Józsa vs. Illés – ki a valódi tahó?


Mikor a feminista Lévai Katalin, aki nem mellesleg szocialista EP képviselő, ráadásul miniszter volt a Medgyessy-kormányban, „szexistának” nevezte Illés Zoltánt – muszáj volt újraolvasni a parlamenti jegyzőkönyvet. És óhatatlanul eszünkbe ötlött Balogh József és az MSZP-s Józsa István ügye is. Tényleg ennyi bunkó férfi ülne a Parlamentben? Igaza lenne az egyébként „szelíd lelkű” Vadai Ágnesnek, aki „letahózta” a Fideszes IllésZoltánt?
Nézzük csak sorban a tényeket, majd csak ezután ítélkezzünk!
Balogh József képviselő tavasszal, egy átmulatott éjszaka után megverte az élettársát. A nő természetesen ezután elhagyta. Ez tény. Rogán Antall volt az első, aki frakcióvezetőként éles hangon ítélte el a képviselőt és kezdeményezte a kizárását. Még a népszabi is megírtaRogán elmarasztaló szavait. Majd Balogh, köpve a tisztességre, megelőzve az eljárást, inkább kilépett a Fidesz frakcióból. Ma független, de volt párttársai szóba sem állnak vele. Nem bocsátották meg bűnét. Ez is tény.
Balogh József tahó. Nem a Parlamentbe való. Ez ítélet. A Fidesz ki is tette a szűrét.
Józsa István szocialista képviselő,2012-ben, egy bizottsági meghallgatáson előbb üvöltözött az elnökkel, majd ezt követően meghúzta Kubovicsné Borbély Anett bizottsági szakértő haját. A munkahelyén bántalmazott egy nőt! Később nemhogy bocsánatot nem kért, hanem megpróbálta kipofázni magát a kínos helyzetből. Az eset egyébként bekerült a bizottsági jegyzőkönyvbe is. Ez megint csak tény.
Józsa Istvánt nem vonta felelősségre a szocialista párt. Vadai Ágnes nem „tahózta” tele a médiát. Lévai Katalin nem írt cikket a szexizmusról, a hímsovinizmusról. Pedig írt már kismilliószor. De Józsa miatt nem ragadott billentyűzetet. Azóta Józsa él és virul. Az MSZP egyik legtöbbet szereplő politikusa. (Madarat tolláról…) Minden valószínűség szerint 2014-ben is befutó listára kerül és parlamenti képviselő lesz. Ez szintén tény.
Többek közt e két eset is szimbolizálja a Fidesz és az MSZP közötti különbséget.
Szél Bernadett. Az biztos, hogy
buta, de szép lenne?
Nos, ezek után nézzük meg az aktuális ügyet! Mit is mondott Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a minap a Parlamentben? A jegyzőkönyv szerint az LMP-s Szél Bernadett kérdésére válaszolt ilyeténképpen: „Attól, hogy ön szép, még nem következik, hogy ön okos (…) Vissza kell utasítanom azt a sok butaságot és baromságot, amit ön az elmúlt 5 percben mondott.” Aztán sorban cáfolta a Szél Bernadett által elmondottakat. Hamar kiderült, hogy a képviselőnőnek valóban vagy fogalma sincs az egész témáról, vagy hazudik, hogy hangulatot keltsen a kormány ellen. Arra kérte ugyanis Illés Zoltánt, hogy a kormány kérjen ki bizonyos dokumentumokat a román kormánytól, az Erdélyben található verespataki aranybánya környezetterhelő beruházási terveiről. Holott évek óta kéri és kapja a kormány ezeket a dokumentumokat. A Gyurcsány-, a Medgyessy- és az Orbán-kormány is. Politikától függetlenül. Tehát, ha nem is „baromság”, de „butaság” volt, amit Szél Bernadett mondott. Ez megint tény.
Illést egyébként nyugalomra intette Lezsák Sándor, a parlamenti ülést levezető elnök is. Illés ezután visszafogta magát, majd a „baromság” szót visszavonta. Később SMS-ben is bocsánatot kért. Ami szintén tény! Még akkor is, ha tényleg baromságokat hordott össze Szél Bernadett. Ha férfi, ha nő. A hülyeség egy jóképű férfi, vagy egy csúnya nő szájából is hülyeség. A baromság független a nemektől…
Mindenesetre az ügyet a baloldali kötődésű feministák hamar felfújták. A nem éppen úrnői, finom viselkedéséről híres Vadai Ágnes „letahózta” Illést. (Vajon mit szólnának a balos feministák, ha egy nőt tahónak nevezne egy parlamenti képviselő?!) A szocialista Lévai Katalin pedig írt egy „nagyszerű” cikket a Népszabinak, amiben nőgyűlölőnek, sőt szexistának nevezte Illés Zoltánt. Úgy gondolja, hogy Illés az egész női nemet, minden magyar nőt megalázott szavaival.  Nem túlzás ez kissé a tények ismeretében?
Szerintünk vihar a biliben. Olyan, mint amikor a feministák szóvá teszik, mikor a sportriporter „úszóhölgyet” mond, nem „úszónőt” az élő közvetítésben. Mert szerintük ez is szexista!
A feministák gyakran esnek át a ló másik oldalára. Ez talán m
ég érthető is némely helyzetben. Sokkalta inkább tartjuk problémának, hogy kettős mércével ítélkeznek. Illés szavai szerintük szexista (mert fideszes), Józsa hajhúzása pedig rendben van (mert szoci). Tényleg! Hol voltak a hangos feministák, amikor Józsa testileg valóban inzultált egy munkáját tisztességgel végző nőt?!


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük