Csövesbrével a kormánycsalánt


Legsötétebb oltásellenesek érvrendszerét idézi, ahogy a haladók nekiláttak megmagyarázni, hogy miért jobb az utcán fekve megfagyni, mint állva élni. Pedig csak arról van szó, hogy ők így állnak ellen: csövesfasszal verik a kormánycsalánt.

Időről-időre a liberalizmus nevű pszichopátia érdeklődésének homlokterébe kerülnek a hajléktalanok. Szinte kivétel nélkül akkor, amikor a kormányzat valamiféle intézkedéssorozat keretében kezelni kívánja a Budapesten egyre elviselhetetlenebb közállapotokat. Ha a kormányzat éppen mással foglalkozik, akkor ők is, hiszen kit érdekelnek a csövesek, ha nem lehet a kormányt szidalmazni közben. Az ékszerteknős is csak addig érdekes, ameddig üvölteni kell érte apunak és anyunak, amint megvan, mehet a tóba invazívkodni, napi szinten etetni, tisztogatni unalmas. A hajléktalanság is csak addig érdekes, amíg a társadalmat és a kormányt lehet káromolni érte, meg jó látványosan jóemberkedni, tiltakozó akciókat, konferenciákat szervezni érte olyan helyeken, ahol egy darab büdös, alkesz hajléktalan nincs a közelben, csak felső középosztálybeliek mutogathatják egymásnak papagájszínekben pompázó szociális érzékenységüket.

A világtörténelem egyik különlegesen ritka eseménye volna, ha a jóemberkedő liberálisok végre nekiállnának a saját faszukkal verni a csalánt.

Értem én, hogy ők ellenállnak, nem engednek a körömpiszok Caligulának, úgy érzik, jobb állva meghalni, mint térden állva élni, de ebbe lehetőleg ne keverjenek bele másokat. Álljanak csak, ameddig akarnak. Viszont ha azt terjesztik az idióta médiájukban, hogy jobb mocskosan, betegen és magányosan halálra fagyni az utcán, mint egy hajléktalanszállón élni, akkor ne csodálkozzanak, ha esetleg hirtelen felindulásában valaki fel- és végigpofozza őket az utcán.

A morális pánik abban hasonlít a légvárakra, hogy az építésének ugyanúgy nincsenek szabályai. Az életvitelszerűen utcán élést is rendre összekeverik a lakáshelyzettel meg a devizahitelekkel, miközben a várost nem kizárólag dízel SUV-okból ismerők pontosan tudják, hogy az a néhány száz csöves, akikről a törvény szól, azok egytől egyig kilátástalan állapotban lévő, kezelhetetlen alkoholisták, ön- és közveszélyes elmebetegek vagy éppen a román koldusmaffia által kihelyezett vendégkoldusok.

Mert dehogy arról a 20-30 ezer emberről van szó, akik országszerte hajléktalannak számítanak!

A város forgalmas részeit levakarhatatlan kutyapiszokként ellepő, fényévekről bűzlő gusztustalan hajleszek mindössze néhány százan vannak, és egyiket sem a drága ingatlanárak vagy a rútul szövegezett devizahitelek tették az utcára. Ami őket odatette, az pillepalackban kapható az olcsóbb üzletekben, esetleg a Hős utca lepratelepén kis zacsiban, és velük tulajdonképpen a társadalomnak nincs semmi elszámolnivalója.

Semmivel sem tartozunk nekik!

Az egyetlen ok, ami miatt mégis hajlandóak vagyunk beengedni őket a társadalom befizetéseiből finanszírozott, náluk különbeknek és valóban önhibájukon kívül eső okok miatt segítségre szorulók számára épített ellátórendszerbe, az nem más, mint a fékezhetetlen undor, amit látványuk és illatolásuk során érzünk.

A hajléktalanság felszámolása csak egy helyes elméletecske, amit legtöbbször bölcsésznek hallgató, egészen naiv leányok hangoztatnak, csak hát olyasmit, ami mindig újratermelődik, nem lehet felszámolni. Kezelni lehet, elviselhető szinten tartani lehet. Azért, hogy a normális többség életminősége ne alulról súrolja Nyasszaföld-alsó leghitványabb ragálykórházának szintjét. És azért, mert a TBC-és szarjaikat szerteszét hagyó emberállatok ürüléke mondjuk középkorból ismert járványokat szabadíthat el egy nagyvárosban.

Az emberi aljasság netovábbja, amikor a csillogó szemű kis bölcsészaktivisták alanyi jogként kezelik az utcán szarást.

A mától életbe lépett törvény pont annyira humánus, amennyire illik annak lennie egy civilizált, európai országban. Ha a delikvens harmadszori felszólításra sem hajlandó szedni a cókmókját és igénybe venni az ellátórendszert, akkor viszik erővel. Ez így van rendjén. Megfürdetik, megvizsgálják, tiszta ruhát adnak rá, aztán 48 órával később elhelyezik valamelyik budapesti intézménybe, ahol vagy végleges státuszt kap, vagy ha nem teljesen reménytelen, elkezdik a rehabilitációját. Néhányukból még lehet újra ember. Ez a néhány ember ad reményt azoknak, akik ezen a nem túl sok sikerélménnyel kecsegtető területen dolgoznak.

Azokból a liberálisokból viszont, akik erővel tartanák őket az utcán, azokból soha nem lesz ember. Ők reménytelenek.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

16 hozzászólás

  1. Ideje lenne a kis szocioLÓGÓSoknak, bőCsészéknek, pszichoLÓGÓSoknak az egyetemeken hasonló, kötelező
    kurzusokat tartani, mert ezek a belpesti, a Körülszart Budi nevű romkocsmában szocializálódott szellemi-erkölcsi hajléktalanok nem olvasnak értelmes véleményt.

  2. A hajléktalanság büntetése alkotmányellenes, mert

    1. Az emberi méltóság sérthetetlen, tehát a hajléktalanokat is megilleti.
    2. Senkit nem lehet kínzásnak, embertelen, megalázó bánásmódnak vagy büntetésnek alávetni, valamint szolgaságban tartani – beleértve a szállóra történő kényszerbeutalást is.
    3. Mindenkinek joga van a szabadsághoz és a személyi biztonsághoz.
    4. Mindenkinek joga van a békés gyülekezéshez.
    5. A törvény előtt mindenki egyenlő. Minden ember jogképes.

    • Piréz Róbert

      1, Szerinted az utcán a saját szarában fekvő csövesnek érintetlen az emberi méltósága?
      2, De, a magatehetetlen, öngondoskodásra képtelen embereket állami gondozásba kell venni. Vagy te hogy szeretnéd, mondjuk valaki kómába esik egy baleset miatt, azt basszuk ki az utcára?
      3, A szabadság nem egyenlő a nyilvános helyen folytatott oszlással.
      4, Ez miért tartozik ide?
      5, Ez így van, azonos jogok és kötelezettségek illetik meg. Pont ezért nincs joga közterületet kisajátítani a csövesnek sem, ahogy én sem tolhatok oda csak úgy egy fagylaltos kocsit a te kapubejáród elé és kezdhetek neki pisztáciát árusítani.

    • Molnár József

      1 Első libsi hazugság, hogy a hajéktalanságot büntetik. Nem a hajléktalanságot büntetik, hanem az életvitelszerű közterületen tartózkodást.
      2 Második libsi hazugság, hogy csak az számít embertelen megalázó bánásmódnak, ha kényszerítik a szállóra a hajléktalant. ha keresztülmegyek a vizeletszagú aluljárón, szerintem az is embertelen és megalázó bánásmód velem szemben.
      3 Harmadik libsi hazugság, hogy csak a hajlétalanokra vonatkozik a szabadsághoz és a biztonsághoz való jog. Ha egy nő este tíz után megy haza a délutános műszakból, kerülgetve az aluljáróban fetrengő hajléktalanokat, vajon tényleg biztonságban érzi magát?
      5 Ezzel egyetértek, a törvény előtt mindenki egyenlő. Mivel én fizetek adót, amiből fenntartják a szállókat ezért legalábbis elvárom, hogy (különösen télen) ott tartózkodjanak a hajléktalanok, mert egyébként megint csak az én tb befizetéseimből fogják gyógykezelni a fagyási sérüléseit

    • Kedves etwas. Sajnos nem jól látja.
      1. A hajléktalanság hogyan emeli az emberi méltóságot?
      2. Az INGYENES orvosi ellátás, étkezés, szállás biztosítása az kínzás?
      3. -20 C ban részegen megfagyni az személyi biztonság, játszótéren mászóvárba kakálni (saját szememmel láttam) az szabadság?
      4. A hajléktalanság nem békés gyülekezés. Ez itt fogalomzavar.
      5. Nem mindenki egyenlő a törvény előtt:
      Pl. ha Ön vagy én az utcán végezné dolgát megbüntetnék, egy hajléktalannak jelenleg ez ‘alapjog’. Vagy pl. lásd még 2. pont, ami nekünk pénzbe kerül az a rászorulóknak ingyen jár. S ez pedig a sokat emlegetett szolidaritás.

  3. homoródkarácsonyfalváért

    Kedves Ciszgender, örülök az írásodnak, azzal teljesen egyetértek. De a lényeg: gratulálok a valódi bátorsághoz, hogy leírtad az igazságot.
    Ugyanis sajnos ehhez 2018-ban még mindig bátorság kell, mert a hellerágnesek bizony könnyen fatvát mondanak.

  4. Na már megint osztják az észt az embertelenség-legalizátorok. Tán benne van a törvényben, hogy a hajléktalanszállóra bevitteket láncra verik és a falhoz bilincselve kell életüket tengetni kenyéren és vízen? Mi akadálya, hogy reggel megfürödve kipihenten eltávozzon és késő estig szabadon kóborogjon az utcákon?
    S ha egy parki sötét padon éjszakázva szórakozni vágyó aljas alakok felgyújtják, megverik, halálra fagy, akkor is “joga van, a biztonsághoz, embertelen megalázó bánásmód elleni védelemhez”? Hát akkor, tessék libsik: álljon minden hajléktalan mellé minden éjjel jogvédő őrség, hogy megvédje a jogait annak, aki szándékosan idézi elő a saját veszélyeztetését.
    Alapítsanak hát embermentő civil polgárőrséget és a saját erőfeszítésükkel, munkájukkal védjék meg a hajléktalanok életét. Mivel nekünk nincs pénzünk rá, hogy minden csöves mellé rendőrt testőröket állítsunk, hát mutassák be ők, hogy fűtött szobán kívül is mennyire önzetlenül civil embervédők, mert különben csak hiteltelen szájkaratés farizeusok.

  5. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy társadalomban éljen. A csövesek a nem-csöves társadalom ellenségei.

  6. Szalai István

    Egyetértek az előttem szólóval, a hajléktalanság kriminalizálása ellentétes az Alaptörvénnyel, mert olyan alapjogot mint a szabad mozgás, közterület használat nem lehet büntetőjogilag, aránytalanul korlátozni. Ha az AB elé kerül a törvény, megsemmisítik.

    • Piréz Róbert

      Ezek szerint a zebrákat is megsemmisíti az AB? A lámpákat is?

    • Engem is igazoltatott a rendőr amikor buszmegállóban aludtam isiászos ifjú egyetemista koromban. Egyszer anno még egy 2000 forintos csekket is kaptam közterületen vizelésért. A szabály, az szabály.
      A közterület nevében benne van, hogy kié. Mindenki egyenlő feltételekkel használhatja. Mi ebben a kriminalizálás? Segítsen megérteni!

  7. “Keresztény” kormányunk egyik leggyomorforgatóbb tette a hajléktalanok börtönbe zárása. Erre nincs mentség, uraim!

    • Esperes, ilyen ostoba gondolatokkal soha sem lesz magából püspök. Tessék elkezdeni gondolkodni, pl. mi az a börtön és a hajléktalanszálló.
      Ha fikarcnyi esély van rá, hogy valaki a hajléktalanságból visszakerüljön az emberhez méltó létbe, az a hajléktalanszálló biztosította háttérrel kezdődik.

  8. Jönnek a fuckface “bőcsészek” és kulturantropológusok, de ha mondjuk valamelyik családtagjuk a tbc-t elkapja, akkor meg az a baj, hogy milyen a magyar egészségügy!
    Felőlük az a sok szerencsétlen(főleg alkesz)csöves meg is dögölhet, de az akkor meg az orbánbasi a hibás!
    A hajléktalanszállók olyan szolgáltatásokat nyujtanak, hogy nagyon sok szegény ember örülne, ha részesülhetne az ilyen ellátásban!
    A sok kis liberál-aberrált csillogószemü aktivista szerintem még nem is látott ilyen szállót, pl. Máltai Szeretetszolgálat kezelésében!

  9. en azt hittem ilyen torveny mar regen van.

    amugy en mint aki fizet adot had legyen mar tobb jogom hugy es szarszagmentes kornyezetben gyalogolni, mint annak aki nem fizet egy budos vasat sem es az utcara szarik

  10. Medvefütty

    Nem, marhára nem csak a város forgalmas részeiről van szó, lásd:
    https://24.hu/belfold/2018/10/18/ha-bezarnak-a-bortonbe-akkor-sem-megyek-utana-hajlektalanszallora/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük