Én, az ellenzéki egó – szabadvers


Körte, napgép, pipa, gitár, Ady Endre, Én meg a Czutor Velem, Jászság, szakáll. Vádlik, orrok, pocakok, vadítóan megemelt cicik, domborulatok, de Én nem olyan lány vagyok! Madárijesztő, eperjoghurt, sujtás, mente, kreatív O1G-logo, díszmagyar, minőségi outlet, Ákynak rendes zokni a Xanax mellé. Gyíkbőr-utánzat, de egy hüllőnek sem kellett elpusztulnia érte, hiszen ez saját szövet, Én magam vedlettem! Esztergom, Tapolca, Veszprém1., Liliom utca, Hódmezőlázárhely, Márkymárk a mi (Én) istenünk! A vége még Budán van! Miénk a teljes ország, meg lassan már a Tápióságba is átnyúlunk. Miféle körúton belüliség? Nagyinterjúnk. Enyém.

Kiugrott, kilépett, elsodródott, csalódott, volt ikszes, polgári árva. Haszonleső, politikai kalandor, szélkakas, mármint az Orbán, mert mi (Én), a valódi Fidesz szíve-lelke vagyunk, voltunk még apa nyakában a Műegyetem előtt! Én még nem ebbe a pártba léptem be, amivé mostanra vált! Én még nem ettől a párttól kaptam ösztöndíjat Izraelbe, meg milliós megbízásokat az őrző-védőimnek, tehát egyfajta morális dombocska alakult ki ezáltal alattam! Én ugyan rá nem nézek más férfira míg a tenyerem fel nem hólyagosodik a sok szóló dörzsikétől.

Jó estét, magyarok! Én így köszönök. Én igazi keresztény vagyok, de nem úgy, mint a kereszténydemokraták, hanem igazából! Beer Miklós rá a tanúm és Lyézus, aki meleg és néger, ha ma élne, ott kamionozna elfogadóan az Andrássyn, és akinek kiválasztott népe a Lyobbik. Fideszes, de nem úgy mint a Fidesz, hanem igazából! Konzervatív, de nem úgy, ahogy a magukat konzervatívnak mondók! Őszintén, és mélyen legbelül megélve magyarságomat (már az MSZP-ben is az volt!), nem pedig magyarkodva, mint a hamis nagyonmagyarok. Nagyon mélyen és legbelül van az, ezért nézzed meg hetente képernyőn, blogon, papíralapon, meg instán, ahogy teátrálisan teregetem magam előtt a papírlapot. Mindjárt 30 leszek. Érdekeljen titeket, hogy Én! Láss, és ne csak nézz, lásd fantasztikus lényemet, ahogy a naplementébe révedek, csodáld áthatóan üres és lapos semmitmondásomat, ünnepelj, lájkolj, osszad, kommentelj, és #Nyomtassteis! Engem! Engemet! Én!

Ősmagyarság helyett mértéktartó finnugrisztika. Szíriusz helyett demokrácia. Tarsolylemez helyett fékek és ellensúlyok. Izrael csak mértékkel – a szövetségesi béke megőrzése végett. Finoman, elegánsan eltartott kisujj, figyelő füleinket nyugatra, vigyázó szemeinket keletre vetve. Vörös vonal, felvont szemöldök. Nem átléphető határok, elviselhetetlen a tranzitzóna, még a líbiai rabszolgapiacon is jobb volt, határok helyett keresztényi befogadás, szeretet. Hangos nem az ősbűnre, a gyűlöletre, annak keltésére. Mindenkinek megmosom (Én) a lábát, aki nem Orbán. Orbánnak soha, ő Lyézustól is lopna. Mérték nélkül, mértékletesség nélkül. KereszTYénietlenül.

Tüntetés, demonstráció, élőlánc, performansz, hídfoglalás. Mikrofon, tömeg, Bem tér. Mi vagyunk a többség! Mi, ezerötszázan. Véleményem, szerintem beszédem, engem-engem, ÉNÉNÉN! Nekem jogom van ide bemenni. A mosdót is használnám, természetesen, hiszen nekem ez JÁR! Otthonosan becuccolunk akkor már, cipőket le, lyukas zoknikat elő, szelfiket be, indulhat a Fb-élő! Mentőt is kérnék szépen a biztonság kedvéért! Különben behozzuk, Én behozom az embereket az épületbe, és akkor maguk megnézhetik magukat! Azok ott mini atomerőművek a Liliom utcában. Majd nézzétek meg! Én tudom jobban. ÉN!

Publicisztika, karcolat, tárca, hetilap, folyóirat, portál, ott vagyok mindenhol és mindenkor, Én! Online.hu van már a végén sajnos, amióta 0rbán ellehetetlenítette, hogy a valódi jobboldal olvasson bennünket. Mi vagyunk a szabad ellenzéki sajtó utolsó bástyája a kormánymédia propagandagépezetének foLYtogató, szörnyű ölelésében, de leginkább Én. Mi (Én), meg a többi utolsó másik 14. Mernék az emberek, csak félnek, és nem merik! Már kinyomtatni sincs pénzünk, ha nem adsz, de azért nagy stócokban azokon ülünk a videoblogunknál, ugye milyen kreatív? Én találtam ki!

Videoblog, traccsparti, nyilashetihetes, Én is az asztalnál. Azóta van, amióta Orbán ellehetetlenítette, és nem azóta, amióta a tulajdonosunk elhajított a veresége után, mint a szaros vécépapírt. Most már legalább ingyen és a lehető legőszintébben mondjuk el azt, amit eddig sok-sok pénzért. Lécci, hirdess! Nem írjuk ki a nevedet, pont ez benne a poén!

Bitó-szalon, paktumhajó, Spinóza. Tapasztalt értékesítőként is rábeszéltek, hogy vegyek még magamból. Második reformkor. Én csinálom. Egy fecske, én. Én vagyok a második Széchenyi. Menhely, árvaház, cicusok, vizslák, kölyök, masni, szoknya, kalap, outfit, mellény, régmúlt, melegbár. Csak a kormánymédia aljas revolverzése, lebegtetett hazugságai. Régen volt, és csak véletlenül tértünk be oda Mehmed Ali Agcával. Amúgy én nem vagyok buzi, mondtam már? Gyönyörű feleségem van meg kisfiam, nem vagyok tehát buzi! Nem vagyok buzi! Nem-nem-nem! És Énnekem semmi közöm a törökökhöz azon túl, hogy Isztambul a világ fővárosa, Én kéthavonta ott vagyok A Krisztával, és Én imádom a törököket, mert ők is szeretnek minket (Engem). Nem Én állítom, hanem ők mondják hogy mi mindannyian Atilla unokái vagyunk.

Szakember, szakma, tudás, civil, humor, mértékadó, jótollú, filmes, katekéta, értékesítő, külföldi tapasztalat, két hét amerikai tanulmányút, kicsimmel Langley-ben. Ruhákat dizájnolok, tervezek, öltöztetek, a tükörben Én látszom, ez szerelem, amit ellehetetlenít a geciOrbán, mert senki nem fizet tízezret a zseniális pólóimért, hiszen a párttörténeti ösztöndíjból nem futja ilyesmire, dolgozni meg nem járunk. Én remélem, hogy Én leszek a Mindenki (Én) Magyarországa Mozgalom vezető stílustanácsadója, akármilyen riadt fejem is van énnekem. Lebeszélem a csalódott KDNP-arccal, hogy Én személyesen is láttam már Lyézust. Ha más nem, abban egyet fogunk érteni, hogy Én!

Ösztöndíj, apanázs, adakozás, téglajegy, szlovák közmédia. Ott végre senki nem szól bele, hogy szabadon, függetlenül szidjam a magyar kormányt. Az Én megélhetésem, egzisztenciám! Az újságírás pénzbe kerül. Egyszeri összeggel, havi rendszerességgel, támogatói előfizetés, 50 ezerért velünk vacsorázhatsz. A netet csak hébe-hóba kapcsolják ki, de olyankor is posztolok, még nem éhezünk, dohányzom is, pénzt kérek. Legyél oly bátyám, kérlek! Anyumat szívműtik. Neked írom a dalt, ha úgy gondolod, a végén dotálhatnád is akár. Ettől nem fogok többet írni, de kevesebbet se, ha nem utalsz. Én Én maradok mindenképpen, mert így vagyok jó. Csak ezt csinálhatom, erre rendeltettem, Nekem csak ez lehet a munka.

Nekem, engem, ide, én-Én-ÉN-ÉN-ÉN!!! Szerelmes vagyok!! Énbelém!


  tutiblog

A PS böllérblogja. Bővebben a Gy.I.K.-ben.

9 hozzászólás

  1. Amúgy Izraelből tényleg már egy kicsit sok sokk…
    Meg a “zsidó-keresztény” európai kultúra mantrából is, ami soha nem volt, mivel a zsidó diaszpóra mindig is elzárkózott a befogadó nép kultúrájától és a saját szokásainak élt.
    Meg abból is, hogy hirtelen már nem zsidók azok a zsidók, akik 1919-ben tömeggyilkoltak, akik az AVH-ban a “kollektív bűnösség” elve alapján ártatlan magyarokat tömeggyilkoltak. Nem lesz megbékélés a lelkekben, ha elhallgatva/, hogy igen is, tartották zsidó identitásukat, származás alapon rekesztették ki a magyarokat,
    s származás alapon nyertek felvételt túlnyomó részt bizonyos szakmákat adó egyetemekre: orvosi, jogi, külkereskedelmi, s a médiába. Ők, maguk nevezték el az MTV-t “telezsídiónak”. Ezt 10 millió magyar tudta és tudja ma is..
    Ezt nem lehet elkenni, elfeledtetni.
    Még mindig ott áll felavatatlanul a Szabadság téri “megbékélés” és minden áldozat emlékműve, mely körül rasszista alapon rendeztek hisztéria-sorozatot. És ma megint ott tartunk, hogy antiszemitizmus rágalmával három konzervatív újságírót ki lehet dobatni a jobboldali tévéből, mert a pártjában közismert becenevén/gúnynevén emlegettek egy újnyilas politikust. Ugyanakkor földön, vízen, levegőben, liberális média-szerte lehet O1G-zni mindenféle jogi következmények nélkül.
    Az is nagyon izgalmas kérdés, hogy mi történt, hogy leantiszemitázták a lengyeleket, és visszamondták a V4-Izrael találkozót, s lett belőle három önálló tárgyalás? Ebben az ügyben miért nem álltunk ki a lengyel testvéreink mellett? Nagy a csönd.

    • “Még mindig ott áll felavatatlanul a Szabadság téri “megbékélés” és minden áldozat emlékműve, mely körül rasszista alapon rendeztek hisztéria-sorozatot.”
      Ugyanazok akik hőzöngtek és ma is verik a nyálukat a Szabadság téri emlékmű miatt, most elfogadhatónak tartják a nyilas vezetőségű párt “egybesülését” a “tarkabarka csőcselékkel”!?
      (lásd:Terror Háza átöltöző szoba!)
      1919-es “dicső 133 nap” szellemi örökösei ma már nem finnyásak, ha a hatalom megszerzése a cél!

    • Rettenetesen bántó az “élő emlékműnek” titulált szemétté ázott mindenféle az épített emlékmű mellett,igazán nemillő az áldozatok emlékéhez.Talán el kellene gondolkodni a kegyeletről azoknak,aki ezeket a tárgyakat odatették,mert az ő feladatuk a dolgok rendbehozatala,mert ezt a helyzetet ők állították elő.

  2. Ki a szerző? Nekem bejött ez az írás.

  3. Nem a cikk zagyva, hanem ezek mind! Sikertelen, ám nagy arcú pojácák, szerény képességgel megverve. Tragikus életük tele kudarccal, meg nem értéssel és bánattal. Ha nem lennének az ellenségeink még sajnálnám is őket, így inkább megvetem valamennyit. Soha ne apadjon ki az életidegen tudálékosságuk, és a valóság miatt érzett bánatuk! Amig ezt érzik az ország nyerésre áll!

  4. A cikk (természetesen) nem zagyva, sőt, nagyon is jó, pontos, no meg némi lehetőséget ad játékra, találgatásra is: melyik “versszak” kire is illik rá leginkább.
    Külön kiemelendő a sok Én, Enyém, Nekem – az üresfejű önteltség biztos jele “ezek” megfogalmazásaiban. Egyet talán magam is hozzátennék, ez az egyik vesszőparipám a semmitmondó, önálló gondolatot semmiképp sem tartalmazó nyilatkozatokban:
    “Én ezt úgy szoktam, mondani…” – és akkor következik egy végtelenül lapidáris közhely.

    No, de hogy mennyire nem hazai és nem új keletű ez a jelenség, álljon itt egy 1969-es “vers”, már ha egy ilyen dalszöveget lehet versként emlegetni:

    All through the day, I me mine
    I me mine, I me mine
    All through the night, I me mine
    I me mine, I me mine.

    Now they’re frightened of leaving it
    Everyone’s weaving it
    Coming on strong all the time
    All through the day I me mine.

    [George Harrison]

    https://genius.com/The-beatles-i-me-mine-lyrics

    (Meg.: A linket – úgy értem, a netes hivatkozást… – nem minden blog-komment szereti, ha emiatt itt nem megy át a bejegyzés, nekifutok még egyszer anélkül.)

    • …..
      Egész nap, én vagyok az enyém
      Én én vagyok az enyém
      Egész éjjel, én vagyok az enyém
      Én én vagyok az enyém.

      Csak senki nem vette a fáradságot, hogy megértse, de a rövid tartalom tömöríti a cikkben leírtakat.
      Akiknek ez az énképük és ebben a burokban élnek, azok alkalmatlanok bármilyen poziciót a társadalomban felelôségteljesen betölteni.

  5. Ezt a Fakir Karmát nem kellene törölni?!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük