Gyuriferizálódott a Fidelitas


Hát a frissen megválasztott Fidelitas-elnök, Böröcz László ugyanazt a zseniális kommunikációs stratégiát folytatja, amit a jelenlegi nagytesó. Nyilatkozzunk teljesen feleslegesen olyat, hogy azon hosszan csámcsoghasson a libnyaf sajtó és összeállhasson a teljes ellenzék egy közös fotóra miatta. Erről a borzalmasan seggnyalósra sikeredett provokátorfigyelőről komolyan azt gondolják a Fidelitasnál, hogy feltétlenül szükséges, csak mert pár fütyiszagú, vén DK-s proli beordibált Vityának beszéd közben?

Miért Rigó

Ez pont olyan, mint mikor a Gyuriferi ifjúgárdistái jegyzetfüzettel ültek be a misére, nehogy a klerikális reakció ellenforradalmat hirdethessen a szószékről…

A Toronyház tagjai ezúton jeleznék – mintegy fidelitaszi értelemben följelentve önmagukat – hogy számtalan alkalommal jelentek meg spontán módon nemzeti ünnepeken, sőt baloldali rendezvényeken is, Gyurcsány előtt, alatt és után, és nyilvánították ki nézeteiket hangosan. Piréz effektíve vállalhatatlan módon, rendszerint aktivistától lopkodott  pártzászlókkal a fülében. Bunyó nem volt, de sok sör fogyott ilyenkor. És mennyi kedves, barátságos arc… Nyilvánvalóan bennünket is mellbe vágott volna, ha a szocinyuggerek provokátor-figyelőt szerveztek volna, és közülük sokan jóval nagyobb rutinnal rendelkeznek ezen a területen. Akkor bizonyára megkérdőjeleztük volna a demokráciát – ahogyan meg is kérdőjeleztük, csak nem provokátorfigyelés miatt – hanem mondjuk az orvlövészek miatt a tetőn, meg a kordonok miatt.

Ehhez képest a Fidelitas jelenlegi üdvöskéje, aki amolyan belbudai savanyúarc, konkrét ellenlépésekkel fenyegetőzik a széles nyilvánosság előtt néhány “Kormányváltó” miatt, mert azok eltévesztették a Kossuth teret. És aztán még Böröczöt megerősíti a belbudai savanyúarc lány is. Koncz Zsófia, országos alelnök. A kommunikáció csúcsa!

Ennek az egész ötletnek nem az lett az üzenete, hogy mögöttetek állunk, öregfiúk. Hanem az, hogy Orbán annyira megrettent pár befütyüléstől, hogy hadjáratot indít. Valószínűleg fél szemmel majd a hírtévésekre, meg a nemzetesekre is odafigyelnek majd, nehogy nekiálljanak spontán g*cizni.

Nem kérem. Az a pár ember, bármennyire is zavaró, magyar állampolgár. Ott és úgy üvöltözik, ahol és ahogy tud, már ameddig hagyják neki. Ez a demokrácia. Aminek része nemcsak a taps, hanem a kritika is. El kell viselni akkor is, ha nem épp a leméltóbb pillanatban, egy nemzeti ünnepen történik. Mert ennek bele kell férnie.

Amiatt meg különben nem aggódnánk, hogy a Fidelitas tagjai személyesen fognak kivonulni jegyzetelni, meg figyelni, meg aktívkodni. Ugyan már! Mit adott ennek az országnak a Fidelitas? Ilyen belbudai savanyúarcokat….

 

Emlékeztetőül álljon itt a Sziámi mindmáig aktuális száma, azokból az időkből, amikor még valóban félni kellett tőlük…

BESÚGÓK ÉS PROVOKÁTOROK

Besúgók és provokátorok
koncert közben sose gondolok
rátok

Kedves, csupa kedves, csupa kedves arcot látok
de azért jobb, ha tudjátok
hogy a magunk módján mi is figyeltetünk
aki elôttetek áll az a mi emberünk
elpirultatok
lebuktatok
besúgók és provokátorok

Tudjuk vidékrôl kerültetek fel
és még ez volt a legjobb munkahely
egy program, amit választottatok
besúgók és provokátorok
Koncert közben sose gondolok
rátok

Kedves, csupa kedves, csupa kedves arcot látok
de azért jobb, ha tudjátok
hogy a magunk módján mi is figyeltetünk
aki elôttetek áll az a mi emberünk
a magunk módján mi is figyeltetünk
aki elôttetek áll, aki mellettetek áll, aki mögöttetek áll
az a mi emberünk

Csak forogjatok, lebuktatok
besúgók és provokátorok

Besúgók és provokátorok


  Zsuzsanna Bori

4 hozzászólás

  1. Ez a Mekkmester Böröcz simán beférne a DK-ba ekkora ésszel…

  2. Ez a Mekkmester Böröcz simán beférne a DK-ba ekkora ésszel…

  3. Mindenesetre a balfékek,már mindenféle figyelőt felállítottak. Van Fidesz,kormány stb figyelőjük. Éppen ideje a provokátorok figyelésének. Ha már a nemzetbiztonságiak nem érnek rá erre.

  4. Mindenesetre a balfékek,már mindenféle figyelőt felállítottak. Van Fidesz,kormány stb figyelőjük. Éppen ideje a provokátorok figyelésének. Ha már a nemzetbiztonságiak nem érnek rá erre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük