Legalább a hó esne…


Ha igaza van Orbán Viktornak és a jövő év “a lázadás éve” lesz, akkor az idei az ébredésé volt.

Terror, erőszak, szexuális molesztálás. Taperoló muszlim férfiak. Robbantások, tömegbehajtó kamionok, félelem és rettegés. Ilyen és ezekhez hasonló asszociációk sorjáznak sokunk fejében. És nem a vélt rasszizmusunk, az idegengyűlöletünk, vagy valamilyen más egyéb fóbiánk miatt. Egyszerűen a tapasztalati tények miatt van az, hogy az idei Karácsony és a félelem összekapcsolódik a fejünkben.

Persze vannak, akik még most sem ébredtek fel. Akik továbbérvelnek, hogy milyen jó is a bevándorlás Európának. Munkaerő, demográfiai problémák megoldása, meg az izgalmas multikulturalizmus, ami csak érteket szülhet. Mondjuk színes, szivárványszínű Karácsonyt, ahol aki nem vesz részt a karácsonyi húzásban, az később felrobbanthatja magát ünnepélyesen.

És persze a szabadság! Mint magában álló, örök és megbontatlan entitás, amelyet csak és kizárólag úgy őrizhetünk meg, ha nem zárjuk be a kapukat az ellenőrizhetetlenül ránk zúduló embertömegtől. Vagy legalábbis nyitva tartjuk az oldalsó szárnyakat.

Pedig a szabadságot így fenntartani nem lehet.

Abnormális aki azt gondolja, hogy a szabadság egyenlő a nyitott határokkal. Pont ellenkezőleg, még a legprimitívebb balos szerződéselméletek is ezt hangoztatták egy boldogabb korban, amikor legalább következetesek voltak, ha már előrelátóak nem. De a Karácsony előtti erőszakhullám is ezt bizonyítja, ha mindenképpen tapasztalati példára lenne szükségünk.

Mert milyen szabadság is az, amikor félve járok-kelek a karácsonyi vásáron? Mikor rettegek a bevásárlóközpontban ajándék vásárlás közben? Mikor géppisztolyos rendvédelmisek lesik minden mozdulatomat? Ráadásul az én védelmem ürügyén?

Ez lenne a szabad Európa? Ez lenne a meghitt és áldott Karácsony?

Ha követnék a bevándorláspártiak logikáját, akkor csak és kizárólag akkor lehetnénk most biztonságban, ha elmaradt volna az Advent, és meghatározatlan időre lefújnánk a Karácsonyt. Legalább addig, míg az összes bevándorló nem fejezi be a nyelvtanfolyamot és a viselkedéskultúra kurzust. De akkor meg már minek? Akkora már felesleges lesz az egész. Meg különben is sérteni fogja a bevándorlók szabadságát, vagy jóízlését, vagy a vallási érzületét, vagy mifenét ez az egész karácsonyiláz! Mert a szabadság bajnokai, a nyitott kapuk őrei szerint sérti. Ezért is kell levenni a keresztet egy európai iskolában a falról, lebontani a főtéren lévő jászolt, vagy egyáltalán ki sem rakni a karácsonyfát a templom elé. Ja és az óvodában sem kellene betlehemeset játszani. (Meg papás-mamást se nagyon, mert az is sérti a szabadságot… De az egy másik történet. Bár a logika ugyanaz.)

Az idei Karácsony tehát fekete Karácsony lett. Mert azzá tették. Azzá tették a migráncsok közül az erőszakosabbjai; és azzá tették azok, akik a szabadságot teljes mértékben félreértették és félreértik most is, mikor Európa elkezdett félni.

Idén már csak abban tudunk reménykedni, hogy tényleg leesik a hó. Az legalább szép.

És persze bízhatunk abban is, hogy az ébredést tényleg a lázadás fogja követni. Bár ahhoz előbb Európa valódi hatalommal bíró vezetőinek és a szabadság nagy bajnokainak is fel kellene ébredniük a valóságtól elszakadt dogmatikus szendergésükből.

Ja és a hó állítólag tisztít is. És sok mindent eltakar… Bárcsak esne már!


  Boris Vian

2 hozzászólás

  1. … és ez a hó betakarhatná már végre -jó vastagon- az Ajrópai Unijó jelenlegi “vezetőit” …

  2. Ez a Mi Hazánk

    Nyugi, papás-papást azért lehet játszani, mert az meg diverzitás. Haladni kell a korral, nem lehet ilyen elavultan élni, hogy nem ölnek meg karácsonykor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük