Kedves haladó onlineújságíró járvány idején!


Mindenekelőtt hadd szögezzem le, hogy pótolhatatlan munkád nyilván a világjárvány idején csak igazán fontos, hiszen nélküled honnan is értesülhetne arról a kormány, hogy esetleg csinálhatna valamit sokkal jobban is.

Szóval alapvetően békeidőben is a legfontosabb vagy egy normálisan működő társadalom számára, mert orvosok vagy légiirányítók nélkül simán meglennénk, de online portálok kreatív és hírszerű tartalmai nélkül bizonyára olyan gyorsan összeomlana a precízen felépített és gondosan megtervezett civilizációnk, mint ahogy most összeomlott a színházművészek meg utazóbloggerek áldozatos munkája nélkül.

Ennyi udvarlás után most már igazán beláthatod, hogy valójában rengetegre becsülöm a nélkülözhetetlen hivatásodat, de talán pont most nem kéne mégse ekkora hévvel gyakorolnod. Nem is értem, miért gyűltök össze zárt térben vagy ötvenen újságírók, a mindennapi sajtótájékoztatón, hogy minden nap feltegyétek ugyanazt az unalmas féltucat kérdéseteket, hogy pontosan hol laknak a fertőzöttek, meg miért csak dr Belügyminisztertábornok Urat tesztelik.

Ezeket tegyétek fel simán írásban, ha a Törzs elmondta a valóban fontos dolgokat, amiről a lakosságnak tájékozódnia kell!

Sokkal szívesebben olvasnék tőletek döbbent elemzéseket arról, hogy hol van most szívszerelmetek, az EU. Meg, hogy a nemzetállamok a XIX. század rég elmúlt tévedései csupán. Nyugaton már tolerancia és átjárhatóság van, ami csodálatos gondolat ugyan, és Orbán alapvetően a köcsög, de most pár hónapig legyen mégis úgy, ahogy Orbán akarja már régóta.

Valamelyik utazósblogodat is folytathanád, ami régen olyannyira népszerű volt. Tudod, „enni Wuhanban”, amelyikben a dobogó kobraszívről meg denevérlevesről áradoztál. Az irániak jófejségéről, meg arról, hogy Olaszország is mennyivel előrébb jár már nálunk. Esetleg, hogy a menekültek befogadásának kockázata minimális, és biztos nem fognak majd erőszakkal kimászkálni a karanténból. Vagy éppen az a baj, hogy továbbmennek.

Tudom, hogy most nagyon kérdeznél, de inkább írj! Sőt, olvass! 2-5 évvel ezelőtti önmagadat mondjuk. Aztán a végén lehet, hogy arra jutsz, amire a napokban Vértes András. 😉 Én amúgy azt se bánom, ha ezt folytatod, és a társadalmunk termel majd rá megfelelő immunreakciót.

Persze, tudom, hogy az általad elképzelt kis világod szerint most aztán tényleg te vagy az univerzum (ez már önmagában is hazugság amúgy) középpontja, és most fogsz aztán különösen járványügyi szakembereket, tisztifőorvosokat meg ezredeseket csicskáztatni a sajttájon, de az a helyzet, hogy ez még békeidőbeli jogrendben sem áll fent. 

Inkább menj haza, és maradj is ott! Végezz valami igazán értelmes tevékenységet, pl online csatahajózás.


  Kurtz ezredes

13 hozzászólás

  1. nekem az tetszik, h felteszi valamelyik a kérdést, kap valaszt. utana ketto ugyanazt megkerdezi. ennyire sotet gyokerek? nincs felirva egy MÁSIK kerdes?
    faq újságíróknak
    1. a who protokolja szerint tesztelnek (elmondva az elso alkalommal)
    2. mindegy hol lakik a beteg, a szent laszloban fekszik (vagyis hiaba gyálon lakik, nem gyalon VAN)
    3. szemelyes adatokat nem adunk ki
    4. 3 napja megjelent a kozlonyben
    5. a kozlony a magyar allam hivatalos jogszabaly ertesitoje.
    6. 8 napja elmodtuk
    7. 11 napja elmondtuk.
    8. igen, az egy kerdes az egy kerdest jelent
    9. a 444.nek is annyit jelent
    10. a 444 nek is annyit jelent

  2. Ez jó volt. Nem kellene felvenni a népi tradíciók közé, hogy havonta (esetleg hetente) egyszer elzarándoklunk a libsi újságok szerkesztőségeibe, és nagy lapátokkal verjük őket?

    Igény lenne rá!

  3. Vértes mekkorát égett a múltkor!
    Ők tévedtek a balog kormányok idején is… – mondta. Ja, felfelé! Mióta nemzeti kormány van, lefelé tévednek. És ezek irányították a hazánkat! Meg is lett az eredménye.

  4. Ezek nem újságírók.Hanem magukat bölcsnek képzelő dologtalan kis nyikhajok.

  5. Molnár József

    Most mindenképpen elválik mik is a nélkülözhetetlen munkakörök. Ha tehetek egy szubjektív megjegyzést, akkor pl.az orvos vagy a pék biztosan nélkülözhetetlen foglalkozás.
    Ezzel szemben a szociológus, vagy a politikai elemző, hm…
    Lehet, hogy kevésbé veszi észre a magyar gazdaság ha hazaküldik őket

    • Orvos?

      Talán az asszisztense, az ápoló.

      • A kutatóorvos is orvos, nem csak a kezelőorvos!

        • A kutatóorvos?

          Az köti a gyógyszerkipróbálási szerződéseket kórházi betegek és eszközök felhasználására a saját zsebe javára? A résztvevő beteg felelősségére?

          Munkája pedig statisztika vezetése a kiválasztott betegek esetek állapotváltozásáról, a kötelező betegdokumentáció mellett?
          Aki jelentést készít a nyugati gyógyszergyáraknak az ott nem engedélyezett humánfarmakológiai vizsgálatról?

  6. Ezek, ott a sajtótájékoztatón nem újságírók!
    Simán csak Soros csatlósai, akik azt sem tudják miről van szó!
    IDIÓTÁK!!!!

  7. Ezek, ott a sajtótájékoztatón nem újságírók!
    Simán csak Soros csatlósai, akik azt sem tudják miről van szó!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük