Kritika helyett szobrot az amerikai nagybácsinak!


Felháborító, hogy minap egy megtévelyedett múzeumigazgató a Führerhez hasonlította Soros Györgyöt.

Azt a Soros Györgyöt, aki – amint azt azt Index hasábjairól megtudtuk – a saját vagyonából, a két kézzel összekapart kis vagyonkájából, több pénzt költött jótékonykodásra, mint amennyi pénze a 100 leggazdagabb magyarnak összesen van. (Mondjuk ezzel ők is kvázi elismerik, hogy Soros nem magyar, de mindegy, ilyenkor a duplagondol elv lép életbe)

Lényeg tehát, hogy ezt az égbekiáltó történelmi igazságtalanságot meg kell szüntetni. Egy ilyen nagylelkű filantróp, ami mi amerikai nagybácsink, aki egymaga kikergette tőlünk az oroszokat, nem ilyen bánásmódot érdemel!!!

Illene róla elnevezni valamit, én első körben a valamikori Nagy-körutat (Margit-körúttól a Blaha Lujza téren át a Ferenc-körútig) javasolnám átkeresztelni “Soros-körút” névre.

De gondoljunk bele, hogy micsoda szégyen, hogy például a volt katonai főiskola az Zrínyi Miklósnak, egy rasszista fanatikusnak a nevét viseli, aki ártatlan emberek ezreit mészárolta le, csak azért, mert azok törökök voltak. Mintha tehetne valaki arról, hogy ő töröknek született! Itt lenne az ideje tehát egy ilyen fontos intézményt méltó módon nem egy háborús bűnösről, hanem egy béketeremtőről, például Sorosról elnevezni. Ízlelgessük  a szót, mert lehet, hogy 2022-től valósággá válik: “Soros György Nemzetvédelmi Egyetem” 

Demeter Szilárdot pedig teljesen eltüntetjük a közéletből! A Dörmögő Dömötör mesekönyveket bedaráljuk és újranyomtatjuk “Dörmögő Bendegúz” címmel, hogy ne kelljen már a kisgyerekeknek is gyűlöletpropagandával szembesülni az óvodában. Neves tudósunkat, Szilárd Leót pedig visszamenőleg átnevezzük Kemény Leóra, hogy a róla elnevezett tanulmányi verseny ne ébresszen a diákokban kellemetlen emlékeket.

Aztán, bár ez kicsit hosszadalmasabb folyamat, de mindenképpen illene egy szobrot is állítani Soros Györgynek. Na nem ám olyan kis vackot, amit akárki leönthet vörös festékkel, hanem valami nagyobb, úgy 20 méter magas alkotást képzeljünk el, mondjuk az Ötvenhatosok-terén. Persze gondolni kell arra is, hogy ha esetleg később nálunk is kibontakozik a BLM mozgalom, akkor nehogy áldozatául essen.

Erre több megoldási terv is érkezett, egyesek szerint a rongálások elkerülése érdekében Sorost afroamerikai homokos mohamedán nő képében kellene ábrázolni, így senki nem akarja majd a szobrát ledönteni.

Más tervek szerint viszont eleve valamilyen radioaktív anyagból kellene készíteni, hogy  mindenkinek elmenjen a kedve a firkálástól, felmászástól, vagy – ‘urambocsá! – a ledöntésétől, hiszen így a közelébe sem lehet majd menni. Ez egyúttal kedves utalás lehetne az Bibliából is ismert Szövetség Ládájára. (Csak ez már egy másik istennek a szövetsége.)


  81-es proli

11 hozzászólás

 1. “Sorost afroamerikai homokos mohamedán nő képében kellene ábrázolni”

  Ez megfogott.

 2. Én pedig maximálisan támogatom e Soros emlékszobor minél hamarabbi felállítását!!!!
  Merthogy Magyarországon az a törvény, hogy élő emberről nem lehet közterületet, közintézményt elnevezni, és szobrot sem szabad állítani.
  Tehát, Soros úr, tessék a megboldogulása irányában mielőbb intézkedni, hogy végre a mai magyar törvények szerint felállíthassuk az életműve emlékére azt a szobrot!
  (Azügyben, hogy mit is ábrázoljon eme emlékmű, is van néhány ötletem, de most inkább nem részletezném. Majd megszavazzuk, csak hadd dobjuk már végre össze rá a lovettát, bármennyi pénzt megérne…)

  • csakafidesz

   Igazad van kérlek alássan! Írjunk Soros Györgynek, hogy méltóztasson felfordulni, mert szobrot akarunk neki állítani. (Ámbár egy Dzsugasvili nevű grúz pirulás nélkül hagyta, hogy tucatnyi várost nevezzenek el róla és a főtereken az ő szobra álljon.)

 3. csakafidesz

  afroamerikai homokos mohamedán nő azért homokos, mert a hímsovinizmus miatt rákényszerül..

 4. Például alaménium ( 🙂 ) szobor is lehetne,és az élő eredetiről,nem agyag,hanem alu negatívot kell készíteni.
  Az a 660 fok talán elég lenne a pokolfajzatnak.

 5. Nalam Naprozsae az osszes pont.

  Az “afroamerikai homokos mohamedan no” csucs (csakafidesz kifelejtette, hogy a FEHER himsovinizmus miatt kenyszerul ra, mert a fekete nem lehet az, ejnye-bejnye!)

  Hasonlokepp szerettem Naprozsa gyenged unszolasat, hogy Soros segitsen hozza bennunket a jogallam tovabbi szilarditasahoz.

  (Levezetes. Torvenyeink szerint csak elhunyt emberrol lehet szobrot allitani. Mi majd meghalunk a vagytol, hogy szobrot allitsunk neki. Segitsen mar, hogy megtehessuk! Elvegre a jogallam a legfontosabb, tegyen rola, hogy tervunket megvalosithassuk, jogallamhoz meltoan!)

  Kedves khm, vessen meg, de nekem az ilyen megoldas meg Sorossal se jon be. Elethossziglani vaskaloda, otven meter magasan himbalt majomketrec igen (tudnam folytatni). – Maskor, masban majd egyetertunk, ahogy rendszerint szoktunk.

  Sorosban egyebkent egyvalamit ertekelek. Nem smuzol, nem alakoskodik, belemondja a pofadba, mit akar, es sokszor meg azt is, milyen modszerekkel valositja meg. (Nyilvanvaloan narcisztikus.) Annal elkeseritobb, hogy az “ertelmiseg” akkora hanyada csugg az ajkan, a legcsekelyebb ketely, kritika nelkul. Es kepes eltakaritani a sajat elet- es gondolkodasi teret egy bevallottan diktatorsagra torekvo pszichopata imadataban.

  Edes Istenem, ehhez kepest meg az apostolok kozott is tobben egesz emberien viselkedtek, neha meg ketelkedni is mereszeltek…

  Ch d V

 6. A duplagondol, a kettősmérce az egyik alapja a liberális boszorkányüldözéseknek. Egyre többször van neki harmad, és negyed, stb rendű változata is. Dupla-duplagondol. Dupla-dupla-duplagondol. A dolgok nem az eredeti jelentésükben használódnak, hanem másodlagos, harmadlagos stb jelentésükben. A “tükrökről” viszaverődött sokadik “árnyék” lett az áligazság. Az egész eljárás a valóság egy végtelenül szubjektív leírásához vezet, ahol már bármi jelentheti az eredeti jelentés fordítottját is. Ahol a bűnöző az áldozat, ahol a perverz az erényes, ahol a rossz a jó, de még véletlenül jó is lehet, csak egy dolog a teljesen biztos. Hogy nem azért jó ha jó, amiért mondják. Mert amit mondanak az már a sokadik “árnyék”. Szubjektív. Nem szabad rá alapozni. Bármilyen reményt keltő is.

  • csakafidesz

   A dupla-dupla-dupla gondol az a tripla gondol. Ezeknek dicséret, ha egyáltalán van gondolat a fejükben.

 7. Már létezik Soros-szobor!

  Van már Soros-szobor – az OS Alapítvány irodája előtt

  A rövid cikkből csak egyetlen bekezdést idézek, feltétlen javaslom a teljes – igencsak vitriolos – szöveg elolvasását (az angolban kevésbé haladóknak a G. fordítása is elegendő a mondandó megértéséhez).

  “VETO” Opens George Soros’ Statue in Front of “Open Society Foundations” Office
  2019-09-20 11:00:00

  “We decided to erect a statue because Lenin is dead but Soros is alive and diligently holds state-disruptive activities in our country. He has set up a big and large agent network in our country, recruited the vilest and worst people willing to do anything for the sake of money. That agent network today has its own military block, which I call Daredevils of Soros.”

  https://veto.am/en/page/soros-statue-news

  🙂

 8. Aranyodi Imre

  Igen, hát Ő a SOROS a halál listán: Napóleon, Hitler, Sztálin, Rákosi Mátyás és Kádár János után.
  Idővel SOROS GYÖRGY úr minden problémája elmúlik.
  Ha más nem az múlik el akinek problémája van.
  De sokan sajnálni fogják, ha már nem lehet “kiérdemelni” SOROS úrtól egy kis jutalmat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.