Az anyaföld megjelent a skótok álmaiban, az eredmény: betiltják a GMO-t a kelták is


Majdnem az emberiség kezdete óta vita van a génmódosított termékekkel kapcsolatban, mert bizony vannak olyanok, akik nem szeretnének olyan paradicsomot enni, amit egy sarkköri élőlény fagyálló génjeivel oltanak be. Vajon miért… Skócia most az asztalra csapott és végleg kitiltani készül mindent, ami nem természetes. A kezdeményezést a keltákra visszavezethető természetközeliséggel magyarázzuk, Nagy Britannia meg már úgyis csak papíron létezik, szóval bekaphatják.

Bubu Woodcutter

Nemrég a skót agrárminiszter, Richard Lochhead bejelentette, hogy Skócia be fogja tiltani a génmódosított termékeket az országban, melyek veszélyeztetik a “zöld státuszukat”.

“Skóciát a világ főleg tágas zöldterületeiről és a gyönyörű természetes környezetéről ismeri. Azzal, hogy betiltjuk a génmódosított termékeket az országban éppen ezt az imázst fogjuk megerősíteni az emberekben”

A skót kormány hamarosan be is nyújtja az erre vonatkozó törvényjavaslatot, amely a tervek szerint exkuzálni fogja őket mindenféle erre vonatkozó EU-s szabály betartása alól, hasonlóan a sokat támadott magyar alaptörvényhez.

Az persze még ne világos, hogy mit fog erre reagálni a világhódító, a kultúrák lerombolásában, a föld kiaknázásában és a letarolásban hívő angolszász szomszéd, az viszont biztos, hogy valakinek ki kellett mondani végre ezzel kapcsolatban is a tutit, hogy egy kérdésben megint Európa túlsó végéről kapjunk egy váratlan szövetségest.

Attól nem tartunk, hogy Európa összes állama követné a példát és a TTIP-tárgyalások sarokkövekének neveznék ki a GMO-mentességet, de annak a napi pár ezer bevándorlónak talán a Tesco gazdaságos is megteszi majd, ha rajtunk már túljutottak. Skóciába meg mehetnek egészségeset enni, ha addig nem lépnek ki az Egyesült Királyságból és növesztenek tölgyből, indákból egy nagy falat a határra.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük