Független szakmai sajtó mostanában III.


Független biciklivel érkezni, majd szocialista autóval távozni? Teljesen rendben van, a függetlenség akkor is függetlenség volt, amikor Karácsony kampánycsapatában dolgoztak, tehát akkor is függetlenség, amikor a független újságíró leszerződik a Városházára. Na, nézzük, mi maradt még ki a független szakmai sajtó vizsgálatából!

Az Index például tegnap is kitett magáért. Ahogy a Dull Szabolcs – Bíró Mariann páros múlt héten Karácsony Gergely intim részeinek kedveskedett, úgy most Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes kényeztetése volt soron. A melegséget árasztó IKEA-bútorzat és a rajta jól mutató, aranyos szívecskés bögre, amelyből Kerpel-Fronius Gábor végigkóstolhatta az Index legmelegebb nyalánkságait, remélhetőleg kiegészült egy tálcával, ami felfogta ezt a rengeteg szeretetnedvet, amit az Index fröcskölt rá, miután játékosan kiszívta belőle. Mindenesetre láthatóan lubickolt, szó szerint és képletesen is, hiszen a felétől ügyesen leadta ugyanazt az SZDSZ-es szöveget, amelyet 2010 óta csak lopva-félve mertek egymás közt a Budai Liberális Klub andalító délutánjain. A Szent Külföld a követendő, onnan kell ellesnünk és adaptálnunk a remekül működő példákat a hazai viszonyokra. Majd ezekre a hazai viszonyokra lehet fogni később, ha megbukunk velük.

Gúnyolódhatnánk itt az előző két részhez hasonlóan a lakattéi magasságokban járó kérdéscsokraikért, amelyek nagyjából leírhatok a „Főpolgármester-helyettes Úr! <3 Mennyi idő kell ahhoz, hogy érezzük végre mi, budapesti polgárok, ahogy Önök jót tesznek végre Velünk?”, esetleg a „Főpolgármester-helyettes Úr! <3 <3 <3 Mit tud tenni Ön azonnal a városházán a (fideszes) korrupció ellen?”, de erről mégis, csak pár szót ejtettünk, mintegy hangulatteremtő céllal.

Hogy ma mégsem az Index újságírásnak nevezett szerelmes pillanataival fogunk foglalkozni, arról az Átlátszó nevű független oknyomozó portál gondoskodott. Az Átlátszó a saját öndefiníciója szerint igazi őrkutya. A függetlenség és az átláthatóság legnagyobb védelmezője és kikényszerítője a hazai közéletben. Elképesztően büszkék most rá, hogy a frissen megválasztott MSZP-s polgármester Horváth Csabát is be tudták csicskítani, kénytelen volt visszavonulót fújni saját fondorlatos tervéből, amelyben a maradék zuglói közvagyont szerette volna egyszerűbben és gyorsabban kiárusítani az MSZP-közeli zuglói körnek. Ezzel bizonyítanák hát nekünk, illetve leginkább önmaguknak, hogy ők mentesek a bűnös és bűnöző MSZP-s múlttól és jelentől. Ők a legtisztább és legártatlanabb hópehely ebben a viharban, amely mindkét lopós gonosztól egyforma távolságban áll és egyformán leleplezi tolvajlásaikat.

Szegény Horváth Csabára egyébként is rájár a rúd. Valahogy egyfajta “szimbóleum” lett most odaát. Összellenzéki köpőcsésze és szurkálnivaló vudubaba egyszerre. A Kötöttfogástól az MSZP-logó alatt induló jobbikos újságíró Balogh Gáborig most az egész összellenzéki tömb azon nyavalyog, hogy miképpen szabadíthattak ránk megint ilyen alakokat a képzeletbeli politikai panoptikumból. Ránk. Izé, ők… Valahogy, mintha ez a dolog elfelejtődne a kis képletükben – hiszen olyan rég volt már, legalább egy hónapja… – bár nyilván ezért is Orbán lehet a fő felelős, hiszen miatta voltak kénytelenek bevenni őket kis összefogásukba, majd a végén rájuk is szavazni.

Vajon elsősorban önmaguknak akarnak ilyenkor bizonyítani? Saját magukat akarják felmenteni a hülyeségük következményeivel való szembesülés alól? Biztos nagyon szar lehet MSZP-snek lenni, meg MSZP-sekre szavazni, de mégis ők teszik ezt, nem?

Tényleg észszerűnek tűnő magyarázat számukra, hogy mi kényszerítettük erre őket?

Mindenesetre a folyamat leggátlástalanabb szereplője a független-oknyomozó Átlátszó.hu. Az a független sajtóorgánum, aki a saját függetlensége és objektivitása igazolására meghátrálásra kényszerítette azt a szerencsétlen Horváth Csabát, aki valószínűleg semmi egyebet nem csinált, mint amit az összes többi párttársának szabad.

Valahogy mégsem fekszik jól náluk. Biztos a feje ilyen irritáló, és azért.

Mindenesetre egészen véletlenül a héten kiderült egy érdekes információ a független-objektív, MSZP-től és Fidesztől, de főleg a disznóságaiktól egyenlően távol álló Átlátszóról. Távozott ugyanis az egyik alapító-résztulajdonosa. Az MSZP-s Gyurcsány és az MSZP-s Bajnai-kormányok MSZP-s államtitkára, aki most, hogy az MSZP vörös szerencsecsillaga ismét felragyogott, a független tényfeltáró újságírás helyett visszamegy inkább MSZP-snek. Oda megy, ahol tanácsot adhat az MSZP tavalyi kormányfő-jelöltjének, aki úgy volt, hogy az MSZP EP-listavezetője lesz, de inkább az MSZP főpolgármester-jelöltje lett. 

Megy szépen a sok MSZP-s volt miniszter meg államtitkár közé, tanácsot adni a sok-sok MSZP-snek.

Az Átlátszó és független médiamunkásai pedig meg se rezzennek. Ez végül is egy természetes folyamat. Ők teljesen függetlenek, hiszen csak előtte meg utána MSZP-sek, meg lélekben talán legbelül közben is, de az tök más. A lényeg, hogy így készül a teljesen független tényfeltáró média. 

Független biciklivel karikázik a kamerák előtt, de bármikor kész közpénzből fizetett MSZP-s szolgálati autóval távozni, ha épp megint hatalomba szavazzák őt Budapest MSZP-s polgárai.


  Kurtz ezredes

2 hozzászólás

  1. Isten szeret

    Az életünk folyamatos változáson megy keresztül. Ezt a változást az Úr végzi el. Amikor azt gondoljuk, hogy már minden rendben van, akkor újabb és újabb dolgot mutat az Úr. Amennyiben teljes mértékben átadjuk magunkat Istennek,átadjuk az életünket, a természetünket, gyengeségeinket, Ő folyamatosan megmutatja hol és milyen területen van rendetlenség és káosz az életünkben. Amikor felszínre hozza, nem szabad megharagudnunk, bár lehet, hogy abban a pillanatban rosszul esik és nem is gondoltuk volna, hogy az a tulajdonságunk, vagy viselkedésünk nem tetsző Istennek. Engedjük meg Neki, hogy Ő irányítson,vezessen, formáljon és alakítson bennünket, hogy a káosz és rendetlenség megszűnjön. Egyedül Ő tud átvezetni ezeken a dolgokon . Meg kell Benne bíznunk és akármilyen negatív dolog van az életünkben, Ő mindenből a legjobbat hozza ki. Problémáinkra olyan megoldást hoz, amilyenre még csak gondolni sem mertünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük