Ki(k)nek a jelöltje mondta a következőket?


„Az egészséges kapitalizmus számomra mint libertárius számára azt jelenti, hogy minimális állam.”

„Bele kell gondolni, hogy azáltal, hogy esetleg kizsákmányol téged [a kapitalista], értéket teremt, mindegyikőnk jól jár bizonyos dolgokban”

 

“Az adó az egy lopás”

„Sokan azt mondanák a Szabad Piac Alapítványban, hogy azért még alapfokú oktatás még idetartozik, középfokú oktatás még idetartozik, hogy állami szerep, egészségügy idetartozik mint állami szerep. Én személy szerint, mint ****, azt mondom, hogy nem.”

„Republikánus is vagyok, mert nem hiszem, hogy mindent a gazdagoknak kéne fizetni, s közben az ország fele meg segélyekből éljen. Radikális is vagyok, mert nem hiszek a segélyezésben, sőt még az esélyegyenlőségben sem. Biztos, hogy szépen hangzik ez az egyenlősdi, de értsük már meg, hogy olyan sosem lesz, hogy mindenki egyenlő.”

„Nem hiszek az általános választójogban, mert amíg a nem adózó szavazata egyezik az adózóéval, addig csak a demagógia és a populizmus uralja a politikai kultúrát vagy kulturálatlanságot.”

 

Teljesen egyértelmű, mint ez jól felismerhetően a szociális érzékeny és hangsúlyosan egyenlőségpárti mondatokból kiderül, hogy az idézetek gazdája nem más, mint a veszprémi időközi választáson induló Kész Zoltán, a baloldali összefogás jelöltje.

Szabadság, Egyenlőség, Elvtársiság avagy a baloldal továbbra is csak bokroslajosi értelemben képes megújulni…


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük