Ezért nem volt érdemes kijózanodni…


Mikor a tucat számmal megívott sör-whisky kombó távozott belőlünk, jött a mindig bölcs Zacher Gábor és tájékoztatott minket, hogy több utánpótláskorú alkesz van, mint ahány ifjú focista rohangászik az akadémiák műfüves pályáin. Mondjuk, ez érthető, mert egy sört bedobni egyszerűbb, mint egy biciklicselt, de nem is ez volt az évadnyitány legfelemelőbb híre…

Kezdjük is mindjárt Angelával, akit úgy látszik tényleg utolért „az a híres szerelem”. A derék német polgárnak még rendesen kijózanodnia vagy berúgnia se sikerült, mikor Angela boldog új évet kívánt; ujjával Németországra, illetve Európára mutatott, majd hasznosnak nevezte a tömeges migrációt. Mert ugyan a következő években a bevándorlást az illegálisból a legális felé kell terelni, de “eddig minden érintett ország társadalmilag és gazdaságilag is profitált belőle”. Hallgatva a kancellár asszony új évi köszöntőjét, óhatatlanul merült fel sokunkban a kérdés: ez a nő vagy teljesen meghülyült, vagy túltolta a hagyományos német kompenzálást. Vagy valami olyan bonyolult játszmába kezdett, amit lassan nincs józan ember, ki értene. De ez a beszéd nemcsak a derék Hansot, Udot, Karlt, Stefant, Jürgent, Petert és Andreast, vagy nejét, Barbarát, Annát, Emmát, Elisát, Fridát, Idát és Johannát, hanem egész Európát, s persze minket, magyarokat is jól fejbevágott!

Azóta az említett társadalmi profitról a kölni német lányok testközelből is részesülhettek, azóta is párás szemmel hálálkodhatnak bölcs vezetőiknek, hogy sikeresen odatereltek majd egymillió fiatal arab férfit, akik ugyan nem hisznek a beleegyezéses szexben, meg dolgozni se nagyon akarnak, de valamiért hasznosak…

Második körben azt kellett olvasnom, a MÁV-cégcsoport vezetői olyan egységben nyúlják le a pénzt, mint ahogy a kölni migránsok próbáltak csajozni. Vagy, mint az egykorvolt szadeszos-szocis fénykorban tették ezt elődeik. A bérplafont sikerült valahogy a két és félszeresére, azaz ötmillió per hónapra feltornázniuk, s van pofájuk ezt az egészet egy kormányrendelet kiskapujára fogni. Ráadásul mellébiggyeszteniük magyarázkodó közleményükben, hogy különben sem vettek fel év végi prémiumot, vagy jutalmat Karácsonykor a vezetők.

Talán a céges karácsonyfáról se zabálták le a szaloncukrot, ezek ilyen visszafogott emberek, tapsot érdemelnek…

Harmadiként esmét külpolitika. Szaúd-Arábiában ellenzékiek kivégzésével indították az új évet – hogy máshogy. Az Egyesült Államok legmelegebb szövetségeseinél dúl a demokrácia, ezúttal 46 síita személynek, vélt, vagy valós terroristáknak és egy közismert imámnak a fejét vágták le. Mert nekik – az amerikai barátság miatt – sok mindent szabad. (Magyarországnak ellenben középkori kormánya van, amely nem tiszteli a liberalizmust, a migránsokat, a nőket, stb.) Szaúd-Arábiában egyébként abszolút monarchia van, ami az öröklődő, egyszemélyi, királyi hatalmat jelenti. A pártokat pedig már jó régen betiltották. És ismét hangsúlyozom: az Arab-világban az USA legfontosabb szövetségeséről beszélünk! Nos, azóta az eset miatt ismét fellángoltak a hagyományos muszlim-muszlim ellentétek, többek közt Irán és Szaúd-Arábia között, pontosabban a szunniták és a síiták között, ami valljuk meg, nem sok jóval kecsegtet a következő évre nézve, tekintettel arra, hogy döntetlen esetén a harmadik meccset Európában fogják lejátszani.

Ha nem olvashattam volna azt a politikai pletykát, miszerint Obama szarik Sorosra és emiatt az utóbbi meg is sértődött, akkor nincs semmi, ami kicsikét kedvesebbre varázsolja az új évet. Így csak egy újabb whisky-sör kombót ér az egész, van még remény az emberiség számára. Talán mégis érdemes lesz ebben az évben kijózanodnunk.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Egy hozzászólás van

  1. Soha ne add fel !!! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük