Kedves, Magyarországon önkormányzati választáson szavazó idegen!


Nagyon örülök, hogy társadalmunk alkotó és teljes jogú tagjának gondolva magadat, valamilyen érdekes nemes eszme hatására te is szavazhatsz ma az önkormányzati választásainkon. Bár magyarul láthatóan az itt eltöltött hosszú évek ellenére se próbálsz még csak megszólalni se, nyilván vagy te akkora magyar, mint az eligazításodat nagy szakmai hozzáértéssel szervezgető Niedermüller Péter vagy Daniel  Berg.

Az alapeszme természetesen itt is ugyanolyan nemes, mint a kommunizmusnál, mert hát, miért ne szólhatnál te is bele, hogy szép virágos legyen minden közágyás, meg időben jöjjön a közbusz. Sajnos azonban a dolog megvalósítása itt is félrecsúszott, hiszen ezek a dolgok téged láthatóan nem foglalkoztatnak, és nem is nagyon titkolod, hogy kizárólag zsigeri fideszellenességből fogsz leadni egy protestszavazatot, hadd jöjjenek inkább ismét a kommunisták.

Ez pedig sajnos nem oké.

Hallottam már híredről, meg hogy állítólag szemmel látható mennyiség létezik belőled Budapesten, de hát olyan kételkedő az ember, ha sok liberális létezéséről szóló híreket hall. Most azonban, hogy vizuális élményt is kaptam rólad a 24.hu-nak hála… Hát, mit mondjak? Még engem, a nagyon sokat látott és nagyon sokat tapasztalt, szinte semmin meg nem lepődő cinikus féreg is mellebevágott az élmény. 

Szóval idejön az oktondi fajtád a világ legcsodálatosabb országába – az egész tányér szívcsakrája is egyben – amely tudományosan megmagyarázhatatlan kigőzölgéseivel már számtalan magadfajtával végzett a múltban. A tényleges Folyóközbe, ahol Uratu, Ur-Uruk, Eridu és Suruppak valódi városai terülnek el.

Látszik már a fejeden is, hogy igazi, elbaszott életű, tőrőlmetszett liberális gyökér vagy.

Látszik, hogy egész életedben nem volt még egy macskád se, aki viszont szeretett volna téged, pedig az is látszik, hogy nagyon sok macskánál bepróbálkoztál már. És, hát… Én legkevésbé a macskákra tudok haragudni, mert mit szeressenek egy olyan elbaszott életű szarban, mit amilyen te is vagy?

Idejössz a tüsi hajaddal meg valami kamu társadalomkutatói állásoddal. Beteszed a segged valami havi 2-3 kilós, számodra nyugati fizetésből röhögve kiperkálható bérleménybe, és afféle nagy fehér civilizátorként szeretnél megváltani bennünket, elmaradott balkáni förmedvényt. Szörnyülködve nézel ki az utolsó liberális bástyádnak tekintett Pestről, hogy milyen borzasztó lehet az ennél is kisebb városokban, sőt, falvakban! Láthatóan ezekről is a Budapest Beaconból olvastál, mert láthatóan az itt eltöltött rengeteg idő – mialatt jobban megismertél bennünket önmagunknál – arra sajnos nem volt elég számodra, hogy elkezdj valamicskét tanulgatni a nyelvünkön. Sőt, addig nem jutottál el az itt eltöltött x évben, hogy nyakadba vedd a kis lábadat, és meggyőződj a vidéki Magyarország sanyarú helyzetről magad is.

Persze megértelek, mert hát a fejedre írt liberalizmusod miatt egy normális magyar falunak már a határából vasvEllával kergetnének haza a picsába, a Bay-Areaba, ha egyáltalán van olyan terület a földtányéron, ami még a hazádnak nevezhető. Amit ugyanis művelsz, az számunkra bicskanyitogató, és ez a magyar szó az ország normális, tehát nem belpesti felén bizony nem költői túlzás, hanem sok esetben a fajtád számára véres valóság.  

Fogd fel végre, és próbálj meg belenyugodni abba, hogy Magyarország többé nem a te Paradicsomod!

Vége a 2010 előtti, számodra biztosított mámoros gyarmati sornak, amit volt alkalmad megszokni. Te a továbbiakban azt hozol be ide, és azt viszed ki innen, amit mi a határátlépéskor neked engedélyezünk. Azt pedig felejtsd el, hogy azt az életedet fogod itt is élni, amit Berlinben, Londonban meg Palo Altoban megszoktál. Agresszív toleránskodásod ellenére te itt sose fogsz sajátnemű négerekkel kézenfogva melegedni közterületen. Ne is álmodozz ilyenekről, mert ez nem olyan hely, és ne is próbáld azzá tenni, ha kérhetném!

Nagyon jól vagyunk mi így, ahogy vagyunk. Szerintem máris toleránsabbak vagyunk a kelleténél, hisz nézd meg! Te is itt lehetsz, ami már részünkről egyfajta kegy, és erős lemondást kíván. A földtányér elég sok pontján téged már úgy rúgtak volna régesrégen picsán – vagy ki tudja, milyen szerved van neked odalenn – hogy lábad nem érné a földet, és szintén nem túlzás, mert fejből tudok 10 olyan helyet, ahol megtermett kis tested vásári látványosság keretében himbálózna egy toronydarun, mint a nyugati dekadencia ékes bizonyítéka. Lám, mi nem törünk a te kis életedre, hiszen a rövidke tüsihajad szála sem görbül.

Mi csak illendően annyit kérünk, hogy ha már vendégségben vagy itt nálunk, akkor viselkedj illedelmesen!

Ne akard megszabni a házigazdának, hogy mit gondoljon, meg hogy lássa jónak a saját portáján. Legyél szép csöndben, ha valami nem tetszik, mert mégse úgy van az, hogy a te kedvedre forog majd önmaga körül a világ. Hiába mondták ezt neked a tartótisztek a briefingen Langleyben, mert, mint látod, nem így van. Ne akarj jobban tudni nálunk semmit, ami a mi dolgunk, és főleg ne ugass bele abba, hogy kit választunk magunk közül vezetőnek. Mert az ő ciklusa jó eséllyel még akkor is tartani fog, amikor te egy jobb ajánlat miatt már régesrég elkotródtál innen a buzi olajcéged egy jobban fizető másik expatállásába, TE IDEGEN! 

u.i.: Természetesen minden rossz ellenére is látok némi esélyt arra, hogy a ballib média sugalmazása és hazug uszításai ellenére mégiscsak a Fideszre szavaztál te is. 😉 Ebben az esetben Rád természetesen ez az egész nem vonatkozik, és Isten hozott szép kis hazánkban!

Ha maradni akarsz, kemény nyelvtanulás és szocializáció után állampolgárság vár téged is, ha pedig idővel inkább hazatérnél, akkor vigyél egy kis Fideszt te is abba a szerencsétlen kis országba, ahonnan jöttél.


  Kurtz ezredes

45 hozzászólás

  1. Nézzük_magát_a_dolgot

    Hát ez elképesztő! A fésületlen vén qrwa és a “tudós kutató” polyák picha (fogadjunk, hogy nem reáltudományokat kutat, hanem társadalom”tudományok” terén szívja valamelyik Szorosz alapítványból a pénzt hozzá) magyar tudás nélkül köszörüli rajtunk a sz@ros nyelvét. Egyébként miért nem lehet magyar nyelvvizsgához kötni a szavazati jogot? Honnan szerzik ezek a duplanullák az információikat? És 70 ezer ilyen hulladék van a magyar fővárosban aki szavazhat? Megáll az eszem. Már megint egy jogalkotási hiba, sőt bűn. Aszonygya a vén qrwa a pesti születésű magyargyűlölő súgói által beletáplált ismeretek alapján, hogy itt vidéken olyan tudatlan és informálatlan barmok élnek, akik képtelenek átlátni a dolgokat? Rohadt nagypofájú szipirtyó, ránézni is borzasztó. Felülhetne a seprűjére, és ha bedöglött a seprű önindítója, meg kellene adni neki a kezdősebességet. Bár ló farka után kötve is ki lehetne vezetni országunkból. A középkorban még tudtunk valamit!

  2. Igaza van, takarodjon mindenki az önkormányzati választásról, AKI NEM ITT ÉL.

    Mert most arról szavazunk, hogy ki vezesse Budapestet, ki vezesse Taktaharkányt, ki vezesse Szegedet, ki vezesse Győrt. Ebbe pedig annak van erkölcsileg beleszólni, aki az elkövetkezendő őt évet Budapesten, Taktaharkányban, Szegeden, Győrben fogja leélni. Az ottani levegőt szívja, az utáni utakon jár, az ottani bölcsödébe hordja a gyerekét.

    Én születésem óta – ami nagyon régen volt már – Budapesten élek. Én (természetesen együtt a többi itt élővel) akarok dönteni arról, ki vezesse a kerületet, ki vezesse a várost.
    Tedd ezt Te is, szavazz a *lakhelyeden* arra, akit vezetőként szeretnél látni, ne hallgass az ostoba és szennyes politikai propagandára!
    Mivel én liberális vagyok, Karácsonyra szavazok. Nincs jobb, akinek esélye lenne.

  3. Karácsony..sk

    ““Nem indulok az önkormányzati választásokon, mert nincs ilyen típusú tapasztalatom, nem csinálok magamból bohócot!”….” Nídermüller Péter ha már valahol megjelenik a Berg Dániel amerikából jöttem kolaboráns szöveg támogatásával, az már maga a patkányfogú bohózat a patkányok szaporodásával együtt. Választásokat otthol kell megnyerni f@szkalapok és nem intervencióval külföldiek segítségével akik veletek együtt echte neomarxista ultraliberális őrült liberálfasiszták a PATKÁNY SOROS agyhalott trotylitokkal együtt! Ami a videóban látható és nyilatkozó “Apró” baromfiakat illeti, azok igenis idegen udvaron idegen pénzen nevelkedett barmok .

    Szlovákiából….

  4. Na, nem a magyar vidék információhoz jutásával van probléma, hanem az itt élő külföldiekével. Néhány újságot vagy hírválogatást ki kellene adni franciául, amerikaiul és németül.

    Valamint azzal, hogy nem értik a hazánk belpolitikai történéseit, annak hatását a külpolitikára és alapvetően nem tudják mi a demokrácia, csak saját hazájuk torz működését ismerik.

  5. BALLIBEK mindent megtesznek azért, hogy külföldiek szavazzanak rájuk minél többen miközben az Erdélyiek meg a többi határon túli magyar ellen előszeretettel lépnek fel….szégyen gyalázat.

  6. Már régen hajtogatom: akinek az ősei nem építették az adott országot, annak nincs szavazati joga. Még akkor sem, ha maga már ott született. A hidak, a vasutak, várak, kórházak, utak, közművek, városok nem a frissen bevándorlók munkájából készültek, de nem is a szüleikével. Ez egy nép többszázéves alkotó munkája. Nem is beszélve a földről, amit a nép ősei védtek vérrel, életüket is adva. Ergo nem kockáztathatja, nem kótyavetyélheti el egy nem régen érkezett idegen.
    Lehessen állampolgárságot szerezni, de ebben ne legyen benne a választójog.
    Sehol a világon. A választójog alapja legyen a biztos helyi nyelvtudás, történelemvizsga, és legalább egy dédszülő ős, aki már itt volt állampolgár. S bizonyos vallások – (iszlám) amennyiben ellentétesek a helyi jogrenddel – eleve kizáró ok. Az ilyen legfeljebb korlátozott állampolgár lehet érdemtelenség esetén visszavonhatóan.

    • csakafidesz

      Aki már itt született, itt él, dolgozik, beszél magyarul, nos az kaphat ilyen jogot. De egy külföldi vállalat múlt héten érkezett alkalmazottja akinek adtak egy lakást, vele lakcímkártyát, nos semmi szín alatt sem. az nem tartozik ide. Érdekei a küldetés szerinti vállalat sikere a magyar érdekkel ellentétben is, ha kell, stb. Szó sem lehet arról, hogy akinek lakcímkártyája van az automatikusan szavazhasson. Ez nonszensz. Ma jön, holnap megy.. Minden ilyen esetben komoly törvényi előírás kell (Nem bírói végzés, mert abban egy magyar sem bízik) hanem alaptörvényben rögzített előírás. Királyaink még azt is előírták, hogy egy idegen hol szállhat meg, hol vásárolhat, kereskedhet.

      • Nem. Aki itt él, se kaphat ilyen teljeskörű jogot. Mi sem szerezhetünk a muszlim országokban, hiába is élnénk ott.
        Itt az eklatáns példa, hogy azok a mozlim migránsszármazásúak, akiknek apja már vendégmunkásként itt él, ő itt született, mi tanítottuk, mégis ellenségei Európának.
        S akkor még nem is említettük a cári pogromok elől idemenekülő befogadottakat, akik 100 év alatt se lettek lélekben magyarok…

        • Acsay József

          Az állampolgárságot, hazai munkahelyet (adófizetés) abszolut kötelezővé tenném. (Az alap nyelvtudás már az állampolgárság megszerzéséhez is kellene.)
          Az ősökre való visszautalás -épp Magyarországon- nem lenne bölcs. Csak egy vicc: Észak-kelet Magyarországon megkérdeznek egy falusi bácsikát, hogy merre járt. A válasza:
          Voltam én magyar, szlovák, szovjet, román…
          Ennyifelé járt? A fenét. Ki sem motdultam a falumból…
          De hogy külországinak, idegen állampolgársággal magyar szavavazati jog? Egyszerűen abszurd. (Nyugi vannak még ilyen nehezen értelmezhető törvényeink…) Legfeljebb a lakógyűlésen…

          • Részben egyetértek.
            A hazai *életet* tenném kötelezővé. Senki nem verje a farkunkkal a csalánt. Aki életvitelszerűen Magyarországon él, itt jár iskolába a gyereke, a magyar egészségügyet veszi igénybe, 27% ÁFÁ-t fizet, MÁV-val utazik az szavazzon csak.
            Hogy ezt most visszamenőleg, előremenőleg meddig kell értelmezni lehet vita tárgya. Én egy választási ciklust mondanék. Az anyanyelv, a családfa, a születési hely irreleváns.
            Édesanyám pl. Csehszlovákiában született, mert az akkor Csehszlovákia volt. De iskolába már Magyarországon járt, mert pont akkor magyar lett az a település. Aztán megint Csehszlovákia. Aztán (kényszer)áttelepítették Magyarországra. Azóta nincs is olyan ország, amiben született. De 60+ éve budapesti lakos! Teljes joggal szavazhat. De unokatestvére nem, mert ő Szlovákiában él.

        • Úgy van, migrációs törvény kell.
          Ha a bevándorló három generációja bizonyította hűségét és törvénytiszteletét akkor lehessen teljes jogú állampolgár.

  7. csakafidesz

    FIGYELMEZTETÉS!
    AMENNYIBEN FENNTARTJUK AZT A GYAKORLATOT, HOGY VÁLASZTÁSOKON CSAKIS MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK SZAVAZHATNAK, DE HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKON BÁRKI AKI BEJELENTKEZIK A LAKÓ-KERÜLETBE AKKOR AZ ORSZÁG IRÁNYÍTHATALANNÁ VÁLIK!!!

    • Erre a törvénymodositasra büszke Kósa?Hogy milyen szuperdemokratikus..Hát Kosa milyen video van a xarosgyurkánál rólad, hogy ūbereled a Ron Werber féle 2002 es többhelyen szavazást, amikor nálunk a szavazokörben megjelent 15 ózdi lakos és leszavazott a tanacsi apparatus asszisztjével! Most erre figyeltek azért bevetettek a libsikomcsik Timmermans és xarosgyuri internacionista antifa hadtestét.MULTKOR 2002 Iványi hajlektalan3000re is ki lett oktava most 90ezer + 70ezer külföldi kellett Bpest beveteléhez!
      FIDESZ asszisztálással.Azért az áruló Borkait nem hagyják vigyorogni a polgmesteri székben.Amit ártott a nemzeti kereszteny oldalnak es az olimpiai mozgalomnak az túlmegy a Momentum dk lmpe stb gazemberségén.

  8. zolatiguszti

    Az istenit még a cikk író is hülye?
    “Ha maradni akarsz, kemény nyelvtanulás és szocializáció után állampolgárság vár téged is,”

    Egy frászt+ Tényleg nem látjátok mi folyik itt?
    Azonnal a még meglévő 2/3-addal megszavazni egy 50 éves állampolgárság megadási moratóriumot!
    És fel kell készülni egy 3 éven belüli EU kilépés következményeire! Ha tovább engedjük ezt a manipulációt akkor rámehet az ország!
    Amúgy meg mi miért is nem járunk át szavazni más országokba ha ez annyira mehet? Pl Tótiába önkomri választásra!
    Ha Soros idehozhat szavazni egy rakés libsit külföldről, mi miért kérjük meg a Lengyel szövetségeseinket hogy jöjjenek ide szavazni , ajd mi meg megyünk oda? Legyen már eszünk!

    • Ha a kedvezőbb adózási feltételek miatt *tartósan*/*véglegesen* átköltözöm Szlovákiába, ott képzelem el a jövőmet, akkor ott fogok szavazni, nem itt.
      Ha egy piréz *tartósan*/*véglegesen* ideköltözik, mert itt szeretne élni, akkor itt fog szavazni.
      Ilyen egyszerű!

      • Littvay Emese

        Baromira nem így van. A legtöbb országban /eusban is/ állampolgársághoz van kötve a szavazati jog.

    • Littvay Emese

      Abszolut egyetértek veled.

  9. zolatiguszti

    “Egyetlen külföldi ismerősöm se szavaz a Fideszere!”Mag nyitottság meg látókör meg blah blah blah,
    Kiváló maguk határozták meg az egyik halmazt. El kell kezdeni kellemetlenné tenni ez életét az itt lakó külföldikenek….Akkor ne lakjál itt barátom!

  10. Az ilyen írások miatt telt meg a budapestiek hócipöje.
    A Magyarországon élö külföldi az önkormányzati választásokon csak akkor szavazhat, ha EU-s állampolgár. Mint ahogy a magyarok is szavazhatnak az EU országaiban az önkormányzati választásokon. Hol a probléma?

    • ez nem igaz. Pl, ha én a Berlini önkormányzati választásokon akarok szavazni az lehetetlen. Ne beszélj félre.

      • Ha egy EU-s országban élsz, akkor az önkörmányzati választásokon résztvehetsz. Természetesen a választólistára fel kell jelentkezned. Németországban automatikusan felkerülsz a listára, ha van bejelentett lakóhelyed.

        • Littvay Emese

          Nem igaz. Közvetlen hozzátartozóm él kint No-ban, nem tegnap óta, ott dolgozik, van bejelentett lakása, ott adózik és képzeld, nem szavazhat! Sem önkormányzatin, sem tartományin, sehol. Ez a kettős mérce!

      • Miért? Németországban mik a feltételek?

    • csakafidesz

      Pont itt van a probléma. Az EU-n belül is meg kell tartani a határokat. Én lemondok arról, hogy szavazzak a németországi választásokon, de ők is menjenek innen a p.ba, ha itt választás van, ne ugassanak bele. A mi dolgainkról csak mi magyarok dönthessünk!

    • Feljebb már válaszoltam!

  11. 90.000 külföldi szavazott Budapesten a 24.hu cikke alapján, akit Niedemüller elvtárs és a CEU-tüntetések vezérszónoka, a fél éve Magyarországon élő Daniel T. Berg (Momentum elnökségi tag) igazított el.

    Tarlós 60.000 szavazattal vesztette el a szavazást.

    Számoljunk csak…

    • Ki szavazta meg szuverenitásunk csorbitását, azonnal elfogni vagyonelkobzás türelmi zóna irány Izrael.

    • Választási Facebook közösség, Berg szervezésében?

      Kizárták a jobb oldalt?

      Beavatkozott a Facebook?

      Választási csalás?

    • Kovács Sámuel

      Káposztásmegyeren naggyűlést tartottak.Mikor tavoztak a sátorból akkor ott sétáltam. Sok százan voltak. Szép kocsikkal. Ki volt ott, hogy tudjuk, miről tanácskoztak? A sátorépítők titkolóztak. Ők semmit nem tudnak. WZs tudott egy ől?

  12. “Magyarország többé nem a te paradicsomod”? De. Legalábbis Budapest. 5 évig minimum.

    Én azért vártam volna Tarlóstól, hogy elsüti a végén, hogy ha a “demokratikus” ellenzék példáját követné, most nem gratulálna, hanem harcra hívna és másnap tüntetést tartana a Városháza előtt .( Karigeri1G molinóval).

    Mellesleg azok az mszp által is támogatott jelöltek nyertek, akik nem ismerik fel egymás hangját a korrupciójukról szóló felvételen. És ezek követelik ordítozva az európai uniós ügyészséget. Ezt a korrupciós ügyet kéne elsőként az uniós ügyészhez vinni…

  13. Boldog Karácsonyt, seggnyaló tutibloggerek!

  14. Vlagyimir Vlagyimirovics

    Kivételesen jó írás. Az év legjobb szépirodalmi szövegei közt van, sci-fi kategóriában.

  15. Van megoldás a külföldiek szavazatai ellen, törvényt kell hozni az önkormányzati választásra.

    1. Amikor egy tulajdonos beakar jelenteni valakit, az ingatlanába, az állampolgárságát, igazolni kell a bejelentett embernek. Ez nem gond, olyan okmánnyal kell igazolni, amin az állampolgárság szerepel és fénykép. Alá íratni vele egy nyilatkozatot, hogy betartja a magyar törvényeket.
    Mivel jöhetnek ide magán úton is csak élni, nem csak dolgozni. Csak ideiglenesen lehessen bejelenteni őket!!!!
    A tulajdonosnak, bejelentéshez alá kell írnia, egy nyilatkozatot, közjegyző előtt, hogy vállalja az erkölcsi és anyagi felelőséget,
    akinek szállást ad, vagy bérbe ad. Mivel közjegyző előtt tett nyilatkozat, nem kell bíróság simán kilehet rakni az országból, ha gond van vele. Nincs az a LIBERÁLIS aki ilyen nyilatkozatot aláírna.
    Mivel nem magyar állampolgár hanem EU-s ki lehet utasítani.
    Evvel az intézkedéssel talán elébe lehet menni, annak a fenyegetésnek is, hogy betelepítsenek olyan bevándorlókat is, akinek már EU-s papírjaik vannak. Abban a pillanatban, ha gyújtogatnak, vagy bármilyen bűncselekményt követnek el, tisztelt EU-s polgárok.
    Előlehet venni a tulajdonost, aki bejelentette a saját ingatlanába. Anyagi felelőségre, lehet vonni, ha nem fizet NAV lefoglalja az ingatlant. Törvénybe kell foglalni a kártérítés mikéntjét, hogyanját.
    2. Csak állandó lakkcímmel rendelkezők mehetnek választani, az állandó lakhelyükön.

    3. A választási jegyzékben csak állandó lakhellyel rendelkező állampolgár szerepelhet, és mehet választani.
    Benne van magában a kifejezésben. VÁLASZTÁSI JEGYZÉK!
    Így azok a külföldi állampolgárok, akik itt szeretnének élni, ingatlant vásárolnak, ők ugye állandó lakhellyel rendelkeznek az ingatlan miatt.
    Az önkormányzati szinten ugyan ezt kell tenni. Az adott önkormányzatnak kell felelőséget vállalni, ha be akar fogadni EU-s papírokkal rendelkező polgárokat. Törvénybe kell foglalni, hogy az önkormányzatok vállalják a felelőséget, erkölcsit és anyagit, amelyek befogadnak ilyen EU-s polgárokat. A közüzemi számlákat, ha nem fizetik, akkor az iparűzési adóból lehessen inkasszózni. Ha gyújtogatnak, valakit megerőszakolnak, bíróság ítélkezik, az önkormányzat fizet. Innentől kezdve ugyan az, mint a magántulajdonnál. Kiutasítás nem tehet mást, ha ez a törvény. Át kell rakni a határon, az igen tisztelt EU-s polgárt. Onnantól kezdve nem léphet többet Magyarország területére ki lett utasítva.
    Minél előbb meg kell tenni ezt a lépést.
    Nemhiába mondják azt, hogy ahol szoci önkormányzatok lesznek, majd ők befogadnak migránsokat.
    Az olaszok kiállítanak expressz papírokat, az NGO-k befuvarozzák azokba a városokba, ahol szoci vezetés van.
    Ennyire egyszerű EU-s papírjaik vannak. Minden költséget azokra az önkormányzatokra kell terhelni, amelyek a befogadók.
    A választók meg majd meg gondolják kire szavazzanak, mert a nemlétező problémából, egyből valóság lesz.
    Önkormányzatok nem pályázhatnak EU-s pénzekért, csak az államon keresztül és címkézett pénzekről lehet szó.
    Önkormányzatok nem fogadhatnak el adományokat külföldi NGO-tól.
    Magyar székhelyű NGO-k azt nem tudom, hogy ott mi lenne a megoldás. Mondjuk egy évben egyszer max 5 millió Ft.
    Ugye az egyszerű lenne, hogy ők behordják a központi költségvetés meg fizet.
    Mindent törvénybe kell foglalni. Magántulajdonosi felelőség egyszer, meg önkormányzati másodszor.
    Sem a magántulajdonos, sem az önkormányzatok nem akarnának semmit vállalni, fizessen az állam, ezt gondolják.
    Azért azt, ne higgyük, hogy ha migránsokat lehet behordani, valamilyen trükkel, akkor már, nem lesznek fontosak, a kórházak, a CT-k, a nyugdíjak, az EU-s bérek, a családtámogatások, rezsi csökkentés stb.
    Gondoljunk bele mennyi tisztességes fiatalt löknének szakadékba ezek a mocsadékok, ha ők kerülnének hatalomra.
    Azért írtam ezt így le, hogy gondolkodjunk, nálam biztos, hogy vannak okosabbak is, jog végzettek, ki kell valamit találni.
    Ne legyen ilyen trükk, 49 ezer külföldi miatt elveszteni a választást. Induljon el az elmélkedés, ezt a jobb horgot bevitték, ne várjuk meg a bal horgot is.
    Osszátok meg Facebook-on én nem vagyok Facebook-s

  16. Lehet, hogy van lehetőség az önkormányzatba beleszólni egy itt élő külföldinek – gondolom, nekünk is hasonló jogunk van külföldön, meg ez így eu konform, hiszen az alaptörvény azután született, hogy tagok lettünk -, de ehhez ez ilyen f@szkalap libsi gané kellet, mint a níder, meg botmixer asszony babája, a büdös bolgár bárisnya és természetese maga DögKeselyű elvti, hogy egy külföldinek eszébe jusson elmenni és beleszóljon olyanba, amihez semmi köze! Itt az ideje, hogy amíg még megvan a kormány parlameneti kétharmada, addig ezen kéne módosítani!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük