Lehet, hogy a legelviselhetetlenebb alak vagyok, a legnagyobb szétcsúszás közepén

Tizenöt évig csendben volt, aztán megbukott az SZDSZ, és azóta az értelmiség legnagyobb szószólójává vált. Korosztálya legtehetségesebb költőjének tartja önmagát. Fizettünk neki néhány kört Újlipótvárosban, és a kedvünkért ócsárolta kicsikét a Törvényes Magyar Kormányt, mert egyikünk se bírja elviselni, hogy megint nem a mi pártjaink nyertek. Nagyinterjú.

  • Nemzedéked legnagyobb költője vagy!
 • Megtisztelő. Vagy mit mondjak erre, hogy ne legyen félreérthető, egyfelől értem, hogy miért mondod ezt, másfelől 20 éve ezt sugdossa a fülembe a belpesti értelmiség mindenféle belterjes házibulin meg irodalmi esten, ennyi idő alatt már magam is elhittem.
  • Dicsérhetnélek még itt órákig, dughatnám bülbülszavú rózsák tüskés szárait a zsíros hallójáratodba, de az az igazság, hogy még a mi belterjes kis ballib olvasóinkat se érdekli a ti ezerszer beterjesebb irodalmi világotok, szóval térjünk rá a lényegre. Valami jó kis átkötés kéne az irodalomról a politikára. Segíts, kérlek! Miért is köcsög a Fidesz?
 • Na, jó. Nagyon gyűlölöm a Fideszt és az egész rendszerét. Egyszerűen nem bírom elviselni, hogy a saját szabályaink szerint nadrágolták el a kedvenc pártomat, az SZDSZ-t, és azóta is parkolópályán vagyunk, mi, az egykor volt szuperokos liberális SZDSZ szuperokos és szupertehetséges értelmisége. Ha tehetném, ordítanék, mert mást nem tudok tenni a Fidesz ellen. Folyamatosan és folyamatosan elvernek bennünket azóta is, tök mindegy, milyen választás van, és tök mindegy, mi éppen az új nevünk. A választók többsége egyszerűen nem kér belőlünk, és nekem ez a helyzet elviselhetetlenné kezd válni. Mégis mi az, mégis hogy merészelik, hogy azok a nemes eszmék – amelyeket a kedvenc pártom 1989-ben olyan jól eltervezett, 1994-ben olyan jól elárult, és azóta meg olyan jól megél belőlük – egyszer csak nem kellenek? Ez egyszerűen dühít és felháborít.
  • Kéne még mondanod nekünk valamit Demeter Szilárdról és a PIM-ről!
 • Hatalommániás, egyben nagyon alacsony ember. Gyűlölök már minden olyan irodalmi intézményt, ahol nem a mi embereink vannak. Ja, és oda se merek menni, mert félek, hogy megver, leüt, lefejel, akármennyire kicsi is. Egyébként a Századvégben lenni, az nem munka. A munka az az, amit én végzek a szabadbölcsészkedés közben, meg a különféle irodalmár haverjaim végeztek Demszky beszédeivel. Mondtam már amúgy, hogy Demeter nagyon alacsony?
  • De nem bodyshaming ez amúgy? Olyat nekünk elvileg nem szabad.
 • Leszarom már, az az igazság. Annyira el vagyok keseredve, hogy minden alacsony fideszest szeretnék nagyon megverni, legalábbis elméletben. A nagy fideszesekkel meg az a bajom, hogy nagyon és erősek. Ott van például a Habony. Ja, és akiket még nagyon gyűlölők, azok a fideszes nők. Ok, legyen Metoo meg minden, de rájuk ne vonatkozzon már ez, hiszen ők a mi pénzünket lopják, szóval elvárható, hogy egy olyan csodálatos arc, mint én, szabadon kurvázhassa le őket.
  • Érdekes, amit mondasz. Ha ilyen pontosan tudod, hogy elveszíted a maradék méltóságodat, amikor átadod magad a primer érzelmeidnek, akkor miért csinálod?
 • Mert nem tudok jobbat. Eszköztelen vagyok. Nincs már meg az a hatalmunk, ami a remek kis MSZP-SZDSZ kormányok alatt még megvolt. Egyszerűen nem tehetünk semmit a meddő ajvékoláson kívül, ezt te is tudod. Ja, de! Szólhatunk még külföldre, a Művelt Nyugatnak.
  • Valamit az oktatásról, egészségügyről esetleg?
 • Az egészségügy az valóban elképesztő helyzetben van. Most azonnal meg kéne buktatnia mindenkinek mindent, ami Fidesz, ha csak az egészségügyre gondolok. Múltkor voltam kórházban, és elképesztő a pénztelenség. Egyébként én már Bokros alatt azért tüntettem, hogy a jó kis irodalmi körökben folytatott ingyenélést, a honorokat meg állami ösztöndíjakat be ne merjék tenni a tébéköteles dolgok közé. Egy kőműves, árufeltöltő meg légiirányító az fizesse csak, de a valóban legkeményebb munkát végző versfaragók meg szabadbölcsészek, azok ne! Nekik járjon csak jófejségi alapon majd a skizofrénia elleni kezelés meg a különféle drogpótlók 40 felett. Ezért ne vegyük már el azt a kevés kis pénzüket, amit huszonévesen kerestek meg a testük verítékével.
  • Mészáros Lőrinc?
 • Köcsög, és a bolygót is felforraljuk teljesen, emiatt is aggódom.
  • Említetted, hogy sokszor nem bírod magad türtőztetni, és beszólsz az utcán fideszeseknek. Tudnál erre mondani konkrét példát is?
 • Valóban nagyon fontosnak tartom, hogy ha már választásokat nem tudunk nyerni soha-soha ebben a szar kis országban, akkor legalább az ellenségeink mindennapjait tegyük tönkre. Erkölcsi kötelességemnek érzem kukacnak lenni a szép piros almájukban. Beszólni, ha meglátom bármelyiket is az utcán. Legszívesebben lerángatnám a válláról a guccsit meg jól megcibálnám a haját, de ennyire erős és bátor nem vagyok. Annak az alacsonynak már be mertem szólni, illetve nem neki, hanem a nőjének. Illetve neki se mertem igazán beszólni, csak jambikus verslábakat dünnyögtem önmagamban, amikor állt előttem a sorban, de itt és most végre beszólok, mert most már nem bírom tovább, annyira kilátástalan a helyzetünk. Egyszerűen nem megy az tovább, hogy a mi oldalunkon senki se bátor.
  • Tudsz róla, hogy az illető jogi lépéseket helyezett kilátásba az állításaid miatt?
 • Ú, tényleg? Bocs, akkor én egy másik Fodor Gáborra gondoltam, elnézést!
Facebook hozzászólások

  Kurtz ezredes

Avatar

6 hozzászólás

 1. Avatar

  Amúgy, de. Nemcsak a PIM, hanem az összes intézmény élén a liberálisok állnak, az álnemzetiek, álmagyarkodók, működtetik a 3T rendszerét, az MMA-tól NKA-on NFA-n keresztül, mindenütt!
  Csak szólok.

 2. Avatar

  Google: Peer Krisztián

 3. Avatar

  Na, erre mondaná Cyrano (ti. „Az ön orra nagy“ ) hogy „szebben is mondhatná kis lovag“

 4. Avatar
  bubuka_visszater

  kosz Vektortér,
  ezért már sokat dohogtam hogy kontextus nélkül elég nehéz kitalálni kire/mire vonatkozik a reakció, magamtól meg nem sokat olvasom a ‘független’ médiát

  üdv

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük