Göncz Kinga – a hivatásos hazaáruló


Továbbra sem bír magával a képviselő asszony. Kártékonyságát tekintve lassan utoléri a Horn Gyula valagát egykor csontig kinyaló édesapját, Göncz Árpádot. Az utóbbi időben bőven akadt olyan balliberális értelmiségi, aki szisztematikusan járatott le minket. Akinek nem hazája csupán szülőhelye Magyarország. Pitiáner hatalmi és anyagi érdekek miatt gyalázkodnak ezek az emberek lassan már három éve. Szinte versenyt futnak abban, hogy „ki tud rosszabbat mondani Magyarországról”. Göncz most a nyomorból akar hasznot húzni, a hajléktalan kérdést használja eszközül.
A magyar baloldal Károlyi Mihály óta termeli ki újra és újra az önmagát internacionalistának, mostanság kozmopolitának nevező politikai szereplőket. Az ilyennek mindig fontosabb volt egy-egy nemzetközi érdekszövetség hatalma, mint hazája érdeke. Egykor a Szovjetunióért, most pedig az Európai Unióért, és jó néhány multicég anyagi biztonságáért küzd– akár a saját nemzete ellenében. Voltaképp hivatásos hazaárulókként politizál. Ez a balliberális prototípus.
A hajléktalanság valóban égető probléma. Mind az utcákon szenvedőknek, mind a többségi társadalomnak megkeseríti a mindennapjait. Van aki saját, van aki önhibáján kívül került ebbe a helyzetbe. Így sablonszerű, mindenki számára megnyugtató megoldás nincs. A probléma, amióta és ameddig emberi lények ilyen-olyan civilizációban élnek – volt és lesz. Két dolgot viszont kijelenthetünk: a nagyvárosokban egyre növekvő számú koldusokkal nem ildomos viccelődni, illetve erkölcsi hulladék az, aki ebből politikai tőkét akar kovácsolni. Hát még ha egy ország lejáratására, nota bene! hazaárulásra használja ki az emberi nyomort. Mert ezt teszi most a szocialista Göncz Kinga. Nem először…


 A minap a hajléktalanság büntethetőségével szemben fogalmazott meg egy határozati javaslatot az EP képviselő asszonya, amelyet a baloldali többségű Foglalkoztatási és Szociális Ügyek Bizottsága el is fogadott csütörtökön. A jelentés, amelyben a képviselő testület többek között felszólítja a tagállamokat arra, hogy „ne hozzanak törvényt a hajléktalanság büntethetőségéről”, látszólag szociális érzékenységről tanúskodik. De sokkal tanúságosabb az, hogy mire is használja fel mindezt a hivatásos hazaáruló Göncz. Mert a szóbeli előterjesztése szerint a magyar kirekesztő, rasszista, stb… és a magyar ugye belerúg a hajléktalanba is. Nos, ilyenek vagyunk Göncz Kinga szerint. Ezért kell az uniós határozat!
A Göncz család pedig „nem vész el, csak átalakul”. Hisz míg Göncz Árpád SZDSZ-s köztársasági elnökként; lánya, Kinga, szocialista külügyminiszterként és EP képviselőként rombolt, most édesfia Benedek Márton (a harmadik generáció) is rálépett a politikai baloldal rögös útjára. Pikáns, ugyanakkor beszédes, hogy ő már nem szadeszos, vagy szoci, hanem az Együtt 2014 alapítójaként kezdett politikai karrierbe, Bajnai Gordon közvetlen környezetében… 

  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük