KarantÉN!


Az ellenzékieskedés járvány idején sem szünetelhet egy pillanatra sem! Attól, hogy be vagyunk zárva lakásunkba, még nem kell csüggednünk, hiszen azzal az ellenzékivel tölthetjük ezt a nehéz időszakot, aki a legkedvesebb számunkra: az ÉN-nel! Ráadásul a modern technikának hála ÉN csak fizikailag van elkülönítve a normális emberektől. Virtuálisan nagyon is kijárkál ezekben a vészterhes időkben, hiszen mostanság több a véleménye, mint bármikor. Véleménye és harsány kis lénye pedig ott van minden platformon és megosztón, ahol mindig látod őt, pedig sohase akarod igazán.

Tévéműsort csinálok, ÉN! Természetesen nektek. Na, jó. Igazából önmagamnak csinálom. Itthon vagyok, úgyhogy megmutatom a legkedvesebb oldalat magamból. Látjátok, micsoda könyvespolcom van ÉNnekem? Akkora éttermiségi vagyok, hogy el se mozdulok előle, itt leszek mind a hetven percen át, mialatt hallgathattok engem. Pöpec a polc, mi? Fordított fengsúist fogadtam, hogy ilyen rendetlenre rendezze nekem. Akkora értelmiségi vagyok, te úristen. Egyedül önmagamtól tudok már csak. libabőrös lenni. 

Elmegy kicsit a net, amikor szkájpolunk nektek a többi ilyen ÉNnel. Engem persze ez egyáltalán nem zavar, és csak mondom-mondom-mondom-és-mondom. Látjátok, hogy mozog a szám? Tulajdonképpen ti is jobban jártok, ha a hangot alapból leveszitek. Úgyis tudjátok, mit fogok majd mondani. Szidom majd a 0rbánt, meg kicsit az ellenzéket is, hogy kiegyensúlyozott maradjak. Persze a Gergőt ilyen szörnyűséges időkben most mégis megvédjük, de a lényeg az lesz, hogy a döntéshozók valamiért most se fogadják el egy olyan kiváló szakember bölcs tanácsait, mint amilyen ÉN!

Edzek, ÉN! Látod? Príma kis nő vagyok. Sorban állnak értem a férfiak, akár hiszed, akár nem. Leginkább persze nem, pedig tényleg így lenne, ha úgy lenne, ahogy akarnám. Hidd el! Bármikor lehetne pasim, sőt, van is. Lényegében ÉN vagyok Fegyőr francia nője. Úgy lélekben meg képletesen. Ha anyámék elmennek, akkor fel is szoktam vinni hozzánk. Egyszer majd kistreamelem őt is, csak hogy elhiggyétek végre nekem, hogy van. jó?

Szentséget veszek, ÉN! Látod? A legmélyebben hívő keresztény ember vagyok, aki mélyen éli meg a hitét és legbelül. Nem pedig úgy, mint az álszent és képmutató fideszkormány. Ugye, milyen mély és legbelüli? 13 percig állítgattam így, hogy igazán lásd a térdelésemet. Meg az arcom, ahogy átszellemülök! Ostyát meg bort is nyelek majd, ha ezzel provokálhatom a Orbánt. Bármit megtennék, csak hogy végre figyeljenek rám!

Divatlapot lapozgatok, ÉN! Ugye, milyen izgalmas? Ha sokáig fogom és tartom magam elé, ÉN leszek a következő Benedek Tiborné. Ha egyszer sérülten megkaphatnék egy ilyen világsztárt… Kész terveim vannak vele. Szeretetteljes gondoskodással ápolnám körbe. Mint a Tortúrában az a nővér. Tudjátok?

Gitározok, ÉN! Látjátok, hogy valaki annyira menő viszkiszakember, hogy otthon is napszemüvegben csapatja? Erről jut eszembe, a járvány egyik szerencsétlen áldozatáról az ugrott be nekem, hogy ÉN! Ki is posztoltam gyorsan, nehogy veszendőbe menjen egy olyan nagyszerű kis organizmus, mint amilyen szerénységem. Ha elmegyek majd a temetésére, ott is önmagammal fogok szelfizni a gödör fölött. Menőke, ugye?


  Kurtz ezredes

8 hozzászólás

  1. Ja. Ők mintaképként sose mondanának le a mi szórakoztatásunkról. Mert bizony nagyon szórakoztató ahogy az emberlánya bámul egy képernyőt és látja, hogy benne egy másik emberfia, emberlánya sajátmagát isteníti.
    Nem tudom kinek szórakozás mások magándolgait kukkolni, akár nemvalóság valóságshow, vagy szappanopera műcsillogása-álproblémái, olcsójános beszélgető és főzőműsorokról van szó.
    Nyilván bőven van ilyenekre kereslet, de nagyon kietlen lehet az az élet, amit csak mások életét nézve – mint pl. most reklámozott milliárdos parazita nejeket – lehet leélni valami hasznos, tevékeny alkotó hobbi(k) helyett.

  2. Lópici Gáspár

    Nekem viszont ÉN sokkal érdekesebb vagyok Magamnak

  3. hála az égnek (és a még józan eszemnek) fogalmam sincs róla, kikről szól ez az írás
    és hálás lennék, ha senki sem akarná elmagyarázni 😉
    köszönöm

  4. Az önimádást John Lennon és Yoko Ono hozta divatba 50 éve.

  5. Nagyon irritáló,hogy a sok,tehetséget és hangot is nélkülöző (nagyon könnyű)zenész nap mint nap az életünkbe tolakodik. Legfeljebb egy zsákfalu 200 lakóját (sem ) érdeklő senkik vernyákolnak karanténkoncert ürügyén és mutatják be csak önmaguknak fontos ÉN-jüket. Bosszantó,hogy ennek az önmutogatásnak a közszolgálat teret ad.Az összes túlfizetett nyekergő már a karantén második napján éhen akart halni, de most megtalálták az ingyen élés további lehetőségét

    • Így igaz, kedves Pandora. Az önfontosság csak mindig megtalálja a maga lehetőségét. Muszáj bemutatni mennyire nélkülönözhetetlenek, mert pont ez a járvány, önkarantén mutatna rá, hogy kik fontosak és kiknek a hiányát nem is vennénk észre… Ilyen veszélyes időkben a celebek nem a jövedelemkieséstől félnek, hanem, nehogy kiderüljön, mindenki meglenne nélkülük is.

  6. Yolo neked, te ÉN.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük