Hervadt replikák az Orbán-beszédre




Orbán Viktor beszédét sajátosan értékelték (és ITT) a szocialisták, a radikálisok, vagy az összefogni vágyó veszekedő-reszkető akármilyen-ellenzékiek. Hisz miközben az ellenzékiség általános törvénye szerint panaszkodtak egy sort, ajánlgatták is magukat. Ez pedig groteszk önparódiába fulladt. Homokozóban, játékszerükön veszekedő ovisokat láthattunk. Értékeljük hát az értékelést értékelőket!

Az ellenzék politikai homokozójában egymásra licitáltak a játékosok. Orbán beszéde után az MSZP-s Török Zsolttól azt hallottuk, hogy „Magyarország jobbat érdemel”. Szerény. És nem szakadt le az ég… Az LMP – a Jobbikot is lekörözve – az ország függetlenségének kizárólagos letéteményeseként tündökölt. Az Együtt2014 bevallotta, hogy Bajnai, minden múltbeli hibája ellenére, mégiscsak ismeri a válságkezelés receptjét. A Jobbik – nemzeti pártként – Heller Ágnes nyomdokába lépve szapulta hazáját (nem a kormányt). És végül, de utolsó sorban, a legutóbbi beszéde alapján patológiai esetnek tűnő Gyurcsány lakonikus tömörséggel megállapította, hogy Orbán feje üres… No itt fagyott le egy pillanatra a rendszer! Esett ki a kicsiny kezekből a homokozólapát.

Török Csodafegyver Zsolt szerint „Orbán erős Magyarországról beszél”, miközben ezt „tíz éve is megteremthette volna”, vagy az „elmúlt három évben is összehozhatták volna”. Úgy tűnik Török tíz éve még tényleg a pelenkában játszadozott. Mert 2003-ban a szocialisták támogatásával Medgyessy Péter (ez a D-209 számú ügynök leánykori neve – szerk.) volt a miniszterelnök. De arra sem emlékszik, hogy az elmúlt három évben, az ex-kommunisták minden létező európai fórumon rombolták az ország megítélést, így közvetlenül az érdekérvényesítési képességét? Persze „Magyarország jobbat érdemel”. Jobbat, szerintük őket. Akik nyolc év alatt eladósították az országot, az önkormányzatokat és a lakosság jelentős részét. Miközben a bankok és a multik extraprofittal garázdálkodtak. Őszintébben hangzott volna, ha a kecskeszakállas Török azt mondja: „a bankok jobbat érdemelnek”. Őket!

A Lehet Más a Politika, amely egyre kevésbé látszik másnak (hacsak nem a másság támogatásában, vagy a pártszakadás mértékében), meglepő eredményre jutott. Szerintük a regnáló kormány nem csökkentette a függőséget. Schiffer András emlékeztetett rá: az LMP stratégiai célja “Magyarország függőségének csökkentése”. Hát erre tényleg emlékeztetni kell minket, mert ez bizony kiment a magyar ember fejéből! De köszönjük, most már dereng valami a modern liberálisok hagyományosan erős nemzeti érdekképviseletéről…

A parlamenti küszöb alatt senyvedő, viharos médiaszéllel, és amerikai dollármilliókkal szárnyaló Együtt2014 (lassan Egyedül2014) viszont mindenkivel szemben képesnek érzi magát a gazdasági válság megállításra. A „fájni fog” módszerrel már bizonyító Bajnai nyilván ismeri a válságkezelés üdvös, az IMF által diktált receptjét. Hisz legutóbb is azt követte. Az önmagukkal nagy összefogásra készülő Bajnaiék szerint „rossz irányba mennek a dolgok”. Ezzel szemben ők ismerik a jó irányt. Programjukból kiderül: a bankadó kivonása, a multiadó megszüntetése, a családi támogatás megnyirbálása, a minimálbér csökkentése a „jó irány”.

A Jobbik szerint „Magyarország rosszul teljesít”. Nem a kormány, hanem az ország, ergo a kedves magyar állampolgár. Mintha a szocialista Gurmai Zita hangján szólalt volna meg Vona Gábor. Aztán a közlemény végén odabiggyesztve a szerény ajánlat: „csak a Jobbiknak van programja”. Valószínűleg az IQ bajnok, roma képviselőnőket ledöfni (vagy dugni) vágyó Zagyva Gyula szakmailag is hitelesen képviseli majd ezt a programot, ha eljön az ideje.

„Ha üres a fej, akkor üres a szöveg is.. „  – vélekedett Gyurcsány, a politikai patológiából orvosi példaként emlegetett, az országot teljesen lezüllesztő bankárkormány feje. Aki már bármit képes megtenni, csak vegyék már be valamelyik összefogás-buliba. Csakhogy ismét a hatalom közelébe legyen. Mert addiktív betegségben szenved. Rászokott a hatalom és a pénz nevezetű drogokra és hiába küldi el egy ország az SZDSZ-s Horn Gábort idézve: a Feri menj a picsába!” szlogennel.  Feri nem megy.

Kis magyar homokozó. Benne az óvónéninek árulkodó, hazudozó, a másikra mutogató csúnya kis kölykökkel. Akinek a homokváruk már többször összedőlt, vagy az építésre is tehetetlennek bizonyultak. Most nagy hangon kiabálják: „én jobb várat tudnék építeni!”
Egyébként meg tessék választani:



  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük