Egy valami sosem változik: a szociknak halvány fogalmuk sincs, miért akarnak kormányra kerülni


Tudják mi a baja a szociknak a kormány rezsidémonűzésével, illetve az élelmiszerek áfacsökkentésével? Az, hogy az mindenkinek, nemcsak a nyugdíjasnak jár. Igaza van Kurtz kollégának, ezt az ellenzéket nem szüleinktől örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön. Féltsük, óvjuk őket, nehogy egy potensebb átvegye a helyüket!

És azzal, hogy a 2018-as költségvetés biztosítja a 3 százalékos nyugdíjemelést, illetve a gazdasági növekedésnek köszönhetően nyugdíjprémium kifizetésével számol? Az, hogy ők bizony 13. havi nyugdíjat adnának. Meg amúgy több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak, több pénzt a több pénznek…

Ha ígérni kell semmi sem drága, a szocik baloldali demagógiája pedig csúcsra jár. Kezdődött a sebajtóbi-korszakban a nem túl hiteles „több rezsicsökkentés követelésével”, miután a „nem fog sikerülni”, „tönkremennek a távfűtök és megfagy a magyari” tematika a Valóság Nagybácsi kérlelhetetlen rosszindulatának következményeként kifulladt. Kiderült, nem volt különösképpen jó ötlet a tönkrement szolgáltatók miatt fűtetlen lakásokban megfagyott nénikékkel kampányolni. A „fizetésemelést mindenkinek!” szlogent már nem emlékszem, melyik szocialista üstökös tolta meg, mielőtt elégett a légkörben, majd Botka ott folytatta, ahol a jókorát taknyolt elődjei abbahagyták. „Fizessenek a gazadagok!” rákosimátyási magaslatokon, illetve a 13. havi nyugdíj visszaadásának ígéretével.

Múlt héten, a Táncsics Alapítvány (értsd: a szocik pártalapítványa) által szervezett Nyugdíjas Parlament rendezvényén Botka László beígérte a 13. havi nyugdíj visszaadását, illetve az egészségügyi és a gyógyszerellátás rendszerének teljes újragondolását, hisz ő mégiscsak azt a pártot vezeti, amely az utolsó kormányzati ciklusában elvette a 13. nyugdíjat, és bevezette a vizitdíjat, illetve a kórházi napidíjat. Maga Botka László miniszterelnök-jelölt pedig parlamenti képviselőként személy szerint is megszavazta a nyugdíjasokra vonatkozó megszorító intézkedéseket. Persze amellett, hogy a mindezt gyurcsányi ámokfutást és általa okozott gazdasági összeomlást is boldogan végigasszisztálta.

Nyilván jelenleg nem éppen a legkedvezőbb a helyzet a szociális demagógiához, a kormányzat is roppant érzékeny füllel figyel a választások közepette a legnagyobb szavazói csoportra. Mit lehet ezek után tenni? – dugták össze a szoci workshop tagjai a fejüket. És megszületett a nagy ötlet! A szocik által korábban kitartott és mutogatott nyugdíjas “civil szervezetek” reaktiválása. Természetesen ezt is az elmaradhatatlan megújulás jegyében, mert ami egyszer működött, az működni fog most is alapon.

Találtak is egy ilyen közösséget. De még milyet! Azt kell mondanunk, hogy valószínűleg jobb nem akadt, mert ez több mint ciki. Ez vérciki! A nyugdíjas klubokat szervező „Élet az Éveknek Országos Szövetsége” politikailag ez idáig nem nagyon nyilvánult meg.

Akár egy szunnyadó vulkán, a mélyben izzott csak.

Most azonban kitört! A nyugdíjas klubokat szervező „Élet az Éveknek Országos Szövetsége” politikailag ez idáig nem nagyon nyilvánult meg. Akár egy szunnyadó vulkán, a mélyben izzott csak. Most azonban kitört! Kitört, mert Botkáék végre visszaadnák a 13. nyugdíjat a gonosz Orbánék meg éhhalálra, hajléktalanságra kárhoztatnák őket. A fiatalokat meg kivándorlása, a kórházi csöveket rozsdásodásra, négy milliót az út szélére…

A szervezet elnöke vérbeli régi motoros komcsi érdekképviselő. Dr. Hegyesiné Orsós Éva még a Horn-kabinetben volt szociális államtitkár, amely kormány amúgy szintén jeleskedett a megszorításokban. Azután nyugdíjas „nyugdíjas érdekképvelővé” vált, és a Nyugdíjasok Országos Képviselete vezetőjeként nem szégyellt szocialista logók előtt egy konferencián, illetve több sajtótájékoztatón is nyugdíjemelést követelni még 2012-ben.

Majd tovább nyugdíjazták az egyébként is nyugdíjas „nyugdíjas-érdekképviselőt.

Ma azonban, mivel Botka hiteltelen a témában, vissza kellett hívni. Hátha ő hitelesebb lesz… Ma Hegyeseiné az „Élet az Éveknek Országos Szövetségének” elnöke, és ebbéli minőségében komolyan vehető véleménye is van, amit szerda este az ATV nézőivel osztott meg, mikor a műsorvezető arról faggatta, hogy miért nem elég az, amit a Fidesz 2018-as költségvetésben a nyugdíjasoknak biztosít.

A freudi elszólásokkal teli telefonos párbeszéd az ATV-és Híradó 12.20 percénél kezdődik. A riporter felvezetése után felteszi azt az igen mélyenszántó kérdést a reaktivált nyugdíjas „nyugdíjas-érdekképviselőnek”, hogy miközben a kormány azzal érvel, hogy „nem 13. havi nyugdíjat adunk, hanem olcsóbbá tesszük a mindennapokat (…) mit gondolnak maguk minderről?”

És ekkor érkezik a hónap egyik legmegdöbbentőbb válasza:

“Mindenekelőtt azt, hogy ami olcsóbb lett, az nem csak a nyugdíjasoknak lett olcsóbb, hanem mindenkinek!”

Ez lenne hát a legnagyobb baja az áfa- és a rezsicsökkentéssel a szociknak!


  Boris Vian

7 hozzászólás

  1. Érdekes mód arról nem beszél, hogy a 13. havi nyugdíjjat az MSZP szüntette be. Arról sem beszél, hogy a mostani kormány sokkal jobban támogatja a nyugdíjjasokat, mint az előtte lévők.

  2. Tisztelt Boris Ivan
    Nekem van egy feltételezésem. És az PÉNZRŐL szól. Sok pénzről.
    Aztán a csőd után ismét bájosan odébb libbennek,mint akiknek soha,semmihez nem volt közük. Pedig nem kicsit,hanem nagyon. És még egyiket sem sikerült a normalitás felé terelni. Azért előbb-utóbb a normalitást szorgalmazók demokratikus cérnája is elfeslik.
    És akkor,lesz ajvék,meg a fogaknak csikorgatása. (másik fordíítás szerint : csattogtatása… (Szerintem a csattogtatás erős kopással járt volna,a buzogánnyal igazított fogsorról,nem is beszélnék.)

  3. A baloldal prominensei manapsag onmaguk parodiaja. Regen a meltan megszunt Uborka c. Musorban voltak hasonlok, ma a valo vilag termeli ezeket onkent.

  4. Mindkét oldal bizonyított. Nem egyszer, hanem 3 szor. 1992 -1996 ig Horn kormány és Bokros csomag. Többek között elvették a GYED -t. is és még a GYES – ből is elloptak havi 5700 Ft -t. Mi következett ebből alacsony születésszám. 1996 – 2002 ig FIDESZ kormány. Lendülőbe tették a gazdaságot, emelkedett a születésszám, csökkent az állam adósság, fejlődött a gazdaság. 2002 -2010 MSZP kormány. Ahelyett, hogy tovább vitték volna a megkezdett úton az országot, újból mélybe süllyesztették. ÁFA emelések, iskola bezárások, vasútvonalak megszüntetése, kötelező magánnyugdíjpénztár, (amit én nem akartam), deviza hitelek reklámozása, (tönkre ment családok), emelkedett államadósság, gyógyszerár támogatások havi csökkentése, önkormányzatok eladósítása, vizitdíj bevezetése, 33 % -s személyi jövedelemadó, bónusz megtakarítások megszüntetése, magas munkanélküliség, patika privatizáció, bérstop. Mire mentek vele, IMF hitel, Bajnai csomag. Ezt azért írtam ilyen hosszan, mert úgy gondolom, ha nem vesznek el a bal és liberális oldal politikusai 8 évet, ma uniós fizetés és megközelítőleg uniós nyugdíj lehet. Ennek esélyét mindenkitől elvették, legyen az bármilyen szavazó. Ha hatalomra kerülnek, kinyitják a határokat, behívják és eltartatják velünk a bevándorlókat, az ő jogaik fontosabbak lesznek, mint a miénk, az ő tetteikre mindig mentséget találnak, hiszen volt már ilyen. Emlékezzünk a megélhetési bűnöző fogalmának bevezetésére, a segélyből élésre. Szóval nem kell szeretni Orbán Viktort, de amit jól csinál, azt mindenkinek értékelnie kellene, mert ez így igazságos. Akik pedig megkárosították az országot, vissza kell fizetniük az utolsó forintig. Én erkölcsi bizonyítványhoz kötném azt is, hogy ki indulhasson el egy választáson, mert az országgyűlési képviselő és a miniszterség, államtitkárság és főleg a miniszterelnökség bizalmi pozíció és ezert fedhetetlennek kell lenni. Tehát egy hazudozó, egy titkolózó egy más érdekeit képviselő, kardlapozó, gumilövedéket megengedő már nem kaphatná meg. Ezeket szerintem érdemes elgondolkodni

  5. C Sz Mária

    Tisztelt Uraim!
    Országot vezetni, jól vezetni nem könnyű feladat. Pláne, ha az országnak rengeteg adósága van és a csőd széléről kell visszahozni!
    A jelenlegi kormánynak és csapatának sikerűlt a fejlődési pályára állítani az országot!
    Ugyanakkor, országszerte és Budapesten rengeteg beruházás, felújítás történt pl.: Bp-en Várkert Bazár, Ferenciek tere, Keleti pályaudvar, Széll Kálmán tér, Zeneakadémia, Vigadó, Erkel színház, Mátyás templom, Parlament, befejeződött végre a 4-es metró, felújított Szent Imre korház+ helikopter leszálló, Sportkorház, Bethesda gyermekkorház, Bajcsy-Zsilinszky, Uzsoki korház.
    Vidéken: Egri Markhot Fernc korház, Körmend-i korház, Veszprémben a Csolnoky Ferenc korház, Dombóváron Szent Lukács korház, Szombathely Markusovszky, Hatvanban Albert Schweitzer, Debrecemben, Karcagon, Várpalotán, Nyíregyházán,Siófokon, Mohácson, Győrben, Békés megyében Pándy Kálmán korház stb. (Akit érdekel üsse be a Google-be : Korház fejlesztések Magyarországon.)
    Országszerte rengeteg MÁV állomás teljes átalakítása, felújítása.
    Ez a kormány kifizette az MSZP által beígért (de elfelejtett) MÁV Start-ot és a Tűzóltók elmaradt bérét,
    átvállalta a korházak, önkormányzatok felhalmozódott adóságait, kártalanította a libatartókat
    Kifizette az MSzP által felvett óriási IMF tartozást, (ez által megszabadultunk az IMF negatív befolyása alol)
    Az államadóság évről-évre csökkenő tendenciát mutat, Magyarországot a kűlfőldi pénzintézetek is felminősítették a befektetők részére.
    Az infláció féken-tartása,
    A válság ellenére emelni tudták a nyugdíjak reálértékét,
    Jelentősen növekedett a minimálbér,
    A pedagógusok, egészségügyi dolgozók folyamatos béremelése,
    Erzsébet-program, (évente 260.000 embernek biztosít üdülési lehetőséget)
    Széchenyi Kártya Program, több mint 1 millió egyén pihenését segítette,
    Otthon Melege Program,
    Hűtő és Mosógép csere-program,
    2011-től újra a gyermek 3 éves koráig jár a gyes,
    adókedvezmény segíti a munkába visszatérő kismamákat,
    Évente 700.000 gyermek kap ingyenes tankönyveket, gyermekétkeztetés,
    A családok gyermekek utáni adókedvezmény,
    Új munkahelyek létrehozása, 2010 óta 12,5% – ról 4,5%-ra csökkent a munát keresők száma.
    Kiemelt figyelem a kisnyugdíjasok részére: karácsonyi, húsvéti csomagok,
    Rezsi-csökkentés, átlagbér emelkedés
    Modern, új húsüzem Mohácson, lovarda, lovaspálya biztonsága , sportpályák, jégtörőhajó….. stb
    Észrevehető a rengeteg megvalósítás!
    Visszagondolok, az MSZP 8 éve alatt itt Budapesten megvették a nagyon hosszú, sárga villamosokat, majd rájöttek, hogy nem megfelőek a sínekhez!! A már ittlevő új villamosokhoz, majd egy éven keresztül átalakították a villamossíneket is. Majd….a népnek, hazudtunk reggel, délben meg este!
    Amennyiben, valami jól működik, az ország szépűl, fejlődik, azt meg kell becsűlni!
    Akadhatnak hibák is, hiszen emberek vagyunk, de a kézzelfogható eredmények mutatják, hogy jó úton haladunk!

  6. Pál JÓzsef

    A fenti felsorolást biztos soha nem olvasta a baloldali csőcselék,mert meggyőződésük, hogy amit nem nekik sikerült megcsinálni az eleve nem lehet jó, és ezért is érthetetlen számomra, hogy a a 24 % akik nem vettek rész a szavazásokon közömbösségük vagy lustaságuk okán, miért nem állnak támogatókként a jó eredmények mellé. ????

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük