Lapos Föld, Kis-Nagy Magyarország

 •  
 •  
 •  
 •   

Na, ilyen egy igazi Zöld Politikus – Tudja, Meri, Teszi – idézte fel magában a szadeszosferis lózungot Ágasshy Hümér, amikor elolvasta az interneteken a Perbeszéd képviselője, Tabó Szímea bejelentését, amely szerint párttársa, a Legfőbb Polgármester 650.000, azaz hatszázötvenezer négyzetkilométer zöldterületet adott vissza a budaiaknak. És ez még csak a budai oldal, a pesti oldal még nincs is benne. Mi lesz, amikor a Legfőbb Polgármester a Ligetvárost is felszabadítja a patás uralma alól, és ismét szabadon lehet ürítkezni az ecetfák tövében ahelyett, hogy az öntudatos állampolgároknak folyton múzeumokat, meg efféle marhaságokat kelljen kerülgetniük – merengett tovább a közepesen sikertelen telefonos direktértékesítő.

A Mélyen Baloldali Érzelmű fiatalembert Tabó Szímea bejelentésében nem különösebben zavarta az az apróság, hogy Legfőbb Polgármester által állítólag felszabadított zöldfelület meghaladja például Franciaország területét. Hümér figyelmét ugyanakkor nem kerülte el a bibi, de hamar elhessegette magától a negatív gondolatokat, mondván: Nagy Időkben Nagy Emberek Nagy Tettekre Képesek. Ágasshy Hümér amúgy is egyfajta eufóriában töltötte az utóbbi másfél évet, mivel a Legfőbb Polgármestert Államférfinak, sőt, Á.L.L.A.M.F.É.R.F.I.N.A.K. tartotta, a Legfőbb Polgármester szánalmas teszetoszaságát pedig úgy értékelte, hogy a Legfőbb Polgármester egy utánozhatatlan stratéga, sőt, U.T.Á.N.O.Z.H.A.T.A.T.L.A.N. S.T.R.A.T.É.G.A.

Ágasshy Hümér szinte ájultan hallgatta a napokban a Legfőbb Polgármester Bejelentését, amely szerint most éppen szívesen lenne miniszterelnök. A fiatalember számára a Legfőbb Polgármester a Bejelentésre gründolt gondolatai – amelyek amúgy nem haladták meg egy speciális gondozást nyújtó általános iskola tanévzárójának szellemi színvonalát –, mint az olyanok, hogy fontosak a beszélgetések, vagy, hogy úgy kell csinálni a dolgokat, hogy jó legyen mindenkinek, egy Új, Demokratikus Világ eljövetelét vetítették elő. Hümér csak azt sajnálta egy kicsit, hogy a Legfőbb Polgármester már nem lehet DoktorMiniszterelnökÚr, mert mint kiderült, addig hadovált, tekergőzött egykori egyetemén, hogy majd bepótolja, meg levizsgázik ebből és abból is, hogy felettesei megunták, és elcsapták a katedrától. A fiatalember ezt ugyanakkor megbocsátotta Bálványának, mert a Bálvány a Feri csatlósának állt az egyetemről kiebrudalása után, igaz, ezt később letagadta az életrajzában.

Ágasshy Hümért a kényszerű karantén nem nagyon viselte meg, mert amúgy is döntően szülői apanázsból élt, így a járvány előtt sem volt hasznára senkinek és semminek, a bezártság alatt ugyanakkor tagja lett a Baloldali Demokratikus Laposföld Hívők FakeBukkake-csoportjának. Ebben a társaságban lelt számára zseniális magyarázatra arról, hogy a Nagy Magyarországként említett államalakulat miért is nem létezhetett soha, egyúttal a Bálvány Hódítására is meglett a bizonyíték. Az érvelés lényege az volt, hogy amennyiben a Föld lapos, akkor a korábban gömbölyűnek ábrázolt bolygót egy sík felületre konvertálva mindegyik ország kisebb lesz valamennyivel. A botcsinálta térképészek levezetésének lényege az volt, hogy ennek értelmében Nagy Magyarország sem létezhetett, sőt, még jelenleg is nagyobb az indokoltnál. Hümér továbbgondolta az elméletet, és megnyugodott: a csökkenés minden országra, így Franciaországra is vonatkozik, tehát a Legfőbb Polgármester hatszázötvenezer négyzetkilométeres Zöld Hódítása egyáltalán nem túlzó, sőt, Elképesztően Haladó és Demokratikus.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

Facebook hozzászólások

 •  
 •  
 •  
 •   

  Csibra Tibor

Avatar
Egyes feltevések szerint a kunokkal jött Magyarországra, mások azt sugallják, hogy már Árpád vezér körül is ott acsargott. A magyar szakírók egyöntetűen nemzeti büszkeségként kezelik, de túlzásokba ne essünk

17 hozzászólás

 1. Avatar
  Poroszlai Róbert

  ez erről a marha karácsonyról szól aki a tanácsköztársaság vezetője?

 2. Avatar

  Karigeri 2006-ban a szemkiloveto tanácsadója volt?????
  Nem semmi??
  E kérdésben Schiffer András felvezetését el kell fogadni, az LMP lenullazasaval kapcsolatban.

 3. Avatar

  Mit szólnak a szomszéd államok külügyminiszterei nagykövetei, hogy a “kormányzás esélyére pályázó” Párbeszéd, CIA-s valamicsodája megnövelte a Dunántúl-t 650 000km”-el?
  Jenki összeesküvést sejtenek?

  Azért nem tiltakoztak Szijjártónál?

 4. Avatar

  Ej Karácsony – Karácsony!
  Beszélgettem olyan idős, jóindulatú vidéki paraszt asszonyokkal a “Biopiacon” akiknek halvány fingjuk sincsen a politikáról.

  Nem tudják, mi az DK, vagy Párbeszéd vagy LMP vagy Lilaködös Momentum ifjúság!

  Mondják, a politikában járatlan vidéki paraszt asszonyok, hogy miért bántják azt a SZEGÉNY KARÁCSONYT?
  Kérdezem, miért? Mit tud róla?
  Válasz: HÁT OLYAN ANGYALARCÚ SZENT EMBER. Micsoda? “szent ember”?

  Szegény JÓINDULATÚ, de tájékozatlan vidéki parasztnéni azt mondja, azért mert a Karácsony egy SZENT EMBER! Olyan ANGYALARCÚ.
  Olyan szépen énekelt a TV-ben, a legutóbbi lottósorsolásnál is!

  Így tudják megjegyezni és megkülönböztetni a politikusokat.

  Még hogy angyalarcú! Mondom nekik, hát egy szánalmas, műveletlen bűnöző.

  Mondják tényleg? Nem gondoltuk volna. AZT HITTÜK, hogy EGY SZENT EMBER!

  Így még akár lehet “miniszterelnök is”

 5. Avatar

  Egyébként hamár szó esett erről a területi elszólásról, amit kedves Namond említ, bárki követhet el ilyent, nem vetném rájuk az első de a második követ sem.
  Nem ezért nevetséges ez az eset, meg úgy általában is Karácsony.
  A gond az alapokkal van.
  Az a történelmi humánus fejlődés, amelyikkel elértük, hogy mindenki vagyona, iskolai végzettsége és neme megkülönböztetése nélkül lassan már az egész világon titkosan választhatja meg magának (már amennyiben nem csalnak mint az USA-ban) a vezetőjét és őt is korlátos időre, magában rejt egy nagyon veszélyes buktatót:
  Azt, hogy bárki választható is. Sajnos.
  Látva a most VIASAT 3-on futó “Észbontók” című riasztó műsort, amiben azért nyilván legalább 8 évet iskolába járt zsugoragyúak Dél-Amerika kontinenst Afrikára jelölik, egy másik Dél-Amerikára “Kanadát” ír rá a vaktérképen, megint másik nem hallott kacsacsőrű emlős létezéséről, Ausztráliát meg Grönlandon keresi…és így tovább, na ezek is szavaznak, rólunk, mikor büszkén szomszédos Bulgáriának nevezik ki Ukrajnát stb.
  De ahogy ilyen észlényeknek is van joguk szavazni, úgy a Karácsony féle diplomahamisítóknak is lehet joguk választhatónak lenni, és még meg is szavazzák akár Magyarország vezetőjének minden tudás és szellemi feltétel nélkül, mert szépen mosolyog….
  Brrrr!
  Én azért csinálnék egy nyilvános versenysorozatot a főállású politikusoknak a TV-kben és kötelező jelleggel vaktérképes kérdésekkel, történelmi dátumokkal, ünnepségek és százalékszámítási feladványokkal, gazdaságföldrajzi alapismeretekből.
  Hogyan tud népekről, kultúrákról dönteni, aki azt se tudja a hivatalosan 208 országról és kültartományokról, hogy hol keressék a golyóbisunkon, hogy mi a fővárosa, népességei, vallásuk, gazdasági alapadataik? Mindezeket általánosban, majd gimnáziumban és az érettségihez harmadszorra ismételve egy általános műveltséggel is szert lehet tenni, nem ördöngösség. De arra mérget vennék, hogy a moslékkoalíció 99%-a elbuknak rajta.
  Bár sok okos, sokszor autodidakta családi okból mégsem egyetemet végzett embert ismerek, szeretek, de képtelen vagyok tisztelni olyan párt, állam, kontinensvezetőt aki nem képes elvégezni egy igazi tudást követelő egyetemet. Nem szociológiát, meg művészetit vagy technika tanárit.
  Az igazi diploma ugyanis több dolgot jelez:
  1. Az illető képes és akar munkát belefektetni a célja elérésére.
  2. + 5 év alatt remélhetőleg többlettudást szed fel, szélesebb lesz a látóköre. Tanul talán politikai gazdaságtant is.
  3. Ha van hasznos szakmája, akkor talán nem ragaszkodik körömszakadtáig, hogy büfészakos végzettségéből politikusként léhűtőként másokon élősködjön.

  Összegezve: 5 éves egyetemi végzettség nélkül ne lehessen választani nagyobb településen már polgármestert se, pártvezetőt és kormánytagot de legfőképp képviselőt és miniszterelnököt végképp nem.
  Aki politikai pályára készül, vegye tudomásul, hogy ahhoz tanulni, dolgozni kell, mert milliók élete múlik rajtuk, ez nem játék!

  Amúgy bevezetném a szellemi cenzust a választóknál is. Aki mondjuk kettőnél többször bukott a 8 általánosban, vagy el se végezte, az ne lehessen választójogú sem. Legyen már egy szellemi, erkölcsi felelősségű minimum, s akkor a szavazó észbontók (rendszeresen) nem datálják az államalapítás ünnepét március 15-re és 1848-ra…
  3.

  • Avatar

   🌻🙂

   Támogatom a 2010-ben megkezdett rendszerváltás folytatását;
   – a választói képviselet közérdekű megbízását elfogadó polgártársak előzetes – szakmai, pszichikai, morális – alkalmassági vizsgálatának törvényi szabályozásával.

   – a mandátum igazolás hazai, magyar jogrendben értelmezhető tartalommal és követelmény rendszerrel felruházásával.

   – a képviselők jogállása és a Parlamenti Házszabály mielőbbi kiegészítését a méltatlanság és alkalmatlanság feltételrendszereinek kidolgozásával, a szükséges bizottság felállításával.
   Az alkalmatlan és méltatlan képviselők mielőbbi leváltásával és a közérdekű képviselettől eltiltásával.

   – a közvagyon felelős kezelése, a vagyonvesztés elkerülése érdekében a polgármesterek, helyi önkormányzati bizottsági tagok és képviselők ÉS hasonlóképpen a közalapítványok kuratóriumi tagjai, személyes vagyoni felelősségének, a károkozás megtérítési kötelezettségének törvénybe foglalását.
   A vagyonvesztést okozó személyek vagy azok csoportjának közvagyon kezeléstől, közérdekű képviselettől eltiltásával.

   Elvárnám továbbá, a 2010-ben megkezdett rendszerváltás folytatásaként;
   – a választójog korlátozását, a nagykorúságukat betöltött személyek közül, az önálló életvitelű, családban, heteró vagy aheteró párkapcsolatban élő saját fenntartásukról gondoskodni képes jövedelemmel rendelkező magyar állampolgárságú, adófizető személyekre.
   A mamahotel és papabank kedvezményezettjei, az ideiglenesen hazánkban tartózkodó külföldi állampolgárok kizárva.
   Külföldi állampolgár kizárólag viszonosság alapján, a magyar állam adó és járulék befizetőjeként, önálló, öngondoskodó vállalkozóként vagy igazolt munkavállalóként szavazhasson.

   – a köztársasági elnöki jogkörök megerősítését az igazságszolgáltatás és az ombudsmani szervezetek felett tényleges hatalom, a stratégiai célok, költségvetési sarokszámok kidolgozásával, kinevezések és leváltások gyakorlásával.

   Tényleges közigazgatási hatalmat – bírságolás, betiltás, eltiltás, bezáratás – tartok szükségesnek a Média Hatóság és az ÁSZ esetében.
   Nevetséges, hogy pénzügyi-hatalmi visszaélések, törvény és szabályszegések, etikátlan gyakorlat, kétségesen erkölcsös feladatellátás esetében, hatósági bejelentésre, a nyomozóhatóság intézkedjen és esetleg a bíróság hozzon – ÉVEKKEL KÉSŐBB – (okafogyottá vált) döntést.

   Természetesen a social media, Web-es felületeket üzemeltető vállalkozások szoros felügyeletét illő lenne a Média Hatóság alá rendelni, a reklámtevékenység, alkotmányos elveket – ezen belül a katolicizmust, államvallásunkat – sértő jelenségek azonnali, kötelező, mentesség nélküli bírságolási előírásával együtt.

   Hajrá FIDESZ!

   • Avatar

    Kiegészíteném a listát:
    – ne legyen semmilyen politikai, köz-képviseletre (képviselő, polgármester, stb.) olyan, aki nem feddhetetlen, azaz nem volt problémája a joggal: nem volt ellene bűnvádi eljárás (kivéve talán közlekedés, de ez is mérlegelve!)
    – pozícióba kerülése után fél éven belül szerezze meg a közigazgatási vizsgát, legalább tudja, mit csinál!

    • Avatar

     Palmimi85 2021-05-18 : 10:55

     Tudja mit: igaza van.

     A közösségi képviseletre pályázók rendelkezzenek közigazgatási alapvizsgával, és megválasztásukat követő féléven belül szakvizsgával.

     Sőt a Pénzügyi Bizottsági tagoknak legyen kötelező az ÁBPE II típusú képzés.

     Kiemelten ajánlom minden kezdő és gyakorló politikusnak:

     „ÁBPE-továbbképzés II. – Államháztartási gazdálkodási és számviteli ismeretek – a költségvetési szervek vezetői és gazdasági vezetői részére”,

     „ÁBPE-továbbképzés II. – Közbeszerzési alapismeretek – a költségvetési szervek vezetői és gazdasági vezetői részére”,

     ÁBPE-továbbképzés II. – A kontrollkörnyezet értékalapú elemei – a költségvetési szervek vezetői és gazdasági vezetői részére”,

     „ÁBPE-továbbképzés II. – Folyamatalapú integrált kockázatkezelés – a költségvetési szervek vezetői és gazdasági vezetői részére”,

     „ÁBPE-továbbképzés II. – Uniós támogatások ellenőrzése – a költségvetési szervek vezetői és gazdasági vezetői részére”.

     A Rendszer, Teljesítmény és Informatikai irányítás és ellenőrzés témáit nem is említem, mert a filosz többségnek magas mint nyúlnak a lórács.

    • Avatar
     palicsi papa

     Emlékszem, a komminizmusban már volt ilyen!
     Minél többet volt valaki börtönben (előzőleg), annál megbízhatóbb eftárs volt az illető! Dicsőségnek számított a priusz!

 6. Avatar

  Szánalom, hogy ez a szellemi fogyatékos a főváros élére került, holott még Zuglóba sem lett volna szabad beengedni. Nem csak a mértékegységeket nem ismeri, hanem a város térképét sem. Ezt mår bebizonyította Csepel-Újpesttel is. Hiányosságai és teszetoszasága a szülőfaluja élére sem jogosítaná fel őt. Ebből is látszik, hogy mekkora báb a háttéremberek kezében.

 7. Avatar

  Tarlósnak is mennyire bejött ez az állandó alkalmatlanozás Karácsonnyal kapcsolatban. Maradjatok rajta, garantált a siker!

 8. Avatar

  lapos ennek az agya

 9. Avatar

  A Szabó Timea már a f@szt is négyzetkilóméterben méri.Ennyi a tudása.

 10. Avatar

  Ha ilyen balos patkányok kerekednek felül,akkor sohasem kapjuk vissza a hatalmas ásványi kincseinket rejtő elcsatolt területeinket ,pedig most ismét olyan helyzet van ,hogy a magyar lakta területeknek jó részét vissza lehetne békés úton szerezni.A Balkánt újra rendezik,mert rossz döntés következtében a nagyokosok összecsatoltak idegen népeket és ezek háborúskodnak egymással mind addig, míg a régi helyzetet vissza nem állítják. Az olaszok ,albánok,szerbek szlovénok ,bosnyákok is rendezik rövidesen a területeiket vissza a trianoni határokig.Egyébként vége Trianonnak és a diktátumban szereplő pontokat egyetlen egyet sem tartottak be.1928-ban Lyold George már ezt indítványozta.Trieszt már a hun birodalomban is a miénk volt és a Szlavon bánság is 90%-ban magyar lakta terület Kinizsi Pál birtoka volt.1904-ben Magyarország lakosságának csak 2 % -a volt idegen nyelvű.Ezt minden európai nép tudja,csak az itt lévő tudományos akadémia alul képzett része nem akar róla hallani,mert ők az igazi bűnösök,akik ezt létrehozták.1973-ban a magyar hadsereg olyan szinten állt hogy bármikor visszavehetett volna mindent az oroszok jóváhagyásával. A románok örömmel vissza is adták volna de Apró Antal és bandája nem támogatta a kérdést.Így aztán a kanadaiak bányásszák az aranyainkat és rézbányáinkat és ércbányáinkat .A világ leggazdagabb országa lehetnénk erős hadsereggel és tudással ha nem a vérszívók ülnének rajtunk.

  • Avatar

   Már soha sem jönnek vissza az elcsatolt területek. Erdély: talán 2 millió magyar és 6-7 millió román. Szlovália, ahonnét mi is áttelepültünk 1947-ben nagyobb részt dzlovákok által lakott. Már Kassán is alig van magyar. És amikor az elszakított területek népe jobban él, mint mi, akkor hamar beolvadnak. A mai magyarországi népesség nagy részének semmi köze a honfoglaláskori bevándorlókhoz. Elmagyarosodott németek, szlovákok, szlovének, horvátok és egy csomó más betelepült nép – olasz, burgund stb. Aki Nagy-Magyaroeszág újra alakulásában bízik, csak egy álmodozó.

 11. Avatar

  Egyébként a politikusoktól mindig kellene kérdezni alapvető dolgokat és akkor feketén-fehéren kiderülne, hogy a legtöbbjük totálisan alkalmatlan mindenre(azért lesz politikus). Olyanokat lehetne bevezető kérdésként feltenni, hogy hol van Csepel, 1 mm az hány centiméter, mennyibe kerül mostanában 1 kg kenyér, az a lényeg, hogy egyszerű de váratlan legyen a kérdés. Szerintem a politikusok túl tudnának tenni az észbontók “sztárjain” is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük