mibenlétét?
    Sajtószabadság? Konkrétan, miben áll az? Hiszen a szabadság azok közé a fogalmak közé tartozik, amit még soha senki nem tudott egyértelmüen sem, nemhogy mindenki által elfogadott formában kifejezni!!
    A szabadságnak nevezett izé az mindig is egy tarka gyurma volt a pont hatalmon levö hatalom, ideológia hatáskörében. (nem a sokféleképpen gyarmatosítottakra gondolok)

    Végignéztem az egész felemelö kihallgatásos rendezvényt, elejétöl végig.
    Mélyen tisztelt Mérték Médiaelemző Műhely (Polyák Gábor), kedves szószólónk, addig addig kerülgette a magyar sajtószabadságtalanságot – miközben felkészült fejében csak úgy hemzsegtek a kormányt kritizáló, becsmérlö, nyilvános tv adások, rádióadások, nyomtatott sajtó -, amíg kibökte, hogy abban áll a magyar sajtószabadságtalanság, hogy a kormány maga nem támogatja pénzzel, hírdetésekkel és minden egyéb módon is ezt az öt csakis becsmérlö szektort. Viszont, költ arra, hogy felépítse a kormánypárti sajtót.
    Ha valaki valamit FELépít, akkor az még uniós értelmezésben is azt kéne jelentse, hogy olyan azelött nem nagyon volt vagy kevesebb volt mint más.
    Tehát, Polyák Gábor ergója: a magyar kormánypárt foglalkozzon a már meglévö ballibsi sajtó, média további kiépítésével. Ámérika pedig a magyar vidéken nem elegendö mértékben jelenlevö, SZINTÉN ballibsi média kiépítésével.
    Tehát: jelen idöben, uniós berkekben így gyurmázzák a sajtó és az ö szabadsága mibenlétét!

  5. „A civil szervezeteket folyamatosan támadja a magyar kormány, …“

    hiszen ezek egyáltalán nem is azzal foglalkoznak , hogy szakadatlanul beleszóljanak a megválasztott magyar kormány politikájába mint harmadik ellenzéki formáció, egyúttal az unióban is folytonosan ekézöként feljelentve a kormányt?
    Azzal sem foglalkoznak, hogy minden száraz borsó és bab okozta szélfúvás nyomában a csírázó, spec az uniós értékeket hurrikáni erövel elsodró értéktiprást lássanak, beszéljenek bele?
    Arra sem búzdítanak, ugyebár, egyfolytában, hogy a Magyarország alaptörvényében lefektett törvények egyikét vagy másikát el kell törölni vagy szabotálni?
    Nem témájuk e, hogy ugyanazon az alaptörvényen -mintha az változtatható divatcikk lenne- mindegyre valamit változtatni kéne, lehetne?

    Miközben krónikus megátalkodottsággal követelik mindenféle állampapírok kiadatását, elutasítják a rájuk is vonatkozó legelemibb, jövedelmi elszámolási szabályokat! Hát kik és mik ök? Mik állnak az alapszabályzataikban?
    Államok az államban, kormányokat illetö feljelentési felhatalmazással?
    Kik által, ha még az unió is pénzeli öket, mint kiderült?

    Valamint mi értelme van egyedül a bevándorlók általi terrorveszélyt kihangsúlyozni? Nem okoznak más, egyéb természetü, kimondottan káros terheket is, gyilkossággal járókat is, a rendszeres, napi megeröszakolások mellé, az eltartásuk, az állandó rendörségi beavatkozás mellé, amit egy ország sem bírt még meg?

    Hiszen olyan milliókat telepítettek már be és ezt folytatni is akarja (akár kényszer alatt is) az unió , akiknek alapvetöen s következetesen olyan életfelfogása van olyan értékrenddel kiállítva, amely az unió értékrendjének szögesen ellentmond?
    De mégis talál az unió és a civilszervezetek náluk még súlyosabban uniós értékeket veszélyeztetöket, mint például Magyarországot?
    Miért kell ezt a rettenetes terhet egész Európára szétosztani, rákényszeríteni, miközben nem szándékszik ennek senki végét vetni, hanem csak és bevallottan, tovább szaporítani?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük