Légi fölény az Iszlám Állam elleni harcban


Friss hír: az oroszok is bekapcsolódtak az Iszlám Állam elleni harcba. Annyi különutasságot azért belecsempésztek a döntésbe, hogy ők Asszad szövetségeseként, a Nyugat által nemrég megbuktatni kívánt diktátor mellett szállnak be a levegőben végzendő pótcselekvésbe. Mert hogy nem katonát, ideggázt, tankot visznek magukkal, hanem repülőgépeket, amelyek segítségével tovább növelhetik az Iszlám Állam ellenségeinek légifölényét, ami a nulla darab harcigéppel rendelkező IS-el ellenében tényleg a legnagyobb dicsőség.

A fejlettnyugati világ teszetosza buzeranciája, hogy nem képesek eltörölni a Föld színéről az IS világvége szektáját. Az Iszlám Állam haderejét a katonai szakértők 40 ezer fő körülire teszik. Fegyverzetük jórészt kimerül az innen-onnan megörökölt hadászati cikkekben és a klasszikus, zászlókkal és gépágyúval felfegyverzett mitsubishi terepjárókban. Nem véletlenül foglalkoznak többnyire civilek mészárlásával, mert egy reguláris haderővel szemben másfél hétig se bírnák tartani magukat.

De ezt a negyvenezer allahakbározó “harcost” ping-pont ütőkkel és szívószállal felszerelkezve is le tudná győzne az eközben a líbiai, törökországi és jordániai sátortáborokban az európai bevándorlást tervezgető néhány millió “menekült”.

Nem teszik, mert minek. Szíriából és Irakból elfoglalt területeik jórészt már most lakhatatlanok, a maradék meg nemsokára lesz az véglegesen. A tengerparti sávokban meg nem fér el 50 millió ember, ami körülbelül e két ország lakossága.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük