Direkt 04.01


Április elsejére tökéletes tréfa, amennyiben annak szánták. A Direkt36 függetlenetlenített szerkesztősége egy meglehetősen hosszú anyaggal lepte meg a nagyérdeműt – köztük engem – a közkedvelt pókemberen 444-en. A sztori nagy vonalakban annyi: havi 350 bruttóért felvett egy fickót a Belügyminisztérium, aki egyébként régebben autószerelő volt és ismeri a Pintért.

Az áprilisi tréfa legjobban sikerült része az, hogy mindezt sikerült kisregény méretben, hajszálnyival 10 ezer karaktert is meghaladó fogalmazásba „összesűríteni”, azzal a csattanóval, hogy elmaradt csattanó. Infógrafikával, párhuzamos életrajzokkal, fényképekkel színesített oknyomozó dolgozat kinyomozta a nagy semmit.

Van egy ember, aki nem csak ért a szakmájához, hanem becsületesen el is végzi a szerződésében foglaltakat, mindösszesen bruttó 350 ezer magyari pénzért, ami nettóban a budapesti átlagbér környékén van, és ezt a sok-sok (Soros) millióból felépített Direkt36 lehozza, mint valami hatalmas korrupciót, óriási sztorit.

Ideje lenne elgondolkodniuk azon, ha eddig valaki nem teljesíti a „szerződésben” foglaltakat, akkor az pont a Direkt36 szerkesztősége, mert az óriási sztorik, hatalmas leleplezések, eget rengető vezető hírek helyett eddig átlátszó.hu-s másodközlésekkel és piszlicsáré semmikkel sikerült operálni.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük