Ennyi volt a magyar menekültügy


 

Mutti Merkel, aki köztudomásúlag Európa tejhatalmú tantéja, kockázatos játékba kezdett, erre mi maradtunk alul. Sikerült néhány félreérthető mondattal az önkívületig hergelni a tranzitzónákban várakozó Dzsermani szurkolókat. Bangladestől Mozambikig hétfőn mindenki szírré lett, 1999. január elsején született és az Iszlám Állam elöl menekül a német jóléti rendszerig, de a gonosz magyari hatóságok pusztán kibaszásból nem engedik nekik.

Piréz Róbert

Ezzel ugyan semmi mást nem ért el, minthogy pár napig esmét ő lett az európai értelemben vett értelmisik bezzegnémete, valamint hogy a migránsok a több hónapos vándorlás után már ne legyenek képesek 3 napot eltölteni nyugodtan és civilizáltan egy menekülttáborban, míg lezárul az eljárás. Inkább kimennek a Keleti Pályaudvarhoz dulakodni a rendőrökkel, elvégre Dzsermaniban már ott várakozik a vonatsín mellett az eléjük kirendelt fogadóbizottság, tárt karokkal, halal kaviárral, 40 szűzzel, kuglóffal és bánatos szemekkel a horizontot kutatják az őket szállító vonat után.

A magyari kormány valóban sokszor teljesen feleslegesen áll bele olyan európai vitákba, amelyeknél érdemesebb volna vállat vonni – majd csak lesz valahogyan alapon lapozni egyet. Az a másfél százaléknyi kvóta így is-úgy is be fog telni, ha akarjuk, ha nem. A gyakorlat arra mutat, a migránsok 3-4 százaléka akkor is az országban marad, ha Sri Lankán Aleppóban még máshogy tervezte.

De az EU által felügyelt és finanszírozott hot spotok nélkül a magyar menekültügy percekre van a teljes összeomlástól, ha nem omlott már össze. Nem azért, mert három hónap alatt nem tudtak pár száz perfekt urdu, pastu és arab tolmácsot leakasztani valahonnan (nem is beszélve az Indiai-félszigeten beszélt majd ezer nyelvről, nyelvjárásról), akik megfelelő helyismerettel rendelkezve könnyedén validálják, hogy a tepsiszájú maszáj vagy a ránézésre indiai vajon tényleg Aleppóban született-é vagy csak úgy bemondta a kedvezőbb elbírálás kedvéért. Hanem simán azért, mert az ellenőrizhetetlenül, de tudatosan terjedő/terjesztett pletykák miatt a migránsok nem hajlandóak magyar menekülttáborba vonulni és alávetni magukat az ilyenkor szokásos és az illendőség által megkívánt ismerkedési rituáléknak.

No Camp! No Camp!

Erre válaszul a magyari migránsterelő szakhatóságnak sikerült egy rendkívül rafinált tervet kieszelnie. A trükk egy a pályaudvarra kihelyezett patyomkin nemzetközi gyors volt, amit az első váltónál áttereltek valamelyik belföldi táborba a rajta reménykedő népvándorlókkal együtt. Némileg ront ugyan az összképen, hogy ugyanezen migránsok a kötelező körök lefutása (regisztráció, dulakodás, allahakbározás, arabokra jellemző átkozódás) után visszatérnek a Keletibe vágyakozni.

Hiába Mutti Merkel hozta ránk ismét a córeszt, csak neki lesz igaza végül. Közös, európai fennhatóságú befogadó-ellenőrző-igazoló-megállapító-akármicsoda nélkül a magyari határvédelem ott állhat Röszkén letolt gatyával és kutathatja a schengeni eljárásrendet a saját seggében. Mert hogy Merkel félreértett félreérthető direkt szemét módon megfogalmazott mondatai után a migránsok ellenségnek tekintik a magyar hatóságokat, akik pusztán rosszindulatból akadályozzák az ő boldogságukat.

***

Utóirat: Ha “trükkök százaival” is, de nem csalják, pakolják ki a menekülteket a Keletiből, akkor a holnapi magyar-román meccs után napokig takaríthatták volna a vért.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

8 hozzászólás

  1. Szabó Csaba

    A Bilderbergék nyári találkozóján döntöttek Európa továbbgyengítéséről. Kevésnek tűnik, hogy nekik elkötelezett politikusokat ültettek a legtöbb ország élére. Az EU Parlamentet és az EU Bizottságot a választók nagy része kineveti. Nem akarják a Világkormányt, a szabad kereskedelmi egyezmény ellen is ágálnak. Most majd a félelem és rettegés lesz az új fegyver. Kell hozzá 1-2 millió arab, ugyanennyi néger, néhány robbantás. Várható, a polgárok mindenbe beleegyeznek a biztonságért cserébe. Az Egyesült Államok természetesen segít majd. Így leszünk gyarmat!!!!

  2. Szabó Csaba

    A Bilderbergék nyári találkozóján döntöttek Európa továbbgyengítéséről. Kevésnek tűnik, hogy nekik elkötelezett politikusokat ültettek a legtöbb ország élére. Az EU Parlamentet és az EU Bizottságot a választók nagy része kineveti. Nem akarják a Világkormányt, a szabad kereskedelmi egyezmény ellen is ágálnak. Most majd a félelem és rettegés lesz az új fegyver. Kell hozzá 1-2 millió arab, ugyanennyi néger, néhány robbantás. Várható, a polgárok mindenbe beleegyeznek a biztonságért cserébe. Az Egyesült Államok természetesen segít majd. Így leszünk gyarmat!!!!

  3. Az Orbán-kormány tényleg durván leszerepelt. Ahelyett, hogy felkészültek volna a menkülthullámra kamuintézkedésekkel és gyűlöletkampányokkal hergelik a népet. A migráns témát arra használják, hogy eltereljék vele a figyelmet a korrupciós botrányokról. Itt a következmény.

  4. Az Orbán-kormány tényleg durván leszerepelt. Ahelyett, hogy felkészültek volna a menkülthullámra kamuintézkedésekkel és gyűlöletkampányokkal hergelik a népet. A migráns témát arra használják, hogy eltereljék vele a figyelmet a korrupciós botrányokról. Itt a következmény.

  5. Nehéz lesz káromkodás nélkül leírnom a véleményemet, de megpróbálom. Drága, kedves Piréz Róbert, az én véleményem az, hogy már az írás kiindulópontjával gond van. Számomra a központi gondolat az „érdemesebb volna vállat vonni – majd csak lesz valahogyan alapon lapozni egyet”. Elhiszem, hogy le lehet így élni egy életet békeidőben (akár háborúban is). Lehet így gondolkozni migráns kérdésben is. Most is lehetne, ha a migránsok száma véges lenne. „Hölgyeim és uraim, jön 100 ezer ember, osszuk szét őket.” Ilyen esetben a kvóta legitim álláspont. A probléma viszont, hogy ebben az esetben a migránsok száma végtelen. Mármint az 500 milliós EU-hoz, még inkább az 500 milliós EU befogadó kapacitásához képest. Ma 160-200-300 ezer, holnap 2-4-6 millió (csak a balkáni útvonalon), holnapután pedig a 160 milliós Banglades kitalálja, hogy akkor ők mostantól szírek. Közben Franciaországba és Nagy-Britanniába beköltözik egész Afrika. Ilyen értelemben tényleg be fog telni az a másfél százaléknyi kvóta, jó pár alkalommal. Lehet, hogy Merkel győz (igaza akkor sem lesz), de ebben az esetben Európának harangoztak. Világosabban: a migránsok sikeresen fogják a humanitárius katasztrófáikat Európába importálni, valamint újakat generálni. Tömören: Mad Max. Úgyhogy ez éppenséggel egy olyan vita, amibe „érdemes” beleállni. Pontosan azért, mert nincs vesztenivalónk. Ti. a másik alternatíva a megszűnés, és az csak bizonyos közgazdászok szerint választási lehetőség. Európában, az EU területén létesíteni hotspot-okat fából vaskarika. Ilyeneket ott kell létesíteni, ahol a konfliktus van, vagy annak a közelében (értsd: Líbia, Szíria, Törökország). Onnan lehet hozni migránsokat, és akkor rögtön értelme is lesz kvótákról vitázni. Aki pedig megjelenik az EU határán, azzal közölni, hogy tessék visszasétálni valamelyik hotspot-hoz, mert csak azon keresztül juthat be. És a határokat meg kell védeni. Ausztrál, izraeli, szaúdi, vagy amerikai tempóban.
    De ha jól értem, akkor szeptember 15-től „minden rendben lesz”. Mert bűncselekménnyé válik egy olyan határzár megsértése, ami nem a határsávban áll, hanem Magyarország területén, és éppen ezért nem a schengeni eljárásrend alá tartozik, hanem olyan, mintha anno domini a Kossuth téri Rendőrkordonon mászott volna át valaki, csak a büntetési kategória megemelkedett. Akkor rögtön kiutasítják az országból, ha ezek után újra bejön, akkor 2-8 év. Persze az egész célja nem a börtönök megtöltése, hanem az, hogy a migráns ezt megtudja az okostelefonján keresztül és ezért nem itt akar majd bejönni. Ha ez sikeres lesz, akkor a többi ország a szokott módon lemásolja, Szerbia és Macedónia pedig belefullad a migránsokba. Ami nekik rossz, mi viszont túlélünk.
    A jogi rész nem teljesen világos, megköszönném, ha egy jogász hozzászólna.

  6. Nehéz lesz káromkodás nélkül leírnom a véleményemet, de megpróbálom. Drága, kedves Piréz Róbert, az én véleményem az, hogy már az írás kiindulópontjával gond van. Számomra a központi gondolat az „érdemesebb volna vállat vonni – majd csak lesz valahogyan alapon lapozni egyet”. Elhiszem, hogy le lehet így élni egy életet békeidőben (akár háborúban is). Lehet így gondolkozni migráns kérdésben is. Most is lehetne, ha a migránsok száma véges lenne. „Hölgyeim és uraim, jön 100 ezer ember, osszuk szét őket.” Ilyen esetben a kvóta legitim álláspont. A probléma viszont, hogy ebben az esetben a migránsok száma végtelen. Mármint az 500 milliós EU-hoz, még inkább az 500 milliós EU befogadó kapacitásához képest. Ma 160-200-300 ezer, holnap 2-4-6 millió (csak a balkáni útvonalon), holnapután pedig a 160 milliós Banglades kitalálja, hogy akkor ők mostantól szírek. Közben Franciaországba és Nagy-Britanniába beköltözik egész Afrika. Ilyen értelemben tényleg be fog telni az a másfél százaléknyi kvóta, jó pár alkalommal. Lehet, hogy Merkel győz (igaza akkor sem lesz), de ebben az esetben Európának harangoztak. Világosabban: a migránsok sikeresen fogják a humanitárius katasztrófáikat Európába importálni, valamint újakat generálni. Tömören: Mad Max. Úgyhogy ez éppenséggel egy olyan vita, amibe „érdemes” beleállni. Pontosan azért, mert nincs vesztenivalónk. Ti. a másik alternatíva a megszűnés, és az csak bizonyos közgazdászok szerint választási lehetőség. Európában, az EU területén létesíteni hotspot-okat fából vaskarika. Ilyeneket ott kell létesíteni, ahol a konfliktus van, vagy annak a közelében (értsd: Líbia, Szíria, Törökország). Onnan lehet hozni migránsokat, és akkor rögtön értelme is lesz kvótákról vitázni. Aki pedig megjelenik az EU határán, azzal közölni, hogy tessék visszasétálni valamelyik hotspot-hoz, mert csak azon keresztül juthat be. És a határokat meg kell védeni. Ausztrál, izraeli, szaúdi, vagy amerikai tempóban.
    De ha jól értem, akkor szeptember 15-től „minden rendben lesz”. Mert bűncselekménnyé válik egy olyan határzár megsértése, ami nem a határsávban áll, hanem Magyarország területén, és éppen ezért nem a schengeni eljárásrend alá tartozik, hanem olyan, mintha anno domini a Kossuth téri Rendőrkordonon mászott volna át valaki, csak a büntetési kategória megemelkedett. Akkor rögtön kiutasítják az országból, ha ezek után újra bejön, akkor 2-8 év. Persze az egész célja nem a börtönök megtöltése, hanem az, hogy a migráns ezt megtudja az okostelefonján keresztül és ezért nem itt akar majd bejönni. Ha ez sikeres lesz, akkor a többi ország a szokott módon lemásolja, Szerbia és Macedónia pedig belefullad a migránsokba. Ami nekik rossz, mi viszont túlélünk.
    A jogi rész nem teljesen világos, megköszönném, ha egy jogász hozzászólna.

  7. Siskebab igazad van én is igy látom .Xibulba te csak ekézzed egyedül te ballibris

  8. Siskebab igazad van én is igy látom .Xibulba te csak ekézzed egyedül te ballibris

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük