Hová lesz a séta?!? Épp alkotmányozunk…!


Felfokozott izgalommal, és némi aggodalommal várjuk az Orbánváltó ellenzék március 15-ére tervezett tüntijét. Az eredeti tervek és megállapodások értelmében a Tavaszi Vihar résztvevői közül 10 szerencsés kiválasztott lesz az ideiglenes kormány tagja, akikre az este 8 órakor tartott Alkotmányozó Nemzetgyűlés ruházza rá a tejhatalmat, amit gyakorolnak egészen a fékek és ellensúlyok potméterjeinek tökéletes állapotba nem történő beigazgatásáig.

Tuareg Gábor honlapján azonban aggasztó hírek keltek szárnyra (netes kulturától idegen módon – pusztán olvasóink mentálhigiénés állapotára figyelemmel – ezt nem vagyok hajlandó linkelni) , miszerint a Szolidaritás nem kellően szolidáris az összefogás szándékával, és sztrájktörő módjára korábbra, és más helyszínre tervezi a saját kormányváltását. Így elképzelhető, hogy a felhevült nép véletlenül nem egy, hanem két ideiglenes kormányt választ nemzeti ünnepünkön. De ami a legnagyobb baj, hogy sétálósra tervezi a rendezvényt.

még meg is sétáltatják a Tömeget, nyilvánvalóan azért, hogy eléggé elfáradjon, nehogy a Nép átjöjjön a Kossuthra utána.

Az ezután következő alapfokú tüntetés-módszertani kritikájában többek közt azt rója fel az amúgy nagyobb sajtófigyelemnek örvendő Szolidaritás tüntetés-szervezőinek, hogy a lázadó szívű tüncizők a délutáni sétában esetleg annyira kifáradnak, hogy estére már nem is lesz kedvük alkotmányozni. Persze az új Ságvári Endrék ifjú élcsapatának meg sem kottyanna egy ilyesfajta menetelés a jövőbe, túléltek ők már esőt, ködöt és zimankót elégszer. Egyszer egy szembemozgólépcsőn is kijutottak a metróból, mintegy erőt mutatva. Dehát gondolni kellene a lelkes, ámde fáradékonyabb DK-sok többezreire, az öregecskedők már nehezen gyakorolják az utcai demokraták jogait. Pláne két tüncit egy nap. Hát gondolkodjunk már…

Még szerencse, hogy 15-én nem adják a Szulejmánt. Olyankor a Szolidaritást ki sem lehet robbantani otthonról. Össze kell hangolni az erőket kérem, nem össze-vissza sétafikálni a városban!


  Zsuzsanna Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük