A balos tudományos tények színe-változásai az összeesküvés-elméletekkel kapcsolatban


Korunk tönkretevője és megrontója, komoly érv a korlátlan szabadságvágy visszanyesése mellett, vagy a szabadságfok egyedüli üdvös mércéje? Leegyszerűsítő világmagyarázat buta embereknek, vagy okos emberek átlátása 0rbán szitáján? Vajon hogyan vélekednek a nálunk sokkal okosabb balliberális embertársaink összeesküvés-elmélet ügyben?

Mire számítsunk, mikor szabad, illetve mikor nem szabad ilyesmit terjeszteni, ha netán véletlenül, szerencsétlenségünkre velük egy társaságban vagyunk kénytelenek tartózkodni. Útmutatónk segít eligazodni a viharos és kiismerhetetlen áramlatokkal teli ballib tengeren, nehogy jobbos elhajlással vádolhassanak minket, és a végén saját magunknak kelljen fizetni az italt.

1918:

Bugyutaság és csacskaság. Egyrészt a németek kimerültek és joggal veszítették el a háborút, másrészt senki másnak nem volt ehhez szemernyi köze se, és Max Warburg német állampolgár és hű hazafi volt.

Az egész hitleri koholmány mesebeszéd, illetve választási csalafintaság.

Csak a nagyon-nagyon buta emberek hisznek ilyesmiben.

1919:

Majdnem sikerült eme nemes kísérlet, csak belülről bomlasztották szét a monitorlázadások meg a nácik a szegedi ideiglenes kormányokkal, akik egyébként nagy magyarkodóként az antant valagát nyalták. A valójában hős hazafiak 133 dicsőséges napon át védték a hazát, csak sajnos a magyar már akkor is egy szar nemzet volt, túl sok volt közte a genetikailag alattvaló. Ha egyesülnek Leninnel, biztosan egy szebb országban élnénk a régi határokkal!

1929:

Túltermelési válság, véletlen baleset. Kondratyev óta tudományos tény, hogy időnként van ilyen. Dehogy csinálta meg járt vele jól valaki. Rotschildok, Rockefellerek meg J. P. Morgan Jr. valójában mind filantrópok voltak, illetve nem is léteztek.

Ilyesmit csak a buta emberek hisznek el.

Rajtuk kívül a világ sokkal bonyolultabb annál, semmint ilyen egyszerű magyarázatokkal fel tudjuk vázolni végtelen komplexitását.

1933:

Egyszerű a magyarázat. Occam borotvája! Nézzetek utána, tudományos tény. Legtöbbször a legegyszerűbb dolog az igaz.

Az volt, hogy a nácik végtelen gonoszak voltak.

És így hatalomra jutottak, mert könnyen elhitettek bármit egy csalódott és dühös országban, amit akkor nagyon rossz nép lakott, de mára már megváltoztak. Ördögi tervükkel beledöftek a saját hátukba, amikor felgyújtatták egy őrült magányos kommunistával a Reichstagot, és innen már egyenes út vezetett Auschwitzba és Sztalingrádba.

1944:

Az már büntetőjogi tényállás, amiket most feszegetsz! Ha erős lennék, én személyesen vernélek meg, de inkább most mégse teszem. Szervusz! Fasisztákkal nincsen disputa!

1956:

Ízig-vérig balos, reformkommunista forradalom volt, amire most is joggal vagyunk büszkék és helyezzük el az emlékezés koszorúit a hősök előtt. A CIA azonban nyilas házmesterekből (ezek teszik ki a magyarság 95%-át…) szervezett galerikkel terrorizálta az ártatlan kommunista zsidókat (akik amúgy dehogy kommunisták, ez csak náci propaganda) házról-házra, ezért tehát teljes joggal vonult be az ellenforradalmárokkal szemben ismét felszabadítani a Hős Vöröshadsereg, akiknek azonban nem koszorúzhatja meg Putyin a sírjait, különben a kurva anyját!

1957-89:

Nemes kísérlet volt, melynek keretén belül egyrészt a magyar nép még sose élt olyan jól, másrészt voltak hibák, meg itt volt még a 9 millió fasiszta, akik mindent megzabáltak, és tovább nyújtózkodtak, mint ameddig a takarójuk ért.

Szóval összességében minden rendben van, mert már mégsincs igyenebéd.

A lényeg, hogy a végén a balkezünkkel a jobba csaphassunk, és megállapodhassunk benne, hogy a folytatásban most már tényleg mi kapunk végre egy esélyt, és jól csináljuk, felvirágoztatjuk végre a saját nemes eszméink szerint ezt a lángoktól ölelt kis országot!

2006:

Elkúrtuk, nem kicsit, nagyon. De ezt nem úgy értjük, hogy mi, hanem az egész politika, és legfőképpen a legfőbb felelős, a FideSS. Idegen nyelven beszélő rendőrök? Azonosító nélkül? Jó, de ilyenek nem voltak, és rendet kellett tenniük az utcán, pro urbe.

A gyújtogató csőcseléket meg kell nevelni, mert csak az erőből értenek.

Minek ment oda a jezsuita atya? Vipera? Dehogyis, az egy veszélyes állat. Kellenének nagyon a reformok, és most kell kiállni bizalmilag a kormány mellett, mert nagyon jó lesz majd, ha megvalósulnak végre.

2010:

Mégse kúrtuk el annyira, mert rengeteg minden épült, szóval szavazzunk az MSZP-re most még egyszer és utoljára, mert Lehet Más a Politika! Ha voltak is bajok, alapvetően a Fidesz obstruált. Felgyújtatták a tévéostromot + megszavazták ellenzékből is a száznapos pogromot, amivel sosem látott károkat okoztak az általunk sokkal jobban szeretett kis hazának. Most már csak nagyon kicsit kéne kibírni, és az EU-s pénzekkel + valami nagyon kedvező IMF-es hitelkerettel jó irányba fordulnának a dolgok. Dehogy lőtték ki a szemét. Nóván váz sot, hátha biztos cigányozott, vagy nem tudom.

2017:

Még mindig hisztek az ilyen baromságokban? 2017 van, helló! A networkok, független sajtó és a modern technika korában semmit sem tudsz már titokban tartani. Minden kiderül, mert mindenki feltölt, megnéz, letölt és szörföl. Ez a modern világ csodája.

De Trump azért pisilt a moszkvai hotelben, ezt jobb, ha tőlem tudod.

Az oroszok ezért választották meg amerikai elnöknek, hogy utána a markukban tarthassák; nem is indított háborút, hogy visszaszerezze Ukrajnának az oroszok és tatárok lakta Krím-félszigetet. 0rbánt is a markukban tartják az atommal. Egyébként meg nagyon beteg ember, nézd meg, ahogy nyalja a száját, és hát már az érettségi tablóján is láttuk, kiféle-miféle…

Ha a fentieket sikeresen memorizáljuk és megfelelően hitelesen tudjuk képviselni balliberális társaságban, elképesztő szívélyes hangulatot tudunk gerjeszteni a magunk irányába. Erre azért van szükség, mert nemcsak ahhoz rövid az élet, hogy germánul tanuljunk, hanem a hülyékkel való állandó vitákhoz is. Meg sokkal jobb, ha 2018 tavaszán megint hitetlenkedve nézhetnek a tévéré, vagy egymásra valamelyik eredményvárón, mert hogy nincsenek is fideszesek, akiket ismernek, azok is csalódtak, erre mégis…


  Kurtz ezredes

2 hozzászólás

  1. Ezredes úr!
    Alássan jelentem, hogy nagyszerü a szöveg.
    Alássan jelentem, hogy nem hámoztam ki mindennek az értelmét, szerény kiképzésü, szegény kiskatona vagyok.
    Alássan jelentem, azt megértettem, hogy takarítani kéne a kaszárnyában, hogy tudhassa az állomány hova menjen és hová ne. Hogy tudhassa, mikor mit mond.
    Alássan jelentem, hogy én hallgatni fogok.
    Alássan jelentem, ha kibírom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük