Marlon Brando fascinated by a dragonfly, Apocalypse Now, Pagsanjan, Philippines, 1976

Kurtz ezredes hétértékelője


A héten sem maradtunk érdekes események nélkül.

Voltak előre borítékolható és teljesen váratlan történések is, a hetet pedig egy nagy rácsodálkozás koronázta meg, amely egy nem várt helyről lepte keleti bölcseletek iránt rendkívül fogékony ezredest. 

Karácsony Gergő

Gergő az a fajta kissrác, aki kisírta anyukájánál a Sim Cityt. Anyukája annyira szereti, hogy drága pénzen megvette neki, mert Gergő még letölteni se tud. Gergő szorgalmasan játszott is vele. Építgette szorgalmasan a várost, aztán valahogy a költségvetés oldalán hatalmas lyuk keletkezett. A bevételek egyszerűen nem fedezték a kiadásokat, bárhogy tologatta a játék csúszkáit. A különleges helyzeteket se tudta kikapcsolni, mert nem tudta, hogy melyik panelen keresse. Mindenféle kingkongok eszik a várost meg csészealjak lövöldöznek lézerrel oda, amit már egyszer felépített. Így inkább mégse akar játszani már az egésszel. 

Csak a rádióból értesül arról, amiről egész nap a dr Belügyminisztrer Úrral ő maga tárgyal. Vagy igazából az anyukája tárgyal egész nap dr Belügyminiszter Úrral? Ez minden furcsaságot megmagyarázna, hogy Gergő miért nem ért semmit. Mindenesetre annyit elértünk, hogy megoldásként szívhezszóló facebookposztokat ereget ki a #prayforparis-nemzedék megnyerése jegyében. Még azt is a betonra zsírkrétáztatta, hogy „MAMA”: Vajon ez olyan neki, mint Gothamnek volt a batmanjel az égen, ha nem tudott valami komoly problémát megoldani?

Deflectatul de romanesca ambrasadul

Óriási baj lehet odaát. Most érzem, ahogy egy emberként aggódunk legőszintébb barátaink, a románok iránt, de a viccet félretéve valami tényleg nagyon félrecsúszott. Ez persze még nem adna okot különösebb aggodalomra, hiszen félrecsúszni pont a románok szoktak, amikor éppen mégse megy annyira jól annak a hűbérúrnak, akinek előző héten még fényesre szopták a pecsétgyűrűjét. Ilyenkor általában gátlások nélkül és remek ritmusérzékkel átállnak annak az új hűbérúrnak az oldalára, aki az előző legnagyobb ellensége. Mentségükre legyen mondva, hogy ebben a hitvány tevékenységben legalább sikeresnek mondhatóak, tehát, ha semmiféle lelki, erkölcsi gátjuk nincsen, az ezek hiányában összeharácsolható anyagi végeredményt legalább ügyesen megérzik és begyűjtik.

Mostanában azonban érthetetlen a működésük. Van arra bármi racionális magyarázat, hogy Szabó Tímea mellé állnak? Szeretnének egy tuti befutó helyet a 2022-es MSZP-listán, vagy mi ez? Dévényi István jut eszembe, aki rengeteg morállal az oldalán 2015-ben állt Simicskához, Orbán ellenében. Bomba ötlet, bájgúnár…

A fideszes Macskafogó

Aki ismer, az tudhatja, hogy ha rajtam múlna, semmiféle állami pénzt nem pazarolnánk művészetekre meg keleti bölcseletre. Festészet, filozófia, balett… Nálam ezek mind feláldozhatóak lennének valami jó kis fegyverbeszerzés oltárán.

Történt azonban valami. Hallgatom ezt a Dopemant, és az jár a fejemben, mennyire nem volt igazam, és milyen tévutakon jártam az elmúlt harminc évben. Az embernek ideje beismerni, ha tévedett, és igazságtalan volt hosszú éveken át egy nyilvánvalóan nagyszerű szakmai munkát végző intézménnyel. Szóval az úgy volt, hogy én komoly családi kötődésből meg a hozzá kapcsolódó baráti körből kb. 30 éve bírok az átlagnál komolyabb rálátással a Buddhista Főiskolára, és eddig meg sem fordult a fejemben, hogy ott bármi hasznos dolgot végeznek az öncélú buddhistáskodáson kívül.

Pedig most már nyilvánvaló, hogy nagyon komoly és társadalmilag is nagyon hasznos gyógyászati tevékenységet végeznek, melynek során a tehetetlenül tomboló ellenzéki idegroncsból egy kedves derűvel a valóságra ráeszmélő és azzal megbékélő ellenzékit nyerünk.

Vajon tudnák ezt nagyüzemben is? Bemenne a száján a sok fékevesztett ellenzéki, és hát a másik felén meg jönne ki futószalagon a sok ártalmatlan, szedált… Ha működik, én leszek az első, aki beutalná Amanpourt államilag finanszírozott jógacsárafilozófiára, esküszöm.


  Kurtz ezredes

4 hozzászólás

  1. Nem vagyok tájékozott Dopeman ügyben, de csak nem ez a Orbán szoborfejet rugdosó celeb? Szóval a cikk szerint buddhista továbbképzésen vett részt és lecsillapult?
    Nahát!
    Bár mára itthon és USÁ-ban megkövültek az oldalak a libsi Orbán és Trump gyűlölők és normálisak között, állítólag kezdenek néhányak áttérni a libsi oldalról az épeszűség pártjára. De az is meglehet, hogy egyszerűen csak egy celebnek új botránytémára van szüksége, és csak az a fontos, hogy ne essen ki a látómezőből, ezért most a saját köreit cukkolja csakhogy mindig róla beszéljenek.
    A celebek nagy részének ugyanis gumigerince van, és megtérten sem mernék rábízni ilyenekre egy kosár tojást sem.

    • Én szoktam nézni, még ha nem is mindig értek egyet azzal, amit mond. (Néha hozzá is szólok maxhansen67 név alatt, és mindig azzal kezdem, hogy “még mindig nem kedvellek, de…”)

      Ilyen kis Utca Bölcse-karaktert nyomat, és néha tényleg egész sajátságos perspektívából világítja meg a dolgokat.

      Azt viszont már nagyon sokszor elmondta erről a drága jó “ellenzék” nevű csődületről, hogy ennyire tehetségtelen, sunyi bandát ő még nem is látott, és abszolút nem csoda, hogy Orbán vezeti ezt az országot, mert egyszerűen mindent sokkal jobban csinál, mint a politikusok közül bárki.

      Engem nem zavar, ha arra biztatja a t. követőit, hogy egyáltalán ne menjenek szavazni.

  2. Kátay M. Péter

    Én is úgy látom, hogy egyre több okos jenki érti meg, hogy a vírus a háttérhatalom félelemkeltő akciója volt. Tömegesen mennek ki az utcára fegyveresen, furgonokkal Trump elnök biztatására, hogy elsöpörjék a Soros hazugságaira alapozott kijárási tilalmat. Elég volt a zárlatból!

  3. Kurz ezredes, kéremszépen, ha tényleg érdekli, hogy mit miért és hogyan csinál egy külföldi vagy annak látszó bagázs, akkor is ha vallási vagy akár budd hista, forduljon elöször a …szerzökhöz. Nincsaza művészetekre meg keleti bölcseletre, festészet, filozófia, balett… -tel foglalkozó külföldi valami, amely ne lenne még valamire, pluszban kíváncsi. Vagy a jóra nevelö. Mért fizetnék és istápolnák különben?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük