Éljenek a tanárok!

 •  
 •  
 •  
 •   

Én diszlexiás vagyok. Illetve többnyire csak voltam, ha valaki találkozott a helyesírásommal és központozási képességemmel, nem is vitathatja ezt. Emmi néni az elsős tanítónénim azonban nem vett tudomást erről a hiányosságomról, gyanítom azt sem tudta mi a diszlexia, a diszgráfia vagy a diszkalkulia. Pedig mindegyikből volt szép számmal az osztályunkban – emlékeim szerint. Ennek a betegségcsoportnak akkoriban lustaság volt az összefoglaló neve és gyakorlással gyógyították.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””][/title]

Tudom, hogy Emmi néni ma minimum fasisztaként lenne nyilvántartva, de szadizmusa eredményesnek bizonyult, második elejére mindannyian folyékonyan olvastunk és írtunk, sőt a számolás is ment mindenkinek. Engem nem téveszt meg az, hogy Emmi néni egyébként imádott minket, mindent megtett értünk, biztos az lett volna a helyes, ha az osztály felét felmentik írásból és olvasásból meg számtanból, mert jóvátehetetlen törést szenvedett a lelkünk attól, hogy addig gyakoroltatta velünk a feladatokat, amíg nem tudtuk rendesen megoldani.

Mindez arról jutott eszembe, hogy éppen megint tönkremegy az oktatás és szerdán tüntetés lesz, valamint Soros közeli civilek mozgolódnak e tárgyban. Sajnálatos módon, attól még lehet valami pocsék, hogy a Soros-féle civilek ellenzik. Aki nálam jobban utálja a Soros közeli civileket az bizonyosan kezelésre szorul, de az oktatási rendszer is.

Sajnos elég jó memóriával áldott meg a sors, olyan botrányokra emlékszem, amelyekre már az sem, aki száz millát fogott rajta. De az máig megvan, hogy első osztályban mennyire szenvedtem ötödik órában, felsőben a hatodik órában, a gimiben meg a nulladikon, meg akkor, amikor másodikban az egyik hétfőn a hatodik óra után volt még két matekunk kettőtől.

Szerintem először is azokat a Soros közeli civileket kéne megkeresni, akik kitalálták, hogy egy 11 éves gyereknek minden nap hat órája van, ha meg valamilyen korrepetálásra szorul, akkor néhányszor hét. Ha kapok egy erre a célra felszentelt fokost, én magam megyek rájuk és addig üvöltöm az arcukba a Jobbik néppártosodás előtti programját, amíg nem válnak az ötórás oktatási nap fanatikusaivá.

Ha esetleg a felelősöket a jelenlegi kormányzat köreiben kell keresni, megelégszem azzal, hogy elküldik őket, a helyi illetményalap terhére, hetedik órát tartani egy borsodi középiskolába. Aztán, ha kijönnek a traumatológiáról és a pszichiátriai kezelés is sikeres, majd alig tudjuk lebeszélni őket a négy tanórás oktatási nap előnyeiről.

A 11 éves fiam minden egyes nap hat órát rohad az iskolában. Neki is volt Emmi nénije, úgyhogy tud írni és olvasni meg számolni, de semmilyen szeretettel nem lehet felkészíteni egy gyereket arra, hogy hat tanítási óra után még két-három órát kell tanulnia otthon.

Azt fel sem vetem, mert még szakértői csoport elleni izgatásért lecsuknak, hogy nyilván a Soros-féle civilek hatása alatt álló ágensek az oktatási kormányzatban megkívánják, hogy minden tanár, minden iskolában, minden osztályban, függetlenül bármilyen körülménytől, óráról órára pontosan tartsa a tantervet. Nagyon ajánlom a Soros-féle civileknek, hogy ne kerüljenek a szemem elé.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]A nyilvánvalóan tarthatatlan baromságokról el kell ismerni, hogy nyilvánvalóan tarthatatlan baromságok.[/title]

Javaslatom az oktatási kormányzatnak, hogy a következő pontok elfogadásával ez év szeptember elsejével javítsa ki eddigi hibáit:

I.) a) Első osztályban a hetente háromszor négy, kétszer öt órája legyen a gyerekeknek.

b) Másodikban, harmadikban, negyedikben rendre három, négy, öt napon lehet öt órája egy gyermeknek.

c) Felső tagozatban ötödikben egy nap, hatodikban két nap, hetedikben három nap, nyolcadikban négy tanítási napon lehet hat órája egy tanulónak.

d) Középiskolában nem lehet hat tanítási óránál több egy nap.

II.) Az iskolák a helyi jellegzetességek alapján maguk dönthessenek arról, hogy a jelenlegi kötelező tananyag melyik részeit hagyják el.

III.) Ha egy kötelező tankönyvben, ami kikerül az iskolákba, háromnál több értelmetlen, illetve tíznél több kétértelmű mondat található (mert nagylelkű vagyok), a tankönyv egy-egy példányát kötelezően el kell fogyasztania a szerzőknek (áfonyalekvárral), a lektoroknak és annak, akinek az előbbiek rokonai az oktatási kormányzatból.

IV.) 2017. szeptember elsejétől a kötelező minimális osztálylétszám öt fő, a maximális 20 fő.

V.) A tanári munkaidő maximum napi 6 tanóra, heti szinten 25 tanóra. Az iskolák tanárlétszámát úgy kell megállapítani, hogy a maximumot állandó jelleggel senki ne érje el és legalább napi egy órát egyéni felzárkóztatásra szoruló tanulókra tudjon fordítani.

 

PS: Éljen Emmi néni!

PS2: Igen, a sorogyurizás jelen esetben irónia volt.

Facebook hozzászólások

 •  
 •  
 •  
 •   

  Paranoid Android

Paranoid Android
Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

7 hozzászólás

 1. Avatar
  homoródkarácsonyfalváért

  Végighallgatta Gulyás Balázs, Gallóné miskolci szónoklatát. A sorosgyurizás nem volt irónia.

 2. Avatar

  Éljenek.
  Kenyéren és vízen.

 3. Avatar

  A hét órával az a gondom,hogy amennyiben napi négy órát leledzenek a suliban,úgy az év,”kissé” kiterjeszkedik a nyári szünidő napjaira. Esetleg áldozatul esik az őszi,téli,tavaszi szünet. 🙂

 4. Avatar
  zombigyilkos

  Megoldás:
  LEGYEN MAGÁNTANULÓ!

  Magántanulóként is bejárhat órákra, csak nem kell mindre. Így az óraszáma csökken, a terheltsége csökken, a teljesítménye emelkedik, a rá nehezedő stressz pedig még jobban csökken, hiszen csak félévente kell vizsgáznia (megússza az év közbeni álladó nyaggatást, felelést, dolgozatírást).

 5. Avatar

  Van egy szomszéd pedagógus-pár. Ők mondták, hogy amióta Viktor a király, a fizetésük a duplájára emelkedett. És általában étteremben vacsoráznak, elég gyakran ott is ebédelnek. Amióta kisfiuk van, csak a férj dolgozik, és a felesége panaszkodik, hogy szegény ember nagyon fáradt, mert napi öt órája van-nem Miskolcon laknak.
  Más: a régi szép MSZP-SZDSZ-időkben volt egy újság, amit Kurírnak neveztek el (már rég megszűnt liberális lap volt). Amikor a pedagógusok lázadoztak a szocik hülyeségei ellen, ez a lap leközölt egy idézetet, amit állítólag Wekerle engedett meg magának kora lázongó pedagógusaira:”a szar nem robban”.
  Ami engem, laikust illet, a véleményem az, hogy Hoffman Rózsa minden tiszteletet megérdemel, mert a nemzeti alaptanterv, egységes tankönyvek, a minimum, hogy azonosan gondolkodó társadalom legyünk ….

 6. Avatar

  Soha ne add fel. Töltsd ki HunOpti önismereti tesztünket, és biztasd erre az ellenségeidet is. 🙂 http://goo.gl/xXibi3 (short link)

 7. Avatar

  Azért rohasztja le a Fidesz az oktatást, mert fél a tájékozott, kritikus emberektől. Orbánisztánt a rezsikamuval, gyurcsányozással és EU-ellenes szájkaratéval megetethető idióták tartják fent.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük