Bajnait még a szakszik is rühellik


Beszálltak a szakszervezetek is kampányba. Miközben Bajnai, egy mérhetetlen politikai erő arcaként, sosem látott médiahátszelet kapva járja az országot, mégis úgy tűnik, hogy a szakszervezeti aduász Mesterházy kezébe kerül véglegHiába az amerikai lobbi, hiába a külföldről kapott milliók, Bajnai 2009-es megszorító programját nincs az júdás szakszervezet, amely megbocsátaná. Csak röviden: egy év alatt a közalkalmazottak 13.havi bérét vette el; csökkentette, vagy megszüntette a gyest és a gyedet; eltörölte a gázár- és lakástámogatást. Ami most a rezsiversenyben igen fontos lehet. A fájdalmas sor pedig bőven folytatható.
A hagyományosan politizáló, a hagyományosan széttöredezett és a hagyományosan szoci szakszervezetek nem kérnek Bajnaiból. Miképp is magyarázhatnák a dolgozók érdekvédelmét egy megszorító, szívtelen üzletember szárnyai alatt? No és a Hajdú-Bét ügyről, a megnyomorított kistermelőkről nem is szólva…
Némi politikai képzavarral élve: Bajnai és Mesterházy, mint két versenyszakács bűvöli most a nagyérdeműt. Ki főz könnyebben emészthető ételt? Kinek főztje lesz finomabb? Bár mindketten Gyurcsány-klónok (hiába is árulják mostanában el mesterüket), hisz mindketten abban a „bizonyos nyolc évben” kuktáskodtak.(Bajnai Gyurcsány gazdasági és fejlesztési minisztere, Mesterházy pedig államtitkára volt a sportminisztériumban). Abban az időben igencsak megfeküdte gyomrunkat a nem éppen Michelin-csillagos iskola főztje. Ma is tart a gyomorrontásunk.
Két kókler séf receptje közül választhat ma az ellenzéki polgár. Bajnai vagy Mesterházy. Egyik kutya, másik eb. De egy dologban egymás szakácskönyvéből puskáznak. Valahogy így: „Végy egy adag gyűlöletet! Irányítsd azokra, akik dolgoznak! Kritizálni ugyebár mindig könnyebb, mint cselekedni. Okkal-joggal (vagy nélküle), de a magyar egyébként is hajlamos a panaszra. Menj, s árulkodj Európa-szerte! Kürtöld tele a nemzetközi sajtót! Hadd bizonytalanodjon el az egyébként is nehéz helyzetben született magyar. Majd ígérj nagyobbat, mint amit a kormány tesz! Íme, el is készült az ellenzék boszorkánykonyhájában a liberális és a szocialista kampányrecept.”
A gyűlöletkampány sokakat elbizonytalanít. A média csatornái által uralt információs társadalomban nem új keletű eszköz a manipuláció. A lejárató kampány képes erodálni egy személy, vagy egy csoport pozitív imázsát. De a receptnek van még egy, a sorok mögött olvasható része. Ki tud több baloldali érdekvédelmi szervezetet maga mellé állítani. A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) május elseje óta fúzióra szeretnének lépni. Aztán pedig választanak. Kit támogassanak baloldali jelöltként.
Innen, a lelátóról jelentjük: egy-null Mesterházynak.

  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük