Cenzúráznak a viking übermenschek!


Ismeritek azt, amikor két Darth Vader viccet mesél egymásnak? Én sem, de pont így vagyok ezzel a norvég faszival, aki kipréselte magából a Soros (muhaha) aggódást a magyar demokrácia állapotáról. Egy jó liberális mindent megbocsát – énekelte Jimmy fénykorában, tréfásan utalva arra, hogy a 2006-os permanens tüntetőverés miért nem érte el a norvég Helsinki (az már nyugat) Bizottság ingerküszöbét.
Egy jobber kormánynál viszont rögtön más a leányzó fekvése. Ilyenkor élesednek a szemek, hegyeződnek a fülek, ösztönből értik a tendenciákat, meg a folyamatokat, meg a folyamatok tendenciáit, meg a tendenciózus folyamatokat, amelyek mind-mind afelé mutatnak, hogy a fasizmus nem csak közeledik, hanem konkrétan leparkolta az oldalkocsis motorkerékpárt a nappaliban.
“Tartsák nyomás alatt a kormányt” – ismertette a északi támadófoci alapvetését a liberálviking, majd büszkén villantott egy tanulmányt, amit fogalmam sincs ki csinált, elvégre különösebb összeggel nem fogadnék arra, hogy a nyilván perfekt norvég gyöngyöspatai cigányhoz ők utaztak le mélyinterjút készíteni.
Mert ugye azt mi Bjørn Engesland nevű vikingünk is elismerte, hogy az elsőre kicsit sántára sikerült a jelentés, talán nem kellett volna kizárólag Heller Ágikára és Nemes Nagy Esterházy Péterre, meg Kertész Imrére hallgatni.  “Az első jelentésünket Jeszenszky Géza oslói magyar nagykövet azért kritizálta, mert szerinte túl kevés kormányzati emberrel találkoztunk. Azt gondoltam, hogy talán igaza van, ezért később újra visszajöttünk, és többek között számos kormányzati szereplővel is beszélgettünk. A mostani jelentésünk végén ott a lista az összes emberről, akivel találkoztunk. Budapesten kívül Gyöngyöspatán is jártunk” – magyarázta az év végit Engesland. El tudjuk képzelni a professzionális demokráciadeficit-tényfeltárás menetét.
Na, mindegy…
Cui Prodest? – villantva 4 félév latint, keressük meg az okát az aktuálhisztinek! Minő meglepetés: szokás szerint a pénz. A Norvég Alap csilliómillióit szét kell dobálni a magyar civil szervezetek között és nem árt megtámogatni a szívünknek kedves alapítványok szívünknek még kedvesebb nácivadász trolljait, azaz hozzásegíteni őket a pénzleszívás tökéletes megindoklásához. Elvégre minden pályázatban ezt a rublikát a legnehezebb kitölteni, mert pusztán az, hogy szeretjük a pénzt nem elég a sikerhez. Szóval alapítványi habzsi-dőzsivel küzdünk a fasizmus ellen! No pasaran!
PS: A főnácivadász-fődemokráciaféltő-főjópéldávalelőttünkfényévekre járó norvégok kicenzúrázták a Helsinki Bizottság facebook-oldaláról a magyar jobberek nagy sikerű (sok száz hozzászólást és megosztást kapó) tegnap esti bejegyzését, amelyben többek között a 2006 őszi rendőrterrorra igyekeztek felhívni a figyelmet. Mindent letöröltek, most csak ennyi olvasható! GRATULÁLUNK! (A magyar változattal az ELÉG oldalán lehet találkozni.)
PS2: Ma este rengeteg fekete ruhással lehet majd találkozni az Almássy téren! Mielőtt a naciba barnáztok, felhívom a köz figyelmét, hogy Depeche Mode klub van a Filterben. Nem a nácikok masíroznak! További jó rettegést mindenkinek!


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük