Kedves indexsirató embertársam!

 •  
 •  
 •  
 •   

Ne haragudj, hogy gyászod óráiban illetlenül és kíméletlenül megszólítunk, mert bizonyára együttérzésre és az általad most is hevesen vallott és gyakorolt geci0rbánozásod megerősítésére számítottál csak tőlünk, de pont most van itt az ideje annak, hogy imádott kis oltári szentségedet a hozzá illő módon helyezzük végre végső nyugalomra.

Bizony, az a helyzet, hogy hiába olvasod 20 éve az Indexet – esetleg dolgoztál is benne ezalatt néhányat –, sajnos az a szellemiség, amit az Index eddig két évtized alatt, felépített, képviselt, sőt, lángpallosként hordozott a hazai közéletben, nos, az most végleg elillanni látszik. Ráadásul ennek dehogyis a Fidesz az oka.

Pont ti teszitek tönkre épp ezzel a nagy magasztos gyászvággyal.

Az irántatok érzett felelősségünk miatt nem engedhetjük meg, hogy 20 év kőkemény, szisztematikus munkája – munkátok – csak így egyik pillanatról a másikra hirtelen már mégse legyen már most már, hiszen mi mindent, amit most nagy erkölcsi felháborodásodban dühösen felrósz nekünk, lényegében az Indextől és az általuk képviselt haladó szupergonzóból lestünk el. A nyegle cinizmus, a mindenen heherészés, a mások által szentnek vélt dolgok kifigurázása és megszentségtelenítése, avagy, ahogy ti hívtátok, az oktalan gecizés. Hát mi más lenne az Index igazi szelleme, a legbelső hagymahéja alatti üres tér, ha nem ez? 

Hát hova tűnt hirtelen a lezser pimaszság? A mindenkibe belekötő punkság? Hol vannak a híres parlamenti tudósítások, amikor atlétában kérdeztétek fel Kövért a tiltott folyosón, hogy mártírokként tilthasson ki titeket hónapokra onnan? Hol vannak azok a minden alapvető társadalmi normára fittyet hányó (néha szó szerint!)  kultújságírók, akik a Bazilika lépcsőjén vedelték a sört, meg a szennyvízkifolyóban ázva vigyorogtak bele a kamerába, hogy disznónak lenni igenis kúlság? Hol van az a zárás után is a személyzet pofájába szaró enyhén ittas kis sajtkukac, akit annyira nem szerettünk bennetek? 🙁

Hirtelen most már mégis szentséget meg alapvető normákat kezdetek el követelni, hogy nem havi 800 ezerért kellett punkoskodni meg gumicukros burgert csámcsogva neoprimitívkedni a fiataloknak szóló videóitokban? Nem vagyunk hajlandóak csak úgy tönkretenni a 20 éves küldetéseteket egyetlen nyavalyás megszűnés miatt, hiszen mi tényleg elhittük nektek, hogy semmi és senki nem szent – hacsak nem fizet nagyobb összegeket, hogy ajnározó kritikákat írjatok a faszpörgetős valóságshowiról vagy az Európai Uniójáról –, és nem akarjuk csak úgy felmondani ezt. Ahogy ti tettétek, miután letarháltátok szegény olvasóitokat, hogy legyenek kedvesek némi dollárt összedobni számotokra a további működésetekhez. 

Ezt persze még megértjük, hiszen a dodót mindig nagyon szerettétek, így a nagy cinizmus tengeréből sose fukarkodatok kibukkanni néhány üdítő kis szigettel, ha szerény ellentételenzés fejében minden héten meg kellett találnotok a város omlósan szaftos textúrával szájpadlásotokon szétolvadó legjobb burgerét. Esetleg pótolhatatlan érték álnéven valami szocializmus idejéből érthetetlenül fennmaradt silány menza vagy tájsebként vérző belvárosi gányépület megszüntetése ellen agitáltatok anyatigrisként. Csakis arra tudunk gondolni, hogy ilyenkor nyilván similis simili gaudet alapon a két kártevő összeállt, és ezért védtétek oly hevesen a másik szart.

A pénzen kívül amúgy se sok mindenben hittél 20 év alatt. Talán csak két ilyen volt. Az egyik a híres fenntarthatóság, ami nélkül nem tudjuk megállítani a boJgó felmelegedését. Az Index pedig – mint a példa mutatja – sajnos nem volt fenntartható, ezért a jegesmedvék jövőjének érdekében mennie kell most. Belegondoltál már, mekkora karbonlábnyommal járt az eddigi tevékenységetek? Jó lenne utánaszámolni! Azt se feledjük, hogy a mindig minden keresztény babonát kigúnyoló nyegleségetekben a karmában meg az ilyen buddhista szarságokban még te is hiszel, ugye?

Nem lehet, hogy ez az egész most a sors büntetése, mert folyton a magyarok ellen drukkoltál meg nem álltál fel a Nélküledre? Hm?

Persze, mi nem sugalmazunk semmit, hanem a tőled tanultak alapján most jó újságíróként csupán kérdéseket teszünk fel. Ezek mellett is teljesen érthetetlen a józan, nemindexes többség számára, hogy az Indexből ellesett apró fortélyok, trükkök és igaz tanítás hatására most hirtelen miért kellene sajnálnunk benneteket. Azt ne vállaljuk fel bátran, ha az Index ellen szurkolunk?

Búcsúztassuk hát érdemei szerint ezt a remek kis portált, kőbányai és kommersz tüske keverékéből képzett hányadék borítsa az igénytelen szocialista betonból épített kis sírját örökre! Szép időszak volt, de most még szebb jön, és soha ne térjen vissza!

Ui: Lehet, néhány nap, vagy hét, és okafogyott lesz ez az egész hisztéria, hiszen az összes kis oknyomozó gonzó megérkezik oda, ahová mindig vágyott. A HVG-be, vagy egyenesen Karácsony Gergely meleg ölébe. Már persze nem mintha eddig nem ott lettek volna. Ja, és továbbra se felejtsük el! Főállásként a CIA egyáltalán nem szűnt meg, senki megélhetése nem került igazi veszélybe, ha ezentúl is jól és odaadóan dolgozik a törvényesen választott magyar kormányra!

Facebook hozzászólások

 •  
 •  
 •  
 •   

  Kurtz ezredes

Avatar

15 hozzászólás

 1. Avatar

  similis simili gaudet: simlis a simlisnek örül
  Szép időszak volt, de most még szebb jön, és soha ne térjen vissza! 🙂
  A piacgazdaság visszanyalt, féreg libsi férgek!

 2. Avatar

  Tekintettel arra, hogy egyrészt divatzöldek, másrészt meg úgyis zsebre vágják a temetési segélyt, mint a kaviáros-libamájas szendvicseket a sajtótájékoztatókon, nyilvánvaló, hogy szó sem lesz sírhant-lebetonozásról. Viszont akkor ha sírhant lesz, felmerül az ősi kérdés: mi legyen vele?
  A: vessék be csalánnal, hogy ne tudjanak rászarni,
  B: szarjanak rá, hogy szebb virágok nőjenek rajta?

 3. Avatar
  Fábián Ferenc

  Ezredes Úr! A keresztény babonák helyett még ha csak kármában, buddizmusban hinnének! De égig érő önbizalommal, eltartott kisujjal tudják kinyilatkoztatni, hogy Istenben nem hisznek. A következő percben szellemekről, ördögökről, kísértetekről, ufókról, zombikról (mit hagytam ki?) úgy beszélnek, mint te meg én az időjárásról. Ezt nem én találtam ki: élő egyenesben beszélgettem ilyen… izékkel…

 4. Avatar

  Jó cikk!
  Máris nekiláttak pörögni a kiss félék,mint majom farkán a stanecli. (f@szbukosok)

 5. Avatar

  Vajon mi lesz Karácsony Gergely budapesti klimakatasztrófa szellemével, ha ezek a nagy karbonlábnyomú Indexesek oda ejtőernyőznek a fővárosi önkormányzathoz?

 6. Avatar
  Poroszlai Róbert

  remek.

 7. Avatar
  csakafidesz

  “Nem lehet, hogy ez az egész most a sors büntetése, mert folyton a magyarok ellen drukkoltál meg nem álltál fel a Nélküledre? Hm?”
  Azt hiszem a f.szuk állt fel tőle, ők ülve maradtak, úgy kevésbé látszik.

 8. Avatar

  Elvált az ocsú a búzától. A vérvörös bolsi-náci, a hegemonista, zöldre festett neolibsi-anarchistától.

  A lelépők a DK által gründolt lapnál, a Dobrev Klán szekerét, míg a Indexnél maradók a Momentum szekerét fogják tolni.

 9. Avatar

  A cinikus, nyegle, lekicsinylő, gyakran felületes, okostojás stílus valóban sokunkban vált ki ellenérzést. Viszont a stílust nem szerencsés összekeverni a közölt tényekkel.
  Én azért tartom problémásnak az említett hírportál úgymond megszűnését, mert egy esetleges kormányváltás esetén nem nagyon lesz olyan függetlennek mondható felület, ahol a magát a politikától távoltartani igyekvő széles népréteg hitelesen tudna tájékozódni a hatalom túlkapásairól. Emlékezzünk a 2010 előtti időkre, tényfeltáró írásokra, amikor a nagy nyilvánosság jóformán csak az index által értesült egy csomó nagyon súlyos hatalmi mutyiról. Nokiás doboz, autópálya tenderek (nem a Közgép hanem a Strabag) helikopter (nem a Rogán hanem a Kóka), Szekeres Imrék, Lampert Mónikák, Puch Lászlók, csupa vállalhatatlan arc. Emlékszünk még rájuk? Nem kis mértékben a lapnak volt köszönhető, hogy sokan akkor utálták meg végleg az mszp/szdsz-es politikusokat. (Szerintem, ha 2010 előtt nincs index, akkor 2010 után nincs 2/3.)

 10. Avatar

  A lábaimon,már nem vágom a körmöket
  ,s nem veszem meg az estihírlapot.
  A szobámba,meg büdosség gyön fölfele…..
  (amúgy KFT a fénykorából.)

 11. Avatar

  Senkinek sem fog hiányozni Soros libsi lapja. Az index nemzetellenes hazugsággyár volt, ami napi 24 órában Orbánt sározta. Mindenki jól jár azzal, hogy elhallgattatták.

 12. Avatar

  Kár, hogy megszűnt az index. Az összes bérkommentelője (vagy hasznos idiótája?) idejött kommentelni…

  • Avatar
   Ivan von Gorcsev

   Nem kommentelnek, csupán síratják a jól bejáratott index profiljukat. Itt kapnak hideget, meleget, de akik fizetnének nekik… kissé finnyásak. A másik probléma: Vannak jobb oldali portálok, felelős szerkesztővel, és korrekt ellenőrzéssel is. Az index mint független portál, független főszerkesztővel, független alszerkesztők garmadájával, csak a józan észtől és a jó modortól voltak függetlenek. Ezért kellene akár bal, akár jobboldali portálokhoz FELELŐS főszerkesztő, aki tisztességra tudná oktatni az elkanászodott nyáját ! Mindegyikhez.
   Viszont idegen zászlók alatt így lehet kalózkodni. Amíg a lóláb ki nem bujik a zsákból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük