Hírek rólunk a nagyvilágból


Járvány és karantén idején nagyon fontos, hogy a megfelelő szervek gondoskodjanak az otthonmaradó egyének felhőtlen szórakoztatásáról is. Nos, mi tényleg végignéztük, mi van a CNN-ZDF-444-24-en, hogy nektek már tényleg ne kelljen! 

Christiane Amanpour ma megkérdezte Szijjártó Pétertől, hogy mit szól ahhoz, hogy Orbán Viktor május 3-án megbukott, amiről ő független és megbízható magyarországi hírforrásokból értesült. Egyes hírforrások szerint ez legkésőbb 2011. május 3-án történtni fogott vala majd (újmúlt nyelvtan). Szijjártó Péter ezután olyasmit mondott Christiane Amanpournak, amit ő számára újnak minősített. 

***

Egy új, eddig csak az elméleti tudományokban létező, izgalmas gondolatkísérlet megvalósulását láthatjuk mostanában. Magyarországon most egyszerre van túl sok és túl kevés lélegeztetőgép, amelyek száma a népjólét alapegysége, de egyébként most már mégse fontosak, hogy sokan lettek. Egyszerre szabadítottak fel túl sok kórházi ágyat, amelyek már egy hónapja el fognak volt fogyni vala (már újmúlt van érvényben). Orbán egyszerre költ túl sok, és túl kevés pénzt a gazdaság túlélésére. Egyszerre hoz túl enyhe és túl szigorú intézkedéseket a járvány megfékezésére. Egyszerre túl különutas és túlzottan szolgaian a rossz külföldi mintákat másoló. Ha Schrödinger ma élne, tuti nem a macskán, hanem a magyarországi balliberális ellenzéken próbálgatná, hogy benne van-e a dobozban, vagy még oda se sikerült neki bekerülnie.  

Ezzel szoros összefüggésben van az is, hogy túlságosan enyhék a kijárási korlátozások más, fejlett nyugat-európai államokhoz képest, de a belpesti környékeken ezzel szemben viszont túlságosan erősek, ez pedig a napnál is világosabban Orbán legújabb gettósítási rendelete. 

***

A német közszolgálati tévé vidámműsorában nagy gondot okozott, hogy ezúttal kihez hasonlítsák Orbán Viktort, hogy az végre tényleg fájjon neki. Hitler és Hannibal Lecter már megvolt, a német ember pedig a nagy változások dacára is valahogy ma is ugyanolyan. A kapott parancsot mindenáron teljesíti, ha pedig az első nagy kezdeti lendület nem hozza meg a kiszámolt sikereit, akkor tanácstalanul és ugyanazzal próbálkozik megint, és megint és megint és megint és megint és megint. Közben pedig egyre csak hidegebb lesz. Csodafegyverként esetleg ki lehetne találni, hogy Orbán Viktornak annyira szar humora van, mint a német közszolgálati tévének, hátha ettől tényleg komolyan megsértődne végre.

***

Tárgyalás nélkül ítéltek el bűnösöket, ami már a legsötétebb diktatúrák előszelét idézi. Ilyen csakis önkényuralmi rendszerekben történik, kivéve azokban a különleges esetekben, amikor mégse, de az most más. 

***

Az MSZP ma tudatosan nem volt hajlandó megemlékezni arról, hogy 30 éve hordunk népviseletet. Az apróra olvadó kis szerény párt minden megmaradt energiáját a magyar nyelv rigorózus és kérlelhetetlen szabályai ellen való harcra fogja fordítani. 

***

„A nácik régen ugyanúgy fütyülték ki Göncz Árpádot, ahogy azt ma is megtennék!” – A fővárosi tanácsháza médiatestőrségének liberális parancsnokával beszélgettünk. Végre egy, a politikától független médiamunkás a közhatalom szolgálatában.

***

Itt a vége, köszönjük a figyelmet.
Aki szerint a fentiek csak szarkasztikus írásocskák voltak,
azok kevés 444-et és Indexet olvasnak mostanában.
Ami roppant előnyös és hasznos tulajdonság.


  Kurtz ezredes

5 hozzászólás

  1. Ez jó volt. 🙂
    Köszi.

  2. Nem olvasok 444-et és Indexet.
    Szart WC-ben húzom le, a fent említettekkel egyetemben.

  3. Ismét nagyot szakított a közbeszerzésen Soros György. Ez idén már a 185. gendere, amit megnyert. A legújabb gender a táncoskígyó, egyetlen eddig megfigyelt példánya gumilövedékekkel támad áldozataira. A CEU kutatói szerint kizárt, hogy bármi köze lenne a férfi vagy női nemekhez.

  4. csakafidesz

    „A nácik régen ugyanúgy fütyülték ki Göncz Árpádot, ahogy azt ma is megtennék!”
    Szar világ. Göncz már csak egy rossz emlék és egy se füle-farka útkeresztezés “Városközpont”-nak nevezve.
    Sajnos annyira városközpont már ez a hely, hogy nem találtam ott működő vizeldét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük