Sztahanovista DK-ás

Bányásznap a Demokratikus Koalíciónál

 •  
 •  
 •  
 •   

Érdekes relikvia került a birtokunkba Kurtz ezredes beszivárgó akciója eredményeként. Borka-Szász Tamás, az utolsó híres magyar bányász kitüntetése, amelyet egy tökéletesen álcázott földalatti munkásőr bázison vehetett átt néhány hete, szeptember első vasárnapján, az elvtárstól és az elvtársnőtől. Az izléses antikolt hatású spiáter ötvözetből készült ötágú csillagra, a bányászott nyeranyagot jelképező stilizált bitcoin érmét, egy aprócska vörös csillag szegezi fel. A nagyobb csillag a munkásosztály elvesztett láncait szimbolizáló láncokon lóg. A ruhára rögzítő ziherájsztűt fémből formázott sárga szalag rejti, amelyhez a láncok kapcsolódnak, és amelyen a SZTAHANOVISTA felirat tételezi az eszmei mondanivalót. Tudtunkkal egyedi darab, de állítólag a szabadpiacon hirtelen hiány mutatkozik Munka Érdemrendekből és Kiváló Dolgozó kitüntetésekből. Izgatottan figyeljük az ellenzéki önkormányzatok áramfogyasztását. (A fotó életnagyságú.)

Facebook hozzászólások

 •  
 •  
 •  
 •   

  Paranoid Android

Paranoid Android
Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

13 hozzászólás

 1. Avatar

  A jó sztahanovistáknak egy csaszttyuska: lopd eftárs a kilóvattot, ezzel is a bítcont szaporí-tod.

 2. Avatar

  Ezek a “zseniális” kommunisták mindig ugyanazt csinálják. Elveszik a másét!

 3. Avatar

  A kitüntetéssel, büntető bírósági ítéletet és NAV határozatot kellene Borka-Szász Tamás a Dávid csillaggal megalázott exképviselő mellére tűzni.

  Időrendben:
  https://hvg.hu/itthon/20190919_Akasztofara_fuggesztett_Davidcsillagot_rajzoltak_egy_ellenzeki_kepviselo_plakatjara

  https://www.origo.hu/itthon/20201019-demokratikus-koalicio-bitcoin-borkaszasz-tamas-niedermuller-peter.html

 4. Avatar

  Hol lehet megrendelni?

 5. Avatar
  Nilton Santos 4307

  A kommenista a legaljasabb , alávalóbb , gátlástalan szemét , gyökértelen emberformájú kísértet , képződmény a Föld kerekségén !!
  A kommenista – bolsevik először is mind ÁRULÓ , még saját elvtársaikat is elárulják…//.Csermanek János , Göncz Árpád , Gyurcsányi Fittelína Böszme….//
  A kommenista – bolsevik másodszor mind RABLÓ GYILKOS …egyszerűen lopnak , csalnak , sikkasztanak , rabolnak , gyilkosok !! //..Kóhn Béláktól kezdve , Rákosi , Csermanekeken át , Gyurcsányi Fittelína Böszméig , Varnyú Bányász Kiszes Kecóig……//
  Lámpavasra velük ….

 6. Avatar
  csakafidesz

  Tudtommal ez jogilag is tiltott dolog volt, nemcsak az áramlopást kellene büntetni.

 7. Avatar
  Tényi István! Tegye a dolgát!

  Qrvára kíváncsi voltam az első pillanattól kezdve, hogy miből finanszírozza Fletó és csapata a DK-t. Arra eddig is fény derült, hogy pl. az EU tanácsadói szerződést kötött Fletó vmelyik cégével. Itt van most ez a bitcoinos ügylet. Mennyi lóvé származott ebből? Az egyik családi cég kft(?) pénzkölcsönzést is végzett (milyen kamat mellett?), noha nem volt erre jogszabályi felhatalmazásból következő engedélye. Fletóék körül más zavaros pénzügyi tranzakciók is folynak. Az pedig további vizsgálat tárgyát képezhetné, hogy az a sok-sok 100 millió, talán milliárdnyi osztalék amit kivesznek Fletóék a cégeikből, hová tűnik? Nem elég a kivétet bevallani, hanem a felhasználást is. Nyomon követhető ez Fletóék vagyonbevallásaiból? A DK iratai meg elégtek…

 8. Avatar

  Néhány szó a BitCoin egy különös “oldalhajtásáról”

  A BitCoin témához sokan sokféleképpen hozzászólnak, igazából azonban eddig egyetlen valóban részletes, de mégis emészthető előadást sem hallhattunk/olvashattunk.
  A jelen hsz. a BitCoin ügyletek egy érdekes OLDALÁGÁRA kívánja ráirányítani a figyelmet:

  A “főág”, a főtevékenység eredetileg valóban a BitCoin, mint fizetőeszköz előállítása volt – igen fáradságos módszerekkel. Persze a fáradságos munkát nem izmos bányászok végzik, hanem minden képzeletet felülmúló teljesítményű számítógépek, hatalmas számítástechnikai kapacitással, és ennek megfelelő áramfogyasztással, mellékes jelenségként hőtermeléssel. (Csak érdekességként jegyzem meg a műszakilag legkevésbé tájékozottak számára, hogy amit az ilyen gépekről készült felvételeken láthatunk, tehát hogy valójában fából készült, szellős, nyitott rekeszekben különféle, klasszikus értelemben vett sz.gépekhez egyáltalán NEM hasonlító gépegységek vannak egymástól laza távolságban elhelyezve, az éppen a nagy hőtermelés, ill. az ennek elvezetéséhez szükséges hűtés megoldása miatt alakult így.)

  Folytatva tehát lényeggel: az alábbi, alig 5 perces telefonfelvétel NEM a BitCoin “bányászat” számítástechnikai oldalával foglalkozik, hanem a BitCoin ügyletek lebonyolításához szükségszerűen kialakított szupertitkos HÁLÓZATOK létezésére hívja fel a figyelmet. Ahhoz ugyanis, hogy az előzőekben említett eszközökkel nagy nehezen “összekapart” BitCoin-mennyiséget fel lehessen használni, tényleges (többé-kevésbé legális) adás-vételi ügyleteket lehessen lebonyolítani a lebukás veszélye, valamint a már megszerzett BitCoin “összegek” más számítógépek általi “ellopásának” kockázata nélkül, ehhez, mintegy mellékesen ki kellett alakítani egy szuperbiztos, egyben szupertitkos HÁLÓZATOT, amihez a beavatottakon kívül senki más, még a kormányok, a bankok de még a “hárombetűs” cégek sem férhetnek hozzá.

  S miután egy ideje a BitCoin nyílt színi kereskedelme is kialakult (a BitCoinnak nyilvános árfolyama van, 1 BitCoin értéke manapság a szabadpiacon közel 4 millió Ft), így – és most jutunk a lényeghez!!! – ha valaki szupertitkos módon akar eljuttatni gyakorlatilag mp-eken belül BÁRMEKKORA összeget, és ugyanígy bármilyen méretű szupertitkos információt is a világ bármely pontjára, az legjobban teszi, ha belekezd a BitCoin bányászatba (nem olcsó mulatság!), belépést nyer a Hálózatba, a “szabadpiacon” hagyományos fizetőeszközért, mondjuk dollárért BitCoint vesz, a titkos hálózaton át nagy biztonsággal eljuttatja “ügynökének”, aki aztán ezt a speciális valutát visszaválthatja hagyományos pénzeszközzé, s használhatja úgy, hogy erről a hivatalosság mit sem tudhat.
  Mint kiderül a telefon-felvételből, ma már minden nagyobb nyugati városban van megfelelő BitCoin-automata is!

  Az évtizedek óta franciaországban élő, egy-két havonta rendszeresen telefonáló hazánkfia azt is “elárulta”, hogy elsősorban milyen Hálózatokra, gondolt, hogy tehát – a drogkereskedőkön kívül – vajon ki lehet az, aki ezt a titkos pénzküldési hálózatot vélhetően előszeretettel használja.
  Egyet találgathattok!

  Két technikai megj.:
  • a szövegben elhangzó számos idegen szó többé-kevésbé ismerős lehet mindenkinek, egyet azonban mégis megemlítek: ordinateur = ez a számítógép francia neve.
  • az alábbi link megkattintásával feljövő lejátszón (lent a fekete szegélyben) a tolókát a 38. percre érdemes állítani, az előtte elhangzó telefonálások témánk szempontjából érdektelenek.

  https://www.mixcloud.com/karcfm/pal%C3%A1ver-2020-10-22-1600-1800-1/

  Jó információ-bányászatot mindenkinek!

 9. Avatar

  Varju a jattoló – Kővágószőlős (Pécsi Uránércbánya Vállalat), majd, Mecseki Ércbánya Vállalat III. sz. üzem
  Ezt csak azért teszem közzé, mert az Urán-bányából nem tud szén feljönni.
  A jattoló Bizottság névsora így kezdődött: KISZ titkár – Varjú László, párttitkár – Völgyi Gyula
  De Varju soha nem volt a bányában, pedig robbantó-mesteri diplomája is volt. (Vagy még őrzi?)
  Saját dolgozóikat jattoltatták, ha valami kéréssel, kedvezménnyel, támogatásért fordultak a szakszervezethez.
  Szemét volt örök életében!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük